Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jimisciv

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

512 profile views

jimisciv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας , για αλλαγή χρήσης από σταυλαποθήκη ( υπάρχει ΟΑ του 1996) σε κατοικία τι δικαιολογητικά χρειάζονται? Και σε νόμο / Φεκ αναγράφονται? Ευχαριστώ
  2. (από μεταφορά. Pavlos33) Σε ένα φύλλο καταγραφής ,για τον υπολογισμό του ποσοστού ΥΔ όταν έχει προηγηθεί σύσταση Ο.Ι , θα λάβουμε υπόψιν και το ποσοστό που του αναλογεί βάσει της σύστασης? Δηλαδή Ποσοστό ΥΔ = (αυθαίρετα / επιτρεπόμενα *ποσοστό) ??
  3. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλησπέρα σας , σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο 4300 τ.μ έχει εκδοθεί άδεια το 1996 για σταυλαποθήκη ( το μοναδικό κτίσμα στο αγροτεμάχιο)150 τμ η οποία μετά απο αυτοψία μου τώρα έχει μετατραπεί σε κατοικία.Ο ιδιοκτήτης είχε βγάλει άδεια για ποιμενοστάσιο στον συγκεκριμένο χώρο. ( 150 τ.) Η ερώτηση μου είναι πως μπορεί να ρυθμιστεί? Σαν αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια ?( και πληρωμή του παραβόλου μόνο ) ή απο βοηθητικό χώρο σε κύρια. Στην άδεια τα τετραγωνικά της αποθήκης μετρήσανε κανονικά στη δόμηση. Και επίσης πως μπορεί να αποδειχτεί η παλαιότητα ( εαν έγινε πριν το 2011 και οχι μεταγενέστερα) και στο Ε9 αναφέρεται ακόμα σαν αποθήκη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , σε γήπεδο ( εκτός σχεδίου) μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο , έχουν κατασκευαστεί 2 αυθαίρετα κτίσματα απο 2 αδέρφια ( εξ αδιαιρέτου το γήπεδο). Απαιτείται μια κοινή δήλωση με το σύνολο των κτισμάτων ? Και με ποιους όρους δόμησης θα συγκρίνω για να βγει η κατηγορία ? Θα πάνε όλες οι επιφάνειες σαν ΥΔ ; Ευχαριστώ πολύ Μην ανοίγεις νέο θέμα χωρίς ουσιαστικό λόγο και χωρίς να κάνεις πρώτα αναζήτηση για ήδη υπάρχον με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε με το παρόν topic. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής, για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
  5. Διώροφη κατοικία με υπόγειο (ΟΑ του 2002 ), μετατράπηκε ολόκληρο το υπόγειο σε ισόγειο και χρησιμοποιείται το μισό σαν κατοικία. Ο ιδιοκτήτης έχει τακτοποιήσει το μισό υπογείο ( αυτό που μετατράπηκε σε χώρο κύριας χρήσης )με τον 3843/2010 και το άλλο μισό παρέμεινε γκαραζ. Στο τοπογραφικό που συνέταξα διαπίστωσα ότι εσκεμμένα παρουσίασαν το οικόπεδο μεγαλύτερο απ΄οτι πραγματικά είναι για να πιάσει την αρτιότητα ( από 1500 τ.μ που είναι το παρουσίασαν 2,020 τ.μ). Οι ερωτήσεις καθότι καινούργιος στο επάγγελμα , είναι οι εξής Α) Για την μετατροπή του υπογείου έχω ΥΔ χωρίς αλλαγή χρήσης με μειωτικό συντελεστή ( επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα με το ισόγειο) ? Αν ναι , δεν υπολογίζω την επιφάνεια του γκαραζ , εφόσον παραμένει γκαραζ ? Β) όσον αφορά το λανθασμενο τοπογραφικό ? υπάρχει επίπτωση ή δεν εμπλέκομαι με την νομιμότητα της άδειας ? γ) το μισο υπόγειο (και το πρόστιμο του 3843/2010 ) θα τα υπολογίσω μέσα στις επιφάνειες σαν ΥΔ και θα αφαιρέσω στη συνέχεια το πρόστιμο που πληρώθηκε τότε ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.