Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tasosftw

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Tasosftw

  1. Ευχαριστω πολυ!!! Συμπλήρωσε στο προφιλ σου την ειδικότητά σου, όπως ορίζουν οι κανόνες συμμετοχής. AlexisPap
  2. Οχι. Απλα γνωμες παιρνω. Το εχω ξαναπει. Κακο ειναι? Οχι ιδιαιτερα. Δε με απασχολει και τοσο αυτο το κομματι. Αναγνωριζω τις συνεπειες αυτου, αλλα θα παρω το ρισκο Ενας αποφοιτος ΤΕΙ, χωρις ενα καλο Μαστερ εξω (να κανει γνωριμιες κλπ) τι πιθανοτητες μπορει να εχει για κατι αξιολογο? Οσο ψαχνει κανεις ανακαλυπτει συνεχως καινουρια πραγματα. Μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ηξερα οτι το ΜΒΑ τελικα δεν το κανουν μονο οι Οικονομολοι Ενας καλος Μηχανικος προχωρα παραλληλα με τις εξελιξεις, αλλιως θα τον φαει η μαρμαγκα. Κανω λαθος? Δε μιλησα αποκλειστικα για το ΤUM. Γενικα για Γερμανια μιλησα που ειναι αρκετα δημοφιλης προορισμος για Ελληνες Μηχανικους και πιστευα οτι ολο και καποιος απο εδω μεσα θα ειχε περασει απο εκει. Απλα ρωτησα. Γι'αυτο δεν εχουμε την κριτικη ικανοτητα? "Δεν έχω καμία διάθεση κατηγόρίας έναντι των απαντούντων. Απλά, οι περισσότεροι δεν είμαστε ειδικοί... " No problem Απλα ερωτησεις κανω (εχω καταντησει κουραστικος ομως, το ξερω). 1. Κλασικη απαντηση. Ολο αυτο διαβαζω Επομενως ο μονος δρομος ειναι ενα Μαστερ εξειδικευσης σε καποιον τομεα? Πχ Αυτομαστισμοι, O&G, Fluids κλπ? 2. Οι εργοδοτες εξω θελουν και πιστοποιηση αριστης γνωσης αγγλικων (proficiency) ή απλα αν στη συνεντευξη δουν οτι ξερεις καλα αγγλικα, τοτε δεν τρεχει κατι ακομα και αν εχεις μονο lower?
  3. Η αληθεια ειναι καπου στη μεση Ικαρε και breeze. Τεσπα, για το ΜΒΑ καμια γνωμη-αποψη? Ολοι και ο σκυλος τους εχουν ΜΒΑ σημερα και το φοβαμαι λιγο, αλλα ανξερεις που να ψαξεις (και με λιγη τυχη) μπορεις να φτασεις ΠΟΛΥ ψηλα. Engineering Bachelor + MBA ειναι συνδυασμος που σκοτωνει απ'ο,τι εχω ακουσει.
  4. Καποιες παρατηρησεις: 1. Για να παιρνουν οι Petroleum Engineers τα περισσοτερα απ'ολους τους Μηχανικους μαλλον δεν ειναι και τοσο εκτος πραγματικοτητας. Ολοι ψαχνουν για νεα κοιτασματα και πιο αποδοτικους τροπους εξορυξης. Σιγουρα παντως δεν ειναι η καλυτερη επιλογη (απλα ειπα οτι θα μου αρεσε, οχι οτι ντε και καλα θα κανω αυτο) 2. Ολα αυτα Γιωργο δεν τα ειχα σκεφτει πριν (να μεταναστευσω για Βachelor δηλαδη). Τωρα ειναι λιγο αργα. Επισης δεν ξερω λεξη γερμανικα. Που να πηγαινα? Γαλλια (εχω Β2 στα γαλλικα)? 3. Το ξερω οτι ειναι νωρις breeze για ψαξιμο. Το εγραψα και απο πανω. Απλα εχω περιεργεια Μια ερωτηση: Εχω ακουσει οτι μια απο τις καλυτερες επιλογες (αν οχι η καλυτερη) για εναν Μηχανικο (γενικα) οσον αφορα το Μαστερ ειναι ενα ΜΒΑ σε Project Managment ή Product Managment. Συνδυαζεις τα καλα του Οικονομολογου-Μανατζερ (λεφτα και θεση) με τον γαματο κοσμο της Μηχανικης. Ισχυει αυτο?
  5. Ναι γι'αυτο μπηκα στο φορουμ. Για να ρωτησω και να μαθω (εμαθα πολλα btw). Δεν υπαρχουν ατομα που να ξερουν τι παιζει στη Γερμανια αυτη τη στιγμη? Το αυτοκινητο εγω θα το αγορασω. Απλως γνωμες ζηταω να δω αν ειναι καλο ή αν υπαρχει κατι καλυτερο στα λεφτα που εχω Υ/Γ: Μπαινω στο τριτο breeze...
  6. Ναι Θα μου αρεσε να ασχοληθω ομως και με oil & gas. Καμια αποψη περι αυτου?
  7. Ευχαριστω πολυ!!! Για Γερμανια ποια Πανεπιστημια κοιταω? Ειναι πολυ νωρις ακομα, το ξερω, απλα ετσι να εχω μια αποψη Εχω ακουσει οτι οι Μηχανικοι του Aachen ειναι περιζητητοι. Ενα αλλο κορυφαιο ειναι το TU Munich. Εχω πιθανοτητες να μπω σε καποιο απο αυτα? Μετα ειναι το ΚΙΤ, το TU Berlin, της Στουτγαρδης κλπ. Για Μεταπτυχιακο πανω στη Μηχανολογια ρωταω (προφανως)... Αν υπαρχει καποιος που να ξερει απο Γερμανια...
  8. Οσον αφορα το μεταπτυχιακο, τα ειπε πολυ καλα ο Ικαρος. Δε χρειαζεται να προσθεσω κατι. Εχετε δικιο και συμφωνω απολυτως μαζι σας, αλλα η ελληνικη πραγματικοτητα βαζει καποια εμποδια...
  9. Εχετε δικιο. Οντως το ψειριζω πολυ. Λαθος μου. Τεσπα, για να το κλεισουμε: Σε ποιες χωρες της Ευρωπης (εκτος Αγγλιας προφανως) η γνωση της τοπικης γλωσσας δεν ειναι απαραιτητη για την προσληψη ενος εργαζομενου σε μια εταιρεια? Εχω ακουσει (και εχει ειπωθει και εδω μεσα) οτι για να σε προσλαβει μια εταιρεια στη Γερμανια πχ (ειτε μικρη, ειτε μεγαλη) πρεπει να γνωριζεις γερμανικα (οχι απταιστα, αλλα σε ικανοποιητικο βαθμο). Σε ποιες ευρωπαικες χωρες λοιπον αυτο ΔΕ συμβανει? Υ/Γ: Ευχαριστω!!!
  10. Για να θεσω και λιγο πιο σωστα την ερωτηση: Σε ποιες Ευρωπαικες χωρες (οχι απαραιτητα της ΕΕ) η προσβαση ειναι ευκολη, τα λεφτα για εναν ΜΜ ειναι καλα, οι προοπτικες και οι θεσεις εργασιας για εναν ΜΜ ειναι καλες και δεν απαιτειται υποχρεωτικα καποια αλλη ξενη γλωσσα εκτος της αγγλικης (ξερω και γαλλικα btw)? Τωρα νομιζω το τερματισα (θελω να αποκλεισω καποιες χωρες να δω που θα ψαξω μεθαυριο) Υ/Γ: Το Μεταπτυχιακο νομιζω οτι ειναι σχεδον απαραιτητο. Καμια Daimler δε θα με προσλαβει με ενα σκετο πτυχιο ελληνικου ΤΕΙ (χωρις καμια υποτιμητικη διαθεση). Ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος. Επισης, πρεπει να κανω μεταπτυχιακο στη χωρα που θα εγκατασταθω μονιμα, διοτι πρωτον αυτο θα εκτιμηθει απο την εταιρεια (η οποια κατα πασα πιθανοτητα θα συνεργαζεται σε ενα βαθμο με τα εκει Πανεπιστημια) και δευτερον γνωσιακα θα ειμαι κομπλε (στον τομεα εξειδικευσης μου τουλαχιστον). Επισης, ενα Μεταπτυχιακο σε καμια περιπτωση δε σε περιοριζει. Απλα σε κανει πιο εξειδικευμενο σε εναν τομεα. Τελος, γιατι να μην απολαμβανω τον παραπανω μισθο? Οι εσωτερικες εκπαιδευσεις βοηθουν πολυ οντως, αλλα υπαρχει ενα προβλημα - πρωτα πρεπει να προσληφθεις
  11. ΕΕ ειναι η πιο προσιτη επιλογη αυτη τη στιγμη. Για ΗΠΑ θες και πρασινη καρτα (κλαιν δηλαδη), οποτε το ξεχναμε... Απο εκει και περα αυτα που ρωταω ειναι τα εξης: 1. Δεν ειναι καλυτερα να κανω το Μεταπτυχιακο μου πριν βγω στην αγορα εργασιας? Μετα δεν ειναι και τοσο σιγουρο οτι η εταιρεια θα με στειλει με δικα της εξοδα... 2. Ποιες χωρες ειναι οι καλυτερες για εναν ΜΜ (λεφτα, προοπτικες κλπ)? Σουηδια, Γαλλια και Γερμανια? Ελβετια, Δανια, Ολλανδια κλπ οχι ε? Υ/Γ: Στη Σουηδια δηλαδη μονο με Αγγλικα εισαι κομπλε?
  12. 1. Καλα και πως προλαβαινες δουλεια, σπουδες και διαβασμα μαζι (για να βγει η σχολη στην ωρα της, οχι μετα απο 7 χρονια)? 2. Ολες τι ηπειρους μου αραδιασατε Κατι πιο συγκεκριμενο? Να ξερω και που να ψαξω αργοτερα για δουλεια ή μαστερ... "Η δική μου λογική λέει ΗΠΑ και γενικά οποιαδήποτε χώρα εκτός ΕΕ, αρκεί να έχει υψηλότερο κατά κεφαλήν (Αυστραλία, Καναδάς, Ελβετία, Νορβηγία..)." Μεσα στην ΕΕ ειναι και η Γερμανια με τεραστιο ΑΕΠ και τεραστια προσφορα για Μηχανολογους. Τεσπα, τα κριτηρια ειναι: λεφτα, προσφορα αξιολογων θεσεων εργασιας και σχετικα ευκολη προσβαση στη χωρα αυτη. 3. "το σεμινάριο της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα εκπροσωπούσα" Και πως εισαι σιγουρος οτι θα στειλουν εσενα? Μηπως ειναι τελικα καλυτερα να κανεις ενα μαστερ απο πριν να ξεμπερδευεις?
  13. Καποιες παρατηρησεις: Και νωριτερα μη σου πω Μπορει να μη σου αρεσει, αλλα αυτο τους εχει φερει στην κορυφη... ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο σκεφτομουν. Ευχαριστω που το εθεσες πιο σωστα απ'ο,τι το ειχα στο μυαλο μου! Και καποιες ερωτησεις: 1. Επειδη μιλαμε για Μηχανολογια ομως, αντικειμενικα, μια μεγαλυτερη εταιρεια δεν ειναι καλυτερη απο μια μικρη? Στο τομεα του Προγραμματισμου το καταλαβαινω, αλλα εδω δυσκολευομαι καπως... 2. Οταν πας σε μια ξενη χωρα (οποια και αν ειναι αυτη) πας αφου πρωτα εχεις βρει κατι. Δεν πας ετσι, εκτος και αν πας για διακοπες Επομενως αυτο που λες για τις ΗΠΑ, οτι δεν εχει νοημα να πας αν εχεις βρει κατι, ισχυει για ολες τις χωρες. Γενικα ομως, που ειναι "καλυτερα"? ΕΕ ή ΗΠΑ? Περα απο τις διαφορες στην νοοτροπια και στην κουλτουρα. Ισα-ισα, θελω να γνωρισω το διαφορετικο και δε με απασχολει ιδιαιτερα η προσαρμογη. Μιλαω δηλαδη κυριως για τις επαγγελματικες προοπτικες και τις θεσεις εργασιας (αντε και την ποιοτητα ζωης)... 3. Τελικα δουλεια (πανω στη Μηχανολογια προφανως) οσο σπουδαζω, για να αποκτησω εμπειρια και προυπηρεσια, ειναι λιγο εκτος πραγματικοτητας (για πρακτικους κυριως λογους)? Προτιμοτερο ειναι δηλαδη να συμμετασχω σε καποια project εντος σχολης? Υ/Γ: Προσπαθησα πολυ, αλλα δεν αντεξα Τελευταιες αποριες πραγματικα. Ευχαριστω πολυ!!!
  14. 1. Καμια ιδεα φιλε Γιωργο (γιατι με ενδιαφερει αυτο που λες)? Το προγραμμα ενος φοιτητη ομως το ξερεις. Μου λες δηλαδη, αν καταλαβα καλα, να μην παταω στις "θεωριες" (ετσι λεμε εμεις οι ΤΕΙτζηδες ο,τι δεν ειναι εργαστηριο ), οπως κανουν οι περισσοτεροι, για να γινω βοηθος ΜΜ, ωστε να αποκτησω εμπειρια και προυπηρεσια. Πολυ ενδιαφερον ακουγεται, αλλα λιγο εκτος πραγματικοτητας. Τα παιδια και τα ανιψια (και τα βαφτιστηρια σου λεω εγω) των ιδιοκτητων προφανως και ειναι ευκολο να το κανουν αυτο. Εγω ομως? Μηπως μονο τα καλοκαιρια? 2. Για την ερωτηση νο2 απο πανω, καμια απαντηση? Ευχαριστω!!!
  15. Σωστα breeze, λαθος μου. Μετα το καταλαβα και εγω (οτι εγραφα μ@λ@κιες) Καμια απαντηση για τη δευτερη (κυριως) και την τριτη ερωτηση μου απο πανω? Για την πρωτη, το εψαξα λιγο και απ'ο,τι ειδα δεν υπαρχουν και πολλες start-up στη Μηχανολογια. Δεν ειναι Προγραμματισμος που μεχρι και η κουτση Μαρια εχει start-up σημερα Επισης, ερευνες λενε οτι 3 στις 4 αποτυγχανουν. Οποτε μακρια. Τελος, η ανελιξη σε μια εταιρεια δεν ειναι μονο θεμα χρονου, αλλα και ικανοτητων (αυτο παει σ'εσενα Ηρωνα, φιλικα παντα, μιας και ειπες οτι παιρνει πολυ χρονο η "προαγωγη"). Οσον αφορα τις μικρες εταιρεις (οχι start-ups), γενικα πιστευω πως ειναι καλυτερο το να δουλευεις στη Boeing πχ ως ενας απλος ΜΜ που σχεδιαζει βιδες (δεν ειναι καθολου ευκολο οσο ακουγεται παντως) απο το να εισαι "αρχισχεδιαστης" ξερω γω σε καποια αγνωστη τοπικη εταιρεια που φτιαχνει ταναλιες πχ. Αποψη μου...
  16. Ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ! 1. Δηλαδη τελικα καλυτερα σε μια μεγαλη εταιρεια. Σωστα? 2. α) Αν κανω μαστερ σε ΕΕ και μετα φυγω για ΗΠΑ ειναι βλακεια (αυτο για τη νοοτροπια των Αμερικανων που λες που το στηριζεις btw?)? β) Για Ελβετια γιατι το λες αυτο? Με γαλλικα και αγγλικα δηλαδη δεν εισαι σχετικα κομπλε εκει? Θες και γερμανικα απαραιτητως? 3. Και ποιος ακριβως δουλευει ως ΜΜ απο τα 20 του φιλε Γιωργο? Το ψαξιμο το κανω και τωρα, αλλα αυτο δε λεει κατι για την εργασιακη μου εμπειρια... Τελευταιες αποριες. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
  17. Κατ'αρχας ευχαριστω. 1) Δηλαδη οσον αφορα την πιστοποιηση αγγλικων (ή γενικα οποιασδηποτε γλωσσας) τι πρεπει να κανει κανεις? ielts/toefl ειναι γενικα πιο χρησιμα? Εχουν διαρκεια ομως αυτα? 2) "Εγώ προσωπικά σου προτείνω να βρεις δουλειά πριν καν πάρεις το πτυχίο." Μαλλον εννοεις την υποχρεωτικη πρακτικη ασκηση (σε καποια βιομηχανια πχ) που απαιτειται για να παρει κανεις πτυχιο απο ΤΕΙ. Σωστα? Αν οχι, τοτε δε σε καταλαβαινω... 3) Οσον αφορα το νο1, δε μιλουσα αποκλειστικα για Ελλαδα, αλλα γενικα. Ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες πχ περνουν στους ηλεκτροκινητηρες. Η ρομποτικη, ο προγραμματισμος και οι αυτοματισμοι παιζουν παντου. Οποτε μηπως πρεπει εμεις οι ΜΜ να ανησυχουμε λιγο για το μελλον, καθως αυτα ειναι αντικειμενα (κυριως, οχι αποκλειστικα) αλλων ειδικοτητητων Μηχανικων? Γενικα μιλαω επαναλαμβανω, μη μου λετε για Ελλαδα, βαριεμαι να τα διαβαζω. 4) Το νο2 και το νο3 δεν απαντηθηκαν ετσι οπως επρεπε πιστευω (νταξει για το νο3 δεν καιγομαι ιδιαιτερα, απλα ρωταω). Αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
  18. Γεια σας και παλι! Εχω καποιες ακομη ερωτησεις... 1. Ακουσα οτι οι ΜΜ δεν εχουν τις προοπτικες ενος ΗΜ οσο περνουν τα χρονια. Το λεω αυτο γιατι τα παντα μπαινουν στην ηλεκτρομαγνητικη εποχη. Ισχυει? 2. α) Δηλαδη αν καταλαβα καλα, μου προτεινετε να βρω πρωτα μια καλη θεση εργασιας και μετα να κανω μαστερ. Σωστα? β) Επισης, θα ηταν προτιμοτερο να προσληφθει κανεις σε μια μεγαλη ή σε μια μικρη (σχετικα) εταιρεια και γιατι? γ) Ευρωπη ή ΗΠΑ για δουλεια και γιατι? 3. Ειναι αληθεια οτι ο μισθος ενος μεσου ΜΜ ειναι 50k το χρονο? 4. Εγραφη οτι αυτοι που εχουν μαστερ μετα απο καποια χρονια κυνηγουν διοικητικες θεσεις. Τι διοικητικες θεσεις μπορει να κυνηγησει ενας ΜΜ? Γι'αυτες τις θεσεις δεν υπαρχουν ατομα που εχουν σπουδασει οικονομικολογιστικα (με ΜΒΑ κλπ)? Ή κανω λαθος? Δε μιλαω για θεσεις οπως πχ "επικεφαλης σχεδιαστικου τμηματος", αλλα για θεσεις τυπου "συμβουλος διευθυντη" κλπ (ή κατι τετοιο τελος παντων). 5. Τελικα αξιζει να παρω το Proficiency ναι ή οχι? Ελεγα να ξεκινησω τωρα μαθηματα που ειμαι στην αρχη της σχολης ακομα για να ξεμπερδευω. Αναγνωριζεται απο ΕΕ ακομα και αν εχουν περασει 2 χρονια ή οχι? Δε μιλαω μονο για το αν θα με δεχθουν σε καποιο Πανεπιστημιο με αγγλοφωνο προγραμμα σπουδων, αλλα και για το αν αναγνωριζεται απο τους εργοδοτες ως μια καλη γνωση της αγγλικης... Συγνωμη για τις πολλες αποριες. Αν μπειτε στον κοπο, απαντηστε οσο πιο περικετικα γινεται για να μη σας τρωω και πολυ χρονο. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
  19. "Οσον αφορα τα μεταπτυχιακα που λες. Για πες μου λοιπον, χωρις καποιο μεταπτυχιακο (πανω σε κατι που θα μ'αρεσει τελος παντων, οχι κατι ακυρο), τι προοπτικες θα εχω ως αποφοιτος ενος ταπεινου ελληνικου ΤΕΙ? Για Ελλαδα δεν το συζητω καν. Για εξω ομως και παλι ειναι πολυ περιορισμενα τα πραγματα." Να γιατι εγω προσωπικα πρεπει να εχω μεταπτυχιακο για να βρω κατι αξιολογο εξω. Σε ποια σοβαρη εταιρεια θα κατσουν να ασχοληθουν με ενα πτυχιο απο ΤΕΙ Ελλαδας και μονο (οσο καλο και να ειναι αυτο)? 1. Τεσπα, για να καταλαβω. Μου προτεινετε να κανω το Master μου σε ενα Χ Πανεπιστημιο της ΕΕ κυριως για οικονομικους λογους? Αν καταφερω και παρω υποτροφια απο καποιο ελληνικο ιδρυμα ομως (πχ Ωναση)? Να παω Αγγλια (γενικα μιλαω, ουτε τοπ ουτε ξετοπ) ή και παλι δε θα "λεει" για καποιους αλλους λογους (και ποιοι ειναι αυτοι οι λογοι ακριβως?)? 2. Δηλαδη το Proficiency μετραει μονο για ΕΕ ακομα και αν εχουν περασει δυο χρονια και οχι για Αγγλια ή Αμερικη (που btw απο αυτους τα παιρνουμε)? 3. Στα γενικα rankings το UCL συγκεκριμενα ειναι 7ο. Στον τομεα mechanical engineering ομως νομιζω οτι δεν ειναι καν στην 20αδα. Μηπως γι'αυτο μπορει κανεις να παει σε ενα τοσο καλο Πανεπιστημιο χωρις καποια τρομερα προσοντα? Υ/Γ: Ναι george_RES πρωτα λεω να παω στρατο. Εννοεις περισυλλογη για το που θα παω ή σε τι θα εξειδικευτω? Αυτα ναι, οντως χρειαζονται πολυ σκεψη και ευτυχως που υπαρχει ο στρατος
  20. 1. Οποτε το Pro αναγνωριζεται μονο εντος ΕΕ? Και το παιρνουμε απο Αγγλια ή Αμερικη? wtf lol... 2. Το University of Manchester πχ εχει διδακτρα καπου στα 20k. Οι υποτροφιες των ιδρυματων καπου τοσα δινουν (το κοιταξα, οποτε κομπλε) και επισης οι πιθανοτητες εισαγωγης σε ενα τετοιο Πανεπιστημιο ειναι αρκετα μεγαλες μιας και δεν ειναι στα τοπ (παρολο που εχει ενα αρκετα βαρυ ονομα και ειναι αρκετα ψηλα στα rankings). Αντικειμενικα ειναι μια πολυ καλη επιλογη. Για ποιο λογο ομως να παω σε καποιο της ΕΕ, αφου μπορω (λεμε τωρα, υποθετικα σεναρια αναλυω) να μπω σε αυτο? Γιατι να μην το προτιμησω δηλαδη απο το Lund ή το KTH. Αναφερομαι σε αυτα, γιατι προφανως δε μιλαω για πρωτοκλασατα της ΕΕ οπως το ETH, γιατι και σε αυτα η προσβαση ειναι πολυ δυσκολη.
  21. Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Καλως ή κακως πρεπει να ξερεις τι περιπου θελεις να κανεις απο την ηλικια των 18. Ας πουμε καποιος μπορει να θελει να γινει γιατρος. Ετσι και εγω θελω να ασχοληθω με τη Μηχανολογια. Τωρα ποιος θα ειναι αυτος ο τομεας της Μηχανολογιας που θα εξειδικευτω (γιατι ο ανειδικευτος πλεον δεν εχει κανενα μελλον) δεν το γνωριζω ακομα. Αυτο ναι, ειναι λογικο. Δεν ειπα πουθενα οτι δεν ειναι. Ετσι και αλλιως πρωτοετης ειμαι, πως να ξερω ακριβως που θελω να εξειδικευτω, ειναι σοβαρα πραγματα αυτα που λετε τωρα? Απλως ρωταω καποια πραγματα για τα μεταπτυχιακα στο εξωτερικο. Δεν ειναι ομως λογικο, να μην ξερεις τι θελεις να κανεις στα 25 σου. Εκει υπαρχει προβλημα και σε αυτην την περιπτωση αναφερομαι. Επισης, που ειπα οτι θελω να παω ΜΟΝΟ σε ΑΑΑ Πανεπιστημιο? Απλα ειπα οτι για εκει στοχευω (γνωριζω τις πιθανοτητες btw). Οσον αφορα τα μεταπτυχιακα που λες. Για πες μου λοιπον, χωρις καποιο μεταπτυχιακο (πανω σε κατι που θα μ'αρεσει τελος παντων, οχι κατι ακυρο), τι προοπτικες θα εχω ως αποφοιτος ενος ταπεινου ελληνικου ΤΕΙ? Για Ελλαδα δεν το συζητω καν. Για εξω ομως και παλι ειναι πολυ περιορισμενα τα πραγματα. Τωρα μερικοι βγαζετε συμπερασματα πολυ ευκολα. Που ειπα ακριβως οτι θελω να κανω μεταπτυχιακο για να εχω ακομα ενα χαρτι (το οποιο στην τελικη ειναι σχεδον απαραιτητο, για εναν αποφοιτο ΤΕΙ, εφοσον θελει να βρει κατι αξιολογο)? Οι παραπανω γνωσεις σχεδον ποτε δεν πανε χαμενες. Τα υπολοιπα τα εξηγησα παραπανω. Τεσπα, για να μην το κουραζω το θεμα (και εσας): 1. Αν κανω Μεταπτυχιακο σε ενα αξιολογο Πανεπιστημιο της ΕΕ, ειναι σιγουρο οτι δε θα πληρωσω τιποτα? 2. Τα Πανεπιστημια της ΕΕ, αναγνωριζουν κανονικα το Proficiency, ακομα και μετα απο 2 χρονια αφου το παρεις ή και παλι θελεις ειδικη εξεταση (ielts/toefl)? Για Αγγλια και ΗΠΑ ξερω οτι δεν τα αναγνωριζουν. 3. "Τα μεγαλα ονοματα σε πανεπιπστημια στο UK, ναι μεν θα εχουν μερικα εμποδια, αλλα θα παραμεινουν μεγαλα και με κυρος παγκοσμιως, μιλαμε για Cambridge, Oxford, Imperial College London, University College London, University of Edinburgh, εχουν αρκετα λεφτα , μεγαλη φημη ερευνητικα και πολλες γνωριμιες για να χαθουν ετσι." Για ποιο λογο να χαθουν ακριβως? Επισης, τα διδακτρα για μεταπτυχιακο σε ενα κορυφαιο Πανεπιστημιο μπορει να στα καλυψει πληρως μια υποτροφια απο καποιο ιδρυμα (πχ Ωναση)? Μιλαμε για 40k περιπου... Αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
  22. Καλο δεν ειναι ομως το μεταπτυχιακο σου να το εχεις απο πριν? Επισης καλο δε θα ηταν να αποφασισει κανεις τι του αρεσει και να ακολουθησει αυτο εξ'αρχης? Αν το μετανοιωσεις στην πορεια οκ. Αλλα τωρα ειναι πιστευω αργα για να αλλαξεις αντικειμενο και να βγεις στην αγορα εργασιας στα 30+ ...
  23. Μια χαρα προσγειωμενος ειμαι και γνωριζω τις πιθανοτητες που εχω να φοιτησω σε ενα τοπ Πανεπιστημιο. ΠΟΥΘΕΝΑ δε χαρακτηρισα "αχρηστο" το συμφοιτητη μου. Απλα μου κανει εντυπωση πως στο καλο γινεται ενας μετριος προς καλος φοιτητης να γινεται δεκτος σε ενα πρωτοκλασατο Πανεπιστημιο της Αγγλιας (στο τοπ 10 του κοσμου) με μοναδικο προσων ενα 6,5 στο βαθμο πτυχιου, οταν παραπανω εχει αναφερθει οτι το 85-90% των αιτησεων απορριπτονται και παιρνουν μονο τους καλυτερους. Επισης δε μου κακοπεφτει καθολου ενα βορειοευρωπαικο Πανεπιστημιο. Που το ειπα παλι αυτο? Απλα στοχευω οσο το δυνατον ψηλοτερα Εδω εχεις δικιο What? Really? Μα ενας απο τους λογους που κανει καποιος Μεταπτυχιακο δεν ειναι το να βρει πιο ευκολα δουλεια? Απαξ και τη βρει, γιατι να κανει Μεταπτυχιακο? Επισης, το να παει σε αλλη σχολη και να χαραμισει αλλα 4-5 χρονια απο τη ζωη της ειναι εντελως παραλογο. Κατ'εμε παντα Land Rover και Jaguar... Τι σημασια εχει αυτο ομως? Η Μηχανολογια ειναι μονο η αυτοκινητοβιομηχανια?
  24. 1. Οποτε γενικα ειναι πολυ καλυτερα ενα Master σε καποιο Πανεπιστημιο της ΕΕ και οχι της Αγγλιας (παρολο που αυτα εχουν το "ονομα" και τη "χαρη"), κυριως για οικονομικους λογους? Να υποθεσω οτι εκει που θα το κανω το (ερμο) Master, εκει θα εγκατασταθω μονιμα πλεον. Σωστα? 2. Σε ποια χωρα ομως? Γιατι απο δευτεροκλασατα (χωρις καμια υποτιμητικη διαθεση, απλα για να συνενοηθουμε) η ΕΕ ειναι γεματη 3. Καμια απαντηση για τις τεσσερις ερωτησεις μου πιο πανω? Εχω γινει κουραστικος, το ξερω. Δεν ειστε υποχρεωμενοι να απαντησετε, αλλα... να'στε καλα παντως!!! Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.