Μετάβαση στο περιεχόμενο

Chris Mour

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

370 profile views

Chris Mour's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κι εγώ μετά από 2 χρόνια ξεμπέρδεψα την Παρασκευή, με την ποθητή ειδοποίηση του ΕΦΚΑ από ΤΜΕΔΕ ότι δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας από αρχές 2017. Πήγα στον 4ο όροφο αν θυμάμαι καλά και με ενημέρωσαν ότι τώρα εξετάζουν αιτήσεις Αυγούστου 2018 κι εγώ την είχα κάνει νωρίτερα. Επομένως όσοι έχουν κάνει αίτηση μέχρι Αύγουστο του 2018 ας περάσουν πρώτα από Προϊστάμενο της Διαχείρισης Εισφορών στο ισόγειο που λέει κι ο συνάδελφος παραπάνω ή αν δεν γίνεται τίποτε εκεί  στη προϊσταμένη στο 4ο όροφο που όμως κλειδώνει πόρτα και μετά από πολλές αντεγκλήσεις ασχολείται με το θέμα κι εφόσον έχεις κάνει αίτηση τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους.
  2. Συνάδελφε ούτε το FBI η CIA ακόμη κι ο Chuck Norris θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα με το ΤΣΜΕΔΕ. Μη σπαταλάς άδικα το χρόνο σου με Συνήγορο Πολίτη. Μου απάντησαν πέρσι που απευθύνθηκα ότι απλά έχουν οχλήσει το ΤΣΜΕΔΕ και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παραπέρα. Εγώ από τέλος 2016 έχω κλείσει τα βιβλία κι έκτοτε είμαι μισθωτός κι εδώ και πάνω από ένα χρόνο που έχω κάνει αίτηση δεν έχει διεκπεραιωθεί, ενώ ο προϊστάμενος είχε υποσχεθεί πέρσι τον Αύγουστο ότι θα είχε γίνει σε κανένα εξάμηνο από τότε. Μόνη ελπίδα ο νέος Υφυπουργός Παναγιώτης Μηταράκης που φαίνεται γνώστης και σοβαρός (σε αντίθεση με τη προηγούμενη που μόνο τα συνολάκια που θα φορούσε στη Βουλή την απασχολούσαν) αν μπορέσουμε να τον ενημερώσουμε για την τρέλα που ζούμε χιλιάδες Μηχανικοί. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο επικοινωνίας μαζί του. Αν κι αυτός δεν κάνει κάτι, τότε μας μένει μόνο αυτό της ταινίας «Όλα είναι δρόμος» και μια μπουλντόζα και να φωνάζουμε Ηλία ρίχτοοο…
  3. Γεια σου τυχερέ συνάδελφε Αν έχεις τη καλοσύνη ενημέρωσε μας πότε έκανες αίτηση διαγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ μήπως εκτιμήσουμε πότε τελειώνει κι ο δικός μας Γολγοθάς. Καλό Σαββατοκύριακο
  4. Πέρασε 1 χρόνος κι ένας μήνας σχεδόν από πέρυσι που έκανα αίτηση αρχές Ιούνη να κάνει το ΤΣΜΕΔΕ τον φοβερό άθλο και να στείλει σε ΕΦΚΑ ενημέρωση ότι έκανα παύση εργασιών σε εφορία την 31-12-2016 κι έκτοτε είμαι μόνο μισθωτός. Πέρσι αρχές Αυγούστου που πήγα σε προϊστάμενο και ζήτησα να μάθω πότε θα ασχοληθούν με την αίτησή μου, μου είπε σε κανένα εξάμηνο… Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος κι ακόμη βλέπω εικονικές εισφορές σαν επαγγελματίας κι ότι χρωστάω ένα σωρό λεφτά ενώ πρέπει να μου επιστρέψει ο ΕΦΚΑ 500 € που έδωσα αρχές 2017. Τεσσεράμισι χρόνια μας κυβερνούν οι άχρηστοι και με αυτή την ανεκδιήγητη υπουργό που το μόνο που ενδιαφερόταν ήταν τι συνολάκια θα φοράει στη Βουλή κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τη ταλαιπωρία χιλιάδων Μηχανικών. Όμως αρχές Αυγούστου που θα έχει καταλυθεί η υπερτετράχρονη τυραννία θα πάω πάλι από εκεί κι αυτή τη φορά θα καλέσω και εισαγγελέα. Εν ανάγκη θα αφιερώσω μία εβδομάδα από άδεια να καλώ εισαγγελέα κι αστυνομία καθημερινά μήπως επιτέλους αποδοθούν κάπου ευθύνες και νιώσω ότι ζω σε Δημοκρατία κι όχι σε Μπανανία. Ας το έχουν υπόψη τους εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ αν διαβάζουν το φόρουμ εδώ (γιατί στα e-mail μας γειώνουν, ούτε καν τα ανοίγουν) ότι η υπομονή τελείωσε.
  5. Αν υπήρχε διάθεση να λυθεί το ζήτημα με χιλιάδες Μηχανικούς που κλείσαμε τα βιβλία και μας έχουν ομήρους θα μπορούσε να λυθεί ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ με τον εξής απλό τρόπο: Η εφορία μεταβιβάζει από τα ηλεκτρονικα της αρχεία (τα πιο άρτια από τις δημόσιες υπηρεσίες) στον ΕΦΚΑ τα δεδομένα των επαγγελματιών ώστε να διαγραφούν από τις λίστες αυτοαπασχολούμενων όταν συντρέχουν ταυτόχρονα τα εξής δύο: 1. Έχουν κάνει ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ μέχρι τις 31/12/2016 και καμμία δραστηριότητα έκτοτε. 2. Στη φορολογική τους δήλωση έτους 2017 έχουν εισοδήματα μόνο από μισθωτές εργασίες. Τόσο απλά με μία Υπουργική απόφαση, αφού και το ΤΣΜΕΔΕ για να μας κάνει την μεταβολή δραστηριότητας τα χαρτιά αυτά της εφορίας υποβάλλαμε. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, ΘΕΛΗΣΗ χρειάζεται που δεν υπάρχει...
  6. Φίλε τους ψήφισα τον Γενάρη του 15 γιατί κλέψανε τη ψήφο μου με τις δεκάδες ψεύτικες υποσχέσεις τους αλλά είναι τόσο άχρηστοι στη διακυβέρνηση που θα γραφτούν σε Γκίνες. Όσο για τη ''χούντα'' που έγραψα από τη στιγμή που ψήφισα "ΟΧΙ'' σε δημοψήφισμα και το καταλύσανε μετατρέποντάς το σε ''ΝΑΙ'' τους βάζω στην ίδια μοίρα με τους Απριλιανούς και κάποια στιγμή θα δικαστούνε με τον ίδιο τρόπο. Δεν ανακάλυψα τώρα ότι το κράτος είναι μπάχαλο αλλά ότι έγινε πολύ χειρότερο από πριν αφού με τους προηγούμενους (άχρηστους επίσης) λειτουργούσαν τουλάχιστον κάποιες δημόσιες υπηρεσίες σαν τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Όσο για το ότι δεν θα πάνε οι οφειλές σε ΚΕΑΟ βάζεις το χέρι σου στη φωτιά? Κάπως έτσι έδειξαν εμπιστοσύνη κάποιοι που τους έλεγαν να μην πληρώνουν διόδια και τώρα τρέχουν μη χάσουν τα σπίτια τους από τις οφειλές. Τέλος γιατί να μου χρωστάνε 500 € κι εγώ να μη ξέρω μετά από πόσα χρόνια θα τα πάρω (άτοκα) ενώ την ίδια στιγμή το ίδιο ποσό περίπου που μένει να δώσω εφορία να μου βάλουν τόκο αν δεν το πληρώσω και να κινδυνεύω με κατασχέσεις?
  7. Τα ίδια τραβάω κι εγώ με πολλούς συναδέλφους απ' όλα όσα διαβάζω εδώ. Η χούντα που μας κυβερνάει επιβάλλει με το έτσι θέλω εικονικές εισφορές. Λίγοι μήνες μείνανε στους αλήτες. Έχω κάνει διακοπή εργασιών 31/12/2016 κι ενώ από αρχές 2017 μέχρι σήμερα είμαι μισθωτός Μηχανικός κι ενώ μου κρατάνε εισφορές σαν μισθωτό εξακολουθούν εδώ και δύο χρόνια να μου επιβάλλουν εισφορές σαν ελεύθερο επαγγελματία. Έτσι εικονικά με χρεώνουν και λέει ο ΕΦΚΑ ότι χρωστάω 3.840 € αυτή τη στιγμή ενώ κανονικά πρέπει να μου επιστρέψουν 500 € τις 2 πρώτες δόσεις που έδωσα το 2017!!! Με τέτοια κάλπικα στοιχεία η κυβέρνηση λέει ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, ενώ είναι βαθιά ελλειμματικός αφού μόνο από μένα προσθέτει εικονικά 4.340 €. Κατόπιν υπόδειξης από ΤΣΜΕΔΕ έκανα αίτηση σε πρωτόκολλο για να στείλουν σε ΕΦΚΑ ότι δεν είμαι αυτοαπασχολούμενος την 1-6-2018 (ώστε να φαίνονται εισοδήματα έτους 2017 μόνο από μισθωτές εργασίες). Πέρασαν 3 μήνες και καμία απάντηση, Έκανα καταγγελία σε ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και μετά από 10 μέρες με πήρε μία κοπέλα στο κινητό για να μου πει συμπερασματικά ότι δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί έχουν κάνει 3 διαβήματα και δεν γίνεται τίποτα. Τώρα είπε εξετάζουν αιτήσεις Απριλίου 2017. Πέρασα τον περασμένο Αύγουστο από το ΤΣΜΕΔΕ και μετά από φασαρία ο προϊστάμενος μου είπε ότι έχουν 3 υπαλλήλους για να διεκπεραιώσουν χιλιάδες αιτήσεις και ταυτόχρονα από τις 25 εργάσιμες ημέρες του μήνα στον ΕΦΚΑ ασχολούνται με τα θέματα ΤΣΜΕΔΕ τις 5. Υπολογίζει είπε ότι σε κανένα εξάμηνο περίπου θα προχωρήσουν τη δική μου αίτηση (ή εξαετία.. γιατί άκουσα ότι σε Μηχανικό που βγήκε εδώ κι 6 χρόνια σε σύνταξη του επιβάλλουν ακόμη εισφορές). Ούτε λόγος φυσικά για νομικές κυρώσεις που θα έπρεπε να επιβληθούν λόγω παρέλευσης 60 ημερών από αίτηση μου. Γι αυτό δεν λένε ποτέ ποιός χρεώνεται τις αιτήσεις. Πάντως αν τύχει και τις εικονικές αυτές εισφορές τις πάνε σε εφορία, ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. Δεν υπάρχει κράτος πια, ούτε δικαιοσύνη ούτε τίποτα. Στη χούντα του Παπαδόπουλου που έζησα παιδί και το κράτος λειτουργούσε και η δικαιοσύνη, άει σιχτίρ με δαύτους.
  8. Τι να πω κι εγώ που έχω κάνει διακοπή εργασιών 31/12/2016 κι ενώ από αρχές 2017 μέχρι σήμερα είμαι μισθωτός Μηχανικός κι ενώ μου κρατάνε εισφορές σαν μισθωτό εξακολουθούν εδώ και δύο χρόνια να μου επιβάλλουν εισφορές σαν ελεύθερο επαγγελματία. Έτσι εικονικά με χρεώνουν και λέει ο ΕΦΚΑ ότι χρωστάω 3.840 € αυτή τη στιγμή ενώ κανονικά πρέπει να μου επιστρέψουν 500 € τις 2 πρώτες δόσεις που έδωσα το 2017!!! Με τέτοια κάλπικα στοιχεία η κυβέρνηση λέει ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, ενώ είναι βαθιά ελλειμματικός αφού μόνο από μένα προσθέτει εικονικά 4.340 €. Κατόπιν υπόδειξης από ΤΣΜΕΔΕ έκανα αίτηση σε πρωτόκολλο για να στείλουν σε ΕΦΚΑ ότι δεν είμαι αυτοαπασχολούμενος την 1-6-2018 (ώστε να φαίνονται εισοδήματα έτους 2017 μόνο από μισθωτές εργασίες). Πέρασαν 3 μήνες και καμία απάντηση, Έκανα καταγγελία σε ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και μετά από 10 μέρες με πήρε μία κοπέλα στο κινητό για να μου πει συμπερασματικά ότι δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί έχουν κάνει 3 διαβήματα και δεν γίνεται τίποτα. Τώρα είπε εξετάζουν αιτήσεις Απριλίου 2017. Πέρασα τον περασμένο Αύγουστο από το ΤΣΜΕΔΕ και μετά από φασαρία ο προϊστάμενος μου είπε ότι έχουν 3 υπαλλήλους για να διεκπεραιώσουν χιλιάδες αιτήσεις και ταυτόχρονα από τις 25 εργάσιμες ημέρες του μήνα στον ΕΦΚΑ ασχολούνται με τα θέματα ΤΣΜΕΔΕ τις 5. Υπολογίζει είπε ότι σε κανένα εξάμηνο περίπου θα προχωρήσουν τη δική μου αίτηση (ή εξαετία.. γιατί άκουσα ότι σε Μηχανικό που βγήκε εδώ κι 6 χρόνια σε σύνταξη του επιβάλλουν ακόμη εισφορές). Ούτε λόγος φυσικά για νομικές κυρώσεις που θα έπρεπε να επιβληθούν λόγω παρέλευσης 60 ημερών από αίτηση μου. Γι αυτό δεν λένε ποτέ ποιος χρεώνεται τις αιτήσεις. Πάντως αν τύχει και τις εικονικές αυτές εισφορές τις πάνε σε εφορία, ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. Δεν υπάρχει κράτος πια, ούτε δικαιοσύνη ούτε τίποτα. Στη χούντα του Παπαδόπουλου που έζησα παιδί και το κράτος λειτουργούσε και η δικαιοσύνη, άει σιχτίρ με δαύτους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.