Μετάβαση στο περιεχόμενο

spiliotop

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

485 profile views

spiliotop's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Αποθήκη από ελενίτ 7τμ η οποία βρίσκεται σε χωριό της Πελοποννήσου νόμιμη και δηλωμένη κατεδαφίστηκε το 2008 και στην θέση της ανεγέρθηκε άλλη αποθήκη επιφάνειας 17τμ με υλικό κατασκευής σιδεροσωλήνες και τσιμεντοσανίδες. Δεν βγήκε άδεια ούτε δηλώθηκε ποτέ η κατασκευή. Σήμερα θέλουμε να γίνει τακτοποίηση του θέματος. Ιδιοκτήτης είναι ΑΜΕΑ υπερήλικας. Γνωρίζει κανείς περίπου το κόστος των προστίμων και την αμοιβή του μηχανικού? Ευχαριστώ
  2. Δεν έχει γίνει καμία σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Ο καθένας πλήρωσε το δικό του πρόστιμο. Δεν ζητήθηκε καμία συναίνεση από κανέναν από εμάς. Η νομιμοποίηση έγινε το 1994. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
  3. "και δες με τον μηχανικό σου τι είδους "νομιμοποίηση" έγινε για τα 53 τμ και από ποιον" Έγινε κανονική νομιμοποίηση από εμένα γιατί κάποιος από το χωριό έκανε καταγγελία στην πολεοδομία η οποία μας επισκέφτηκε ένα πρωί στο χωρίο....(πρόστιμα κλπ....) Βέβαια η πολεοδομία είπε και στον ξάδερφο να φέρει τις άδειες για αυτά που έφτιαξε (επεκτάσεις, σπιτάκια, σκάλες κλπ), φυσικά δεν είχε άδειες, όλα ήταν παράνομα και αναγκάστηκε και αυτός να τα τακτοποιήσει (πρόστιμα κλπ). "λες οτι "3. Στο πωλητήριο του μέρους του σπιτιού από τον θείο μου στον γιό του, με συμβόλαιο φυσικά, αναφέρεται ότι το οικόπεδο ήταν εξ αδιαιρέτου." για το "σπίτι" που δίνει δεν είπες πώς το περιγράφει Όπως δεν είπες τι γράφει και στο δικό σου συμβόλαιο" Το σπίτι του ξάδερφου στο συμβόλαιο πώλησης με τον πατέρα του περιγράφεται ως το κομμάτι του σπιτιού που προέκυψε όταν ο θείος μου και ο πατέρας μου χώρισαν το σπίτι του παππού στα δύο. Στο δικό μου συμβόλαιο γονικής παροχής το νεοκτισθέν σπίτι αναφέρεται ως το κομμάτι του σπιτιού που προέκυψε όταν ο θείος μου και ο πατέρας μου χώρισαν το σπίτι του παππού στα δύο και ο πατέρας μου κατεδάφισε το μερίδιό του και έφτιαξε ένα νέο 53 τ.μ.
  4. 1. Στην διαθήκη του παππού το οικόπεδο ήταν εξ αδιαιρέτου όπως και το σπίτι, τους άφηνε από μισό και σπίτι και οικόπεδο. Έγινε πράξη αποδοχής κληρονομιάς από τους πατεράδες μας. 2. Χωρίστηκε το σπίτι στα δύο με ιδιωτικό συμφωνητικό των πατεράδων μας, στην συνέχεια γκρεμίστηκε το παλαιό μερίδιο του μέρους του σπιτιού που κατείχε ο πατέρας μου και εκεί χτίστηκε ως αυθαίρετο το νέο 53τ.μ. Αργότερα το σπίτι αυτό νομιμοποιήθηκε. 3. Στο πωλητήριο του μέρους του σπιτιού από τον θείο μου στον γιό του, με συμβόλαιο φυσικά, αναφέρεται ότι το οικόπεδο ήταν εξ αδιαιρέτου. Καταλαβαίνεις ότι το χάος φέρνει χάος για αυτό τώρα δεν μπορούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτό. Από τις απαντήσεις όλων φαίνεται ότι δεν ισχύει ο υπαινιγμός του ξάδερφου ότι ο προσδιορισμός ορίων είναι ίδιο με σύσταση κατακόρυφων ιδιοκτησιών, οπότε όπως λέει μπαίνει ο καθένας στο μερίδιό του και χτίζει ότι θέλει…..παράνομα βέβαια. Κάποια στιγμή ο μηχανικός θα καταμετρήσει πάλι τα πάντα σε αυτήν την αμαρτία, θα υπολογίσει-επανεπιβεβαιώσει τα μερίδια κτισμάτων του καθενός, και θα μου πει εάν και πόσα τ.μ. περισσεύουν για τον κάθε έναν από εμάς. Έχω σπαστεί τόσο πολύ...τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και ξανά και ξανά πάλι τα ίδια. Φοβάμαι μην πάω κάνα σ.κ στο χωρίο και δω να έχει ξεφυτρώσει πάλι κάνα αυθαίρετο 30τ.μ σπιτάκι...αλλά κοντά είναι η πολεοδομία και η αστυνομία επίσης. Αλλά άμα είναι συγγενής.....μπλέκεις...δυστυχώς. Καλύτερα να ξέρω από πριν…Κανείς ωστόσο μέχρι τώρα δεν μου έχει πει τίποτα σχετικά με το πόσα τ.μ. συνολικά επιτρέπεται το χτίσιμο και τι συντελεστή κάλυψης θα εφαρμόσουμε. Ισχύει ότι για οικόπεδο <700 τ.μ. πας μέχρι τα 240 τ.μ.? Και αυτά τα 240 τ.μ. είναι και για το προαναφερθέν οικόπεδο των 380 τ.μ.? Ευχαριστώ
  5. To θέμα είναι πόσα περίπου είναι αυτά τα τετραγωνικά...Δεν ξέρω εάν με συμφέρει η σύσταση κατακόρυφων ιδιοκτησιών μαζί του. Στην περίπτωση που τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν (εξ αδιαιρέτου οικόπεδο) απαιτείται και πάλι η σύμφωνη γνώμη του για να χτίσω νόμιμα?
  6. Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε έτσι ώστε να έχω μια πρώτη εικόνα σχετικά με τα εναπομείναντα (αν υπάρχουν) τετραγωνικά για τον κάθε έναν από εμάς βάσει των όσων έγραψα παραπάνω?
  7. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Την ίδια άποψη με εσάς ( ότι η συμβολαιογραφική πράξη διευθέτησης ορίων δεν είναι σύσταση κατακόρυφων ιδιοκτησιών) έχει τόσο ο μηχανικός μου όσο και η συμβολαιογράφος. Ο ξάδερφός μου βέβαια έχει την άποψη ότι μια και κάναμε την πράξη διευθέτησης των ορίων έχει ο καθένας το δικό του οικόπεδο, οπότε και χτίζει (παράνομα φυσικά) ότι θέλει. Επειδή καταλαβαίνω ότι ετοιμάζεται να σπείρει νέο σπιτάκι, του δήλωσα ρητώς ότι θα χτίσει (νόμιμα φυσικά αυτή την φορά), ότι του επιτρέπει ο νόμος να χτίσει στο εξ αδιαιρέτου οικόπεδό μας, λαμβάνοντας υπόψη τα 110 τ.μ. που έχει είδη καλύψει με κτίσματα, σε σχέση πάντα με τα 70 τ.μ. δικά μου . Απλά θα ήθελα, περιμένοντας τον μηχανικό μου να επιστρέψει, ο οποίος βρίσκεται για δουλειά στην Κεφαλλονιά, να έχω μια πρώτη εικόνα σχετικά με τα εναπομείναντα (αν υπάρχουν) τετραγωνικά για τον κάθε έναν από εμάς βάσει των όσων έγραψα παραπάνω. Σας ευχαριστώ.
  8. Καλημέρα σας. Σε χωριό με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων ο παππούς μου με την διαθήκη του έδωσε το σπίτι του στον πατέρα μου και στον θείο μου, σπίτι το οποίο βρισκόταν μέσα σε οικόπεδο 380 τμ. Το οικόπεδο ήταν εξ αδιαιρέτου. Οι κληρονόμοι έκαναν πράξη αποδοχής της κληρονομιάς, χώρισαν το σπίτι στα δύο, και στην συνέχεια ο πατέρας μου κατεδάφισε το μισό σπίτι σε συμφωνία με τον αδερφό του και στην θέση του έκτισε ένα νέο, επιφάνειας 53τμ, σπίτι το οποίο στην συνέχεια έκανε γονική παροχή σε εμένα. Ο θείος μου έκανε πωλητήριο το κομμάτι του σπιτιού του στον πρωτότοκο γιό του. Ο ξάδερφος ξεκίνησε, ανανέωσε, και επέκτεινε το σπίτι του καταλαμβάνοντας κοινόχρηστο χώρο από το εξ αδιαιρέτου οικόπεδο, και βλέποντας την ανοχή μου συνέχισε τις αυθαιρεσίες καταλαμβάνοντας χώρους και χτίζοντας καλύβια από εδώ και από εκεί. Μην μπορώντας να ανεχθώ τις αυθαιρεσίες του οι οποίες δεν είχαν σταματημό, του έκανα μήνυση, ήρθε η πολεοδομία, πληρώσαμε και οι δύο πρόστιμα και κάναμε νομιμοποιήσεις όλων των κτισμάτων και οι δύο μας. Μια που η κατάσταση ήταν εκρηκτική, και για να σταματήσουν τα δικαστήρια του πρότεινα και δέχθηκε να κάνουμε μια συμβολαιογραφική πράξη διευθέτησης ορίων η οποία συνοδευόταν από τοπογραφικό διάγραμμα με την οποία πράξη και σχέδιο συμφωνούσαμε ποια κτίσματα και ποια μέρη του κοινού οικοπέδου ανήκουν στον κάθε έναν από εμάς, καθώς επίσης ποιοι είναι οι εναπομείναντες κοινόχρηστοι χώροι. Με βάση τα τελευταία λοιπόν, ο ξάδερφος έχει 1 διώροφο κτίσμα 75τμ, ένα άλλο κτίσμα πιο πέρα από αυτό 15τμ, ένα άλλο κτίσμα 12τμ και μία εξωτερική σκάλα 8τμ.σύνολο 110τμ. Εγώ έχω ένα σπίτι 53τμ και επειδή το οικόπεδο έχει μεγάλη κλίση έχω φτιάξει και μία αποθήκη 16 τ.μ. πάνω και πίσω από το κτίσμα μου, σύνολο 70 τ.μ. Και φτάνω στις ερωτήσεις. 1. Η συμβολαιογραφική πράξη διευθέτησης ορίων είναι ουσιαστικά πράξη σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας οπότε παύει πλέον το οικόπεδο να είναι εξ αδιαιρέτου? Σε αυτήν την περίπτωση το οικόπεδο είναι χωρισμένο σε τμήματα 170τμ δικά μου, 160τμ του ξάδερφου και 50τμ κοινόχρηστοι χώροι...περίπου… 2.Ποιά είναι σε κάθε περίπτωση και εάν υπάρχουν εναπομείναντα τ.μ. για χτίσιμο στον καθένα μας? Και για την περίπτωση εξ αδιαιρέτου οικοπέδου αλλά και για την περίπτωση που η πράξη διευθέτησης ορίων είναι ουσιαστικά σύσταση κάθετων ιδιοκτησιών. Σε περίπτωση χωριστών οικοπέδων ο ξάδερφος δεν έχει φάτσα σε κοινοτικό δρόμο μεγαλύτερη των 10 μέτρων Ο ξάδερφος ισχυρίζεται ότι τα έχουμε χωρίσει οπότε πάει ο καθένας μας στο κομμάτι του και χτίζει ότι θέλει, χωρίς άδειες κλπ. Έλα ρε ξάδερφε λέει λεφτά θα τους δίνουμε? χτίσε εσύ ένα δωμάτιο 10τμ που θέλεις και χτίζω και εγώ ένα δωμάτιο 30-40 τ.μ. στο δικό μου οικόπεδο. Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.