Μετάβαση στο περιεχόμενο

zpav

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zpav's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Η άδεια είναι του 1988. Υ.Γ.: Δεν σε παρεξήγησα καθόλου, χωρίς και με ""!!!
  2. Κατ΄αρχήν, karanus, σ' ευχαριστώ!!! Το θέμα είναι ότι, παρ' ότο το ότι η οικοδομική άδεια δεν είναι σε ισχύ, αλλά ολοκληρώθηκε μόνον ο φέρων οργανσισμός του κτηρίου, για να αιτηθώ παράταση ισχύος της άδειας με έλεγχο από τον Ελεγκτή Δόμησης (βλ. την "παρ. 1, αρθ. 50," του Ν.4178/13), χρειάζεται προηγουμένως να κάνω υπαγωγή στον Ν.4495/17, ώστε να δηλώσω την αλλαγή θέσης (βλ. "περ. ιδιδ), περ. γ), άρθ. 96" του Ν.4495/17) και τις αλλαγές των διαστάσεων & της επιφάνειας κατά <5% (βλ. "περ. ιειε), περ. γ), άρθ. 96" του Ν.4495/17), ώστε, αυτά που θα ελέγξει/αντιπαραβάλει ο Ελεγκτής Δόμησης, να είναι σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση και να αποτυπώνονται σε σχέδια (δηλ., της υπαγωγής και όχι της οικοδομικής άδειας που έληξε). Επειδή όμως, αφού ενταχθώ στον Ν.4495/17 ("ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3" λόγω, (α) "περ. ιδιδ), περ. γ), άρθ. 96" του Ν.4495/17 λόγω μικρής αλλαγής θέσης και (β) στην "περ. ιδιδ), περ. γ), άρθ. 96" του Ν.4495/17 λόγω αλλαγών στις εξ. διαστάσεις <5%) και αφότου τα επιβεβαιώσει και ο Ελεγκτής Δόμησης, θα πρέπει να γίνει η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την παράταση της ισχύος της (βλ. παρ. 1, άρθ. 50, Ν.4178/13) και άρα θα έχουμε έμεσα ενημερώσει τον φάκελο της οικοδομικής άδειας με νέες μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά μικρότερες του 5% σε σχέση με τις διαστάσεις της οικοδομικής άδειας. Όμως, αυτές οι νέες διαστάσεις του κτηρίου, παρ' όλο το ότι είναι έως 5% μεγαλύτερες σε σχέση με της οικοδομικής άδειας, ταυτόχρονα είναι και μεγαλύτερες από τις μέγιστες επιτρεπόμενες μεταβολές του 2% των διαστάσεων, όπως ορίζονται στην "περ. γ., παρ. 10, του άρθ. 42 του Ν.4495/17, με σκοπό την ενημέρωση του φακέλου και ταυτόχρονα, τις εξαιρεί η "περ. ιδιδ), περ. γ), άρθ. 96" του Ν.4495/17, προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα του κτηρίου. Όμως, η "περ. ιδιδ), περ. γ), άρθ. 96" του Ν.4495/17 δεν τις εξαιρεί για αναθεώρηση οικοδομικής άδειας και παράταση της ισχύος της. Τις εξαιρεί προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα του κτηρίου. Τι θα μπορούσα να κάνω?
  3. Γεια σας, χρειάζομαι την άποψη σας, στο παρακάτω: Μήπως γνωρίζετε εάν, η εξαίρεση των οριζόμενων στην "παρ. 10 του άρθρ. 42" για την ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με την παρ. ιδιδ) της "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3" (βλ. "παρ. γ, άρθ. 96"), ισχύει και για ενημέρωση οικοδομικής άδειας που δεν είναι σε ισχύ και ταυτόχρονα έχει ανεγερθεί μόνον ο φέρων οργανισμός του κτηρίου, και όχι μόνον προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα του κτηρίου? Αναρωτιέμαι, γιατί έχει ανεγερθεί μόνον ο φέρων οργανισμός του κτηρίου, ο οποίος έχει αλλάξει θέση κατάτι (μικρή στροφή), και έχει αλλαγές μικρότερες του 5% (βλ. "περ. ιειε), παρ. γ), του άρθρ. 96"), τόσο των διαστάσεων του, όσο και της επιφάνειας του. Εάν η παραπάνω περίπτωση -φέρων οργανισμός του 1988, με μικρή αλλαγή θέσης χωρίς παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων και αλλαγές διαστάσεων & επιφάνειας <5%- εντάχθεί στην "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3", είναι δυνατόν να ισχύσει η εξαίρεση της "παρ. 10 του άρθ. 42" που προβλέπεται στην "περ. ιδιδ, της παρ. γ., του αρθ. 96", με σκοπό να αιτηθούμε την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την παράταση της ισχύος της κατόπιν ελέγχου από Ελεγκτή Δόμησης (βλ. παρ. 1., αρθ. 50, του Ν.4178/13), έως ότου ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται στην "περ. β), παρ. 4, του άρθ. 42, του Ν4495/17"?
  4. Γεια σας, χρειάζομαι την άποψη σας, στο παρακάτω: Μήπως γνωρίζετε εάν, η εξαίρεση των οριζόμενων στην "παρ. 10 του άρθρ. 42" για την ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με την παρ. ιδιδ) της "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3" (βλ. "παρ. γ, άρθ. 96"), ισχύει και για ενημέρωση οικοδομικής άδειας που δεν είναι σε ισχύ και ταυτόχρονα έχει ανεγερθεί μόνον ο φέρων οργανισμός του κτηρίου, και όχι μόνον προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα του κτηρίου? Αναρωτιέμαι, γιατί έχει ανεγερθεί μόνον ο φέρων οργανισμός του κτηρίου, ο οποίος έχει αλλάξει θέση κατάτι (μικρή στροφή), και έχει αλλαγές μικρότερες του 5% (βλ. "περ. ιειε), παρ. γ), του άρθρ. 96"), τόσο των διαστάσεων του, όσο και της επιφάνειας του. Εάν η παραπάνω περίπτωση -φέρων οργανισμός του 1988, με μικρή αλλαγή θέσης χωρίς παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων και αλλαγές διαστάσεων & επιφάνειας <5%- εντάχθεί στην "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3", είναι δυνατόν να ισχύσει η εξαίρεση της "παρ. 10 του άρθ. 42" που προβλέπεται στην "περ. ιδιδ, της παρ. γ., του αρθ. 96", με σκοπό να αιτηθούμε την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την παράταση της ισχύος της κατόπιν ελέγχου από Ελεγκτή Δόμησης (βλ. παρ. 1., αρθ. 50, του Ν.4178/13), έως ότου ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται στην "περ. β), παρ. 4, του άρθ. 42, του Ν4495/17"?
  5. καλημερα!να ρωτησω κατι!οταν εχουμε ενα παλιο ισογειο σπιτι του ΄65,και το σπιτι θερμaiνεται με σομπα,μπορει να μπει στο προγραμμα εξοικονομω χωρισ να καταργησει τη σομπα και να εξασφαλησει το ζνχ με εναν ηλιακο΄? Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Ρίξε μια ματιά στους κανόνες συμμετοχής και συμπλήρωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Ευχαριστώ, miltos.
  6. Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώνατε που θα μπορούσα να βρω τις ΑΤΟΕ από το 2005 έως το 2009 με σκοπό να συντάξω τον αντιστοιχο προϋπολογισμό που ζητάει το ΤΕΕ για την διεκδίκηση αμοιβης επίβλεψης. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.