Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

txar1982

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

txar1982's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα, Προσθηκη στεγης σε νομιμως υφισταμενη κατοικια σε οικισμο προ 23 χωρις εγκεκριμενα ορια τι κατηγοριας αδεια ειναι? Ετσι οπως το βλεπω μπορει να ενταθει και στην 2 αλλα κ στην 3 (που βολευει καλυτερα) Τι αποψη εχετε?
  2. κατ'αρχην σ'ευχαριστω για την γρηγορη αποκριση αρα σωστα το σκεφτηκα κ μενει βεβαια να το δω κ στην πραξη (ειναι η πρωτη μεταφορα που κανω και στην Ελλαδα ειμαστε, αρα ποτε δεν ξερεις) Στον 4495 σε ποιο σταδιο θα με πεταξει, σε επεξεργασια η σε αρχικη υποβολη? η ΜΣΕ ειναι δυστυχως αναποφευκτη μιας κ αποτελει ανεξαρτητη κατασκευη κ δεν εμπιπτει σε καμια εξαιρεση Το 10% μεχρι ποτε πηρε παραταση, γνωριζουμε?
  3. Συναδελφοι καλησπερα, Εχω δηλωση στον 4178 οπου εχουν πληρωθει 500ε(παραβολο) +3784ε (προστιμο) = 4284Ε.Θελω να την μεταφερω στον 4495 με προσθηκη καποιων υπερβασεων ακομη (που ειχαν παραλειφθει) με αποτελεσμα το προστιμο τωρα να ανερχεται στα 5180e. Μπορω να πληρωσω το νεο ποσο εφαπαξ, και αν ναι, το τελικο ποσο θα ειναι: 5180ΕΧ80% - 4284Ε = 4144ε - 4284ε = -140ε δλδ 0Ε, αρα δεν πληρωνω επιπλεον τπτ? Ισχυει αυτο? Ευχαριστω εκ των προτερων
  4. Οσον αφορα στο 3%, αυτο δεν απαιτειται οταν τιμολογεις προς ιδιωτη που δεν περναει το παραστατικο σε φορολογικα βιβλια. Δλδ 3% μονο προς εταιρειες και ατομικη επιχειρηση. Τωρα σχετικά με το ειδος του παραστατικού που γίνεται δεκτο προς το εξοικονομω (γιατι εχω κ εγω το ιδιο θεμα, δλδ εχω αναλαβει κατασκευη σε πελατες εξοικονομω) μαλλον πρεπει ναναι ειτε ΑΠΥ, ειτε ΤΙΜ τεχνικών έργων. Αλλα σε αυτη την περιπτωση τιμολογω ξεχωριστα εργασια και ξεχωριστά υλικά στο ιδιο παραστατικο?Και πως κατανεμω το ποσο?Δλδ αν θελω να τιμολογησω π.χ. κουφωματα με τιμη εστω 300ε/μ2 (τιμη προγραμματος), λεω, ας πουμε, 240ε/μ2 υλικα και 60ε/μ2 εργασια?
  5. Μαλιστα, πραγματα που δεν τα ειχα καθολου υποψη(θεωρουσα δλδ οτι πχ βγαινω 6η κατηγορια = χρεωνομαι 6η) Δλδ εμμεσως παλι καπως αβανταρει τους ''παλιους'' νεους ασφαλισμενους σε σχεση με τους ''νεους'' νεους ασφαλισμενους. Αλλη ερωτηση : Οταν εκανα μεταπτωση το 2015 στην 1η κατηγορια τα ποσα που χρεωνονταν, σε μενα τουλαχιστον, ηταν 1576ε/6μηνο Αυτο το ποσο δεν επρεπε να αντιστοιχει στην 1η κατηγορια του 3986?(το οποιο ειναι κατα πολυ λιγοτερο) Η η 1η κατηγορια της μεταπτωσης δεν ειναι η 1η κατηγορια του 3986? Τελος μεχρι σημερα που μιλαμε δεν εχω λαβει κανενα αναδρομικο(τουλαχιστον μεχρι Β12 που διαβαζω οτι ειναι το τελευταιο) Τι παιζει? Υπαρχει περιπτωση να τα ανεβαζουν τμηματικα? Επισης, αν π.χ το Β'13 μετραω 8 ετη ασφαλισης οποτε βασει 3986 εμπιπτω στην 3η κλαση θα χρεωθω (μετρωντας απο Β'11 παντα) 3 χρονο πρωτης 3ετιας δλδ 1η ασφαλιστικη(κατω 5ετιας!!) ή 2η >5ετιας? Τι παπαριες (με το συμπαθειο παντα) ειναι αυτες συναδερφοι....
  6. Καλησπερα και χρονια πολλα συναδερφε Αν θες διευκρινισε τι εννοεις με το ''οτι οι 3ετιες μετρουν απο το Β11''.Δε μετρουν απο το ετος ασφαλισης του καθενος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.