Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tasosftw

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Tasosftw's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω πολυ!!! Συμπλήρωσε στο προφιλ σου την ειδικότητά σου, όπως ορίζουν οι κανόνες συμμετοχής. AlexisPap
  2. Οχι. Απλα γνωμες παιρνω. Το εχω ξαναπει. Κακο ειναι? Οχι ιδιαιτερα. Δε με απασχολει και τοσο αυτο το κομματι. Αναγνωριζω τις συνεπειες αυτου, αλλα θα παρω το ρισκο Ενας αποφοιτος ΤΕΙ, χωρις ενα καλο Μαστερ εξω (να κανει γνωριμιες κλπ) τι πιθανοτητες μπορει να εχει για κατι αξιολογο? Οσο ψαχνει κανεις ανακαλυπτει συνεχως καινουρια πραγματα. Μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ηξερα οτι το ΜΒΑ τελικα δεν το κανουν μονο οι Οικονομολοι Ενας καλος Μηχανικος προχωρα παραλληλα με τις εξελιξεις, αλλιως θα τον φαει η μαρμαγκα. Κανω λαθος? Δε μιλησα αποκλειστικα για το ΤUM. Γενικα για Γερμανια μιλησα που ειναι αρκετα δημοφιλης προορισμος για Ελληνες Μηχανικους και πιστευα οτι ολο και καποιος απο εδω μεσα θα ειχε περασει απο εκει. Απλα ρωτησα. Γι'αυτο δεν εχουμε την κριτικη ικανοτητα? "Δεν έχω καμία διάθεση κατηγόρίας έναντι των απαντούντων. Απλά, οι περισσότεροι δεν είμαστε ειδικοί... " No problem Απλα ερωτησεις κανω (εχω καταντησει κουραστικος ομως, το ξερω). 1. Κλασικη απαντηση. Ολο αυτο διαβαζω Επομενως ο μονος δρομος ειναι ενα Μαστερ εξειδικευσης σε καποιον τομεα? Πχ Αυτομαστισμοι, O&G, Fluids κλπ? 2. Οι εργοδοτες εξω θελουν και πιστοποιηση αριστης γνωσης αγγλικων (proficiency) ή απλα αν στη συνεντευξη δουν οτι ξερεις καλα αγγλικα, τοτε δεν τρεχει κατι ακομα και αν εχεις μονο lower?
  3. Η αληθεια ειναι καπου στη μεση Ικαρε και breeze. Τεσπα, για το ΜΒΑ καμια γνωμη-αποψη? Ολοι και ο σκυλος τους εχουν ΜΒΑ σημερα και το φοβαμαι λιγο, αλλα ανξερεις που να ψαξεις (και με λιγη τυχη) μπορεις να φτασεις ΠΟΛΥ ψηλα. Engineering Bachelor + MBA ειναι συνδυασμος που σκοτωνει απ'ο,τι εχω ακουσει.
  4. Καποιες παρατηρησεις: 1. Για να παιρνουν οι Petroleum Engineers τα περισσοτερα απ'ολους τους Μηχανικους μαλλον δεν ειναι και τοσο εκτος πραγματικοτητας. Ολοι ψαχνουν για νεα κοιτασματα και πιο αποδοτικους τροπους εξορυξης. Σιγουρα παντως δεν ειναι η καλυτερη επιλογη (απλα ειπα οτι θα μου αρεσε, οχι οτι ντε και καλα θα κανω αυτο) 2. Ολα αυτα Γιωργο δεν τα ειχα σκεφτει πριν (να μεταναστευσω για Βachelor δηλαδη). Τωρα ειναι λιγο αργα. Επισης δεν ξερω λεξη γερμανικα. Που να πηγαινα? Γαλλια (εχω Β2 στα γαλλικα)? 3. Το ξερω οτι ειναι νωρις breeze για ψαξιμο. Το εγραψα και απο πανω. Απλα εχω περιεργεια Μια ερωτηση: Εχω ακουσει οτι μια απο τις καλυτερες επιλογες (αν οχι η καλυτερη) για εναν Μηχανικο (γενικα) οσον αφορα το Μαστερ ειναι ενα ΜΒΑ σε Project Managment ή Product Managment. Συνδυαζεις τα καλα του Οικονομολογου-Μανατζερ (λεφτα και θεση) με τον γαματο κοσμο της Μηχανικης. Ισχυει αυτο?
  5. Ναι γι'αυτο μπηκα στο φορουμ. Για να ρωτησω και να μαθω (εμαθα πολλα btw). Δεν υπαρχουν ατομα που να ξερουν τι παιζει στη Γερμανια αυτη τη στιγμη? Το αυτοκινητο εγω θα το αγορασω. Απλως γνωμες ζηταω να δω αν ειναι καλο ή αν υπαρχει κατι καλυτερο στα λεφτα που εχω Υ/Γ: Μπαινω στο τριτο breeze...
  6. Ναι Θα μου αρεσε να ασχοληθω ομως και με oil & gas. Καμια αποψη περι αυτου?
  7. Ευχαριστω πολυ!!! Για Γερμανια ποια Πανεπιστημια κοιταω? Ειναι πολυ νωρις ακομα, το ξερω, απλα ετσι να εχω μια αποψη Εχω ακουσει οτι οι Μηχανικοι του Aachen ειναι περιζητητοι. Ενα αλλο κορυφαιο ειναι το TU Munich. Εχω πιθανοτητες να μπω σε καποιο απο αυτα? Μετα ειναι το ΚΙΤ, το TU Berlin, της Στουτγαρδης κλπ. Για Μεταπτυχιακο πανω στη Μηχανολογια ρωταω (προφανως)... Αν υπαρχει καποιος που να ξερει απο Γερμανια...
  8. Οσον αφορα το μεταπτυχιακο, τα ειπε πολυ καλα ο Ικαρος. Δε χρειαζεται να προσθεσω κατι. Εχετε δικιο και συμφωνω απολυτως μαζι σας, αλλα η ελληνικη πραγματικοτητα βαζει καποια εμποδια...
  9. Εχετε δικιο. Οντως το ψειριζω πολυ. Λαθος μου. Τεσπα, για να το κλεισουμε: Σε ποιες χωρες της Ευρωπης (εκτος Αγγλιας προφανως) η γνωση της τοπικης γλωσσας δεν ειναι απαραιτητη για την προσληψη ενος εργαζομενου σε μια εταιρεια? Εχω ακουσει (και εχει ειπωθει και εδω μεσα) οτι για να σε προσλαβει μια εταιρεια στη Γερμανια πχ (ειτε μικρη, ειτε μεγαλη) πρεπει να γνωριζεις γερμανικα (οχι απταιστα, αλλα σε ικανοποιητικο βαθμο). Σε ποιες ευρωπαικες χωρες λοιπον αυτο ΔΕ συμβανει? Υ/Γ: Ευχαριστω!!!
  10. Για να θεσω και λιγο πιο σωστα την ερωτηση: Σε ποιες Ευρωπαικες χωρες (οχι απαραιτητα της ΕΕ) η προσβαση ειναι ευκολη, τα λεφτα για εναν ΜΜ ειναι καλα, οι προοπτικες και οι θεσεις εργασιας για εναν ΜΜ ειναι καλες και δεν απαιτειται υποχρεωτικα καποια αλλη ξενη γλωσσα εκτος της αγγλικης (ξερω και γαλλικα btw)? Τωρα νομιζω το τερματισα (θελω να αποκλεισω καποιες χωρες να δω που θα ψαξω μεθαυριο) Υ/Γ: Το Μεταπτυχιακο νομιζω οτι ειναι σχεδον απαραιτητο. Καμια Daimler δε θα με προσλαβει με ενα σκετο πτυχιο ελληνικου ΤΕΙ (χωρις καμια υποτιμητικη διαθεση). Ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος. Επισης, πρεπει να κανω μεταπτυχιακο στη χωρα που θα εγκατασταθω μονιμα, διοτι πρωτον αυτο θα εκτιμηθει απο την εταιρεια (η οποια κατα πασα πιθανοτητα θα συνεργαζεται σε ενα βαθμο με τα εκει Πανεπιστημια) και δευτερον γνωσιακα θα ειμαι κομπλε (στον τομεα εξειδικευσης μου τουλαχιστον). Επισης, ενα Μεταπτυχιακο σε καμια περιπτωση δε σε περιοριζει. Απλα σε κανει πιο εξειδικευμενο σε εναν τομεα. Τελος, γιατι να μην απολαμβανω τον παραπανω μισθο? Οι εσωτερικες εκπαιδευσεις βοηθουν πολυ οντως, αλλα υπαρχει ενα προβλημα - πρωτα πρεπει να προσληφθεις
  11. ΕΕ ειναι η πιο προσιτη επιλογη αυτη τη στιγμη. Για ΗΠΑ θες και πρασινη καρτα (κλαιν δηλαδη), οποτε το ξεχναμε... Απο εκει και περα αυτα που ρωταω ειναι τα εξης: 1. Δεν ειναι καλυτερα να κανω το Μεταπτυχιακο μου πριν βγω στην αγορα εργασιας? Μετα δεν ειναι και τοσο σιγουρο οτι η εταιρεια θα με στειλει με δικα της εξοδα... 2. Ποιες χωρες ειναι οι καλυτερες για εναν ΜΜ (λεφτα, προοπτικες κλπ)? Σουηδια, Γαλλια και Γερμανια? Ελβετια, Δανια, Ολλανδια κλπ οχι ε? Υ/Γ: Στη Σουηδια δηλαδη μονο με Αγγλικα εισαι κομπλε?
  12. 1. Καλα και πως προλαβαινες δουλεια, σπουδες και διαβασμα μαζι (για να βγει η σχολη στην ωρα της, οχι μετα απο 7 χρονια)? 2. Ολες τι ηπειρους μου αραδιασατε Κατι πιο συγκεκριμενο? Να ξερω και που να ψαξω αργοτερα για δουλεια ή μαστερ... "Η δική μου λογική λέει ΗΠΑ και γενικά οποιαδήποτε χώρα εκτός ΕΕ, αρκεί να έχει υψηλότερο κατά κεφαλήν (Αυστραλία, Καναδάς, Ελβετία, Νορβηγία..)." Μεσα στην ΕΕ ειναι και η Γερμανια με τεραστιο ΑΕΠ και τεραστια προσφορα για Μηχανολογους. Τεσπα, τα κριτηρια ειναι: λεφτα, προσφορα αξιολογων θεσεων εργασιας και σχετικα ευκολη προσβαση στη χωρα αυτη. 3. "το σεμινάριο της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα εκπροσωπούσα" Και πως εισαι σιγουρος οτι θα στειλουν εσενα? Μηπως ειναι τελικα καλυτερα να κανεις ενα μαστερ απο πριν να ξεμπερδευεις?
  13. Καποιες παρατηρησεις: Και νωριτερα μη σου πω Μπορει να μη σου αρεσει, αλλα αυτο τους εχει φερει στην κορυφη... ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο σκεφτομουν. Ευχαριστω που το εθεσες πιο σωστα απ'ο,τι το ειχα στο μυαλο μου! Και καποιες ερωτησεις: 1. Επειδη μιλαμε για Μηχανολογια ομως, αντικειμενικα, μια μεγαλυτερη εταιρεια δεν ειναι καλυτερη απο μια μικρη? Στο τομεα του Προγραμματισμου το καταλαβαινω, αλλα εδω δυσκολευομαι καπως... 2. Οταν πας σε μια ξενη χωρα (οποια και αν ειναι αυτη) πας αφου πρωτα εχεις βρει κατι. Δεν πας ετσι, εκτος και αν πας για διακοπες Επομενως αυτο που λες για τις ΗΠΑ, οτι δεν εχει νοημα να πας αν εχεις βρει κατι, ισχυει για ολες τις χωρες. Γενικα ομως, που ειναι "καλυτερα"? ΕΕ ή ΗΠΑ? Περα απο τις διαφορες στην νοοτροπια και στην κουλτουρα. Ισα-ισα, θελω να γνωρισω το διαφορετικο και δε με απασχολει ιδιαιτερα η προσαρμογη. Μιλαω δηλαδη κυριως για τις επαγγελματικες προοπτικες και τις θεσεις εργασιας (αντε και την ποιοτητα ζωης)... 3. Τελικα δουλεια (πανω στη Μηχανολογια προφανως) οσο σπουδαζω, για να αποκτησω εμπειρια και προυπηρεσια, ειναι λιγο εκτος πραγματικοτητας (για πρακτικους κυριως λογους)? Προτιμοτερο ειναι δηλαδη να συμμετασχω σε καποια project εντος σχολης? Υ/Γ: Προσπαθησα πολυ, αλλα δεν αντεξα Τελευταιες αποριες πραγματικα. Ευχαριστω πολυ!!!
  14. 1. Καμια ιδεα φιλε Γιωργο (γιατι με ενδιαφερει αυτο που λες)? Το προγραμμα ενος φοιτητη ομως το ξερεις. Μου λες δηλαδη, αν καταλαβα καλα, να μην παταω στις "θεωριες" (ετσι λεμε εμεις οι ΤΕΙτζηδες ο,τι δεν ειναι εργαστηριο ), οπως κανουν οι περισσοτεροι, για να γινω βοηθος ΜΜ, ωστε να αποκτησω εμπειρια και προυπηρεσια. Πολυ ενδιαφερον ακουγεται, αλλα λιγο εκτος πραγματικοτητας. Τα παιδια και τα ανιψια (και τα βαφτιστηρια σου λεω εγω) των ιδιοκτητων προφανως και ειναι ευκολο να το κανουν αυτο. Εγω ομως? Μηπως μονο τα καλοκαιρια? 2. Για την ερωτηση νο2 απο πανω, καμια απαντηση? Ευχαριστω!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.