Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannis_K

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giannis_K's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ με το παραπάνω. Κατά τον παλαιό Κτιριοδομικό μέτραγαν στον ΣΔ μόνο τα υποχρεωτικά και όχι τα προαιρετικά. Με τον ΝΟΚ υποχρεωτικό κλιμακοστάσιο του κτιριοδομικού δεν προσμετρά ούτε αυτό στο Σ.Δ. Ωστόσο για μένα δεν ήταν ξεκάθαρο τι γινόταν στις περιπτώσεις υποχρεωτικού κατά κτιριοδομικό κλιμακοστασίου, με ανελκυστήρα όπου η απαίτηση του δεν προέκυπτε από τον κτιριοδομικό αλλά από το αρθ. 26 του ΝΟΚ. Σε αυτές λοιπών τις περιπτώσεις εγώ δεν προσμετρούσα στην Δόμηση την κλίμακα και το πλατύσκαλό της με βάση την παρ 6δ του αρθ. 11 ΑΛΛΑ για τον ανελκυστήρα, επειδή η απαίτηση του δεν προέκυπτε απο κτιριοδομικό, δεν προσμετρούσα μόνο την οπή της παρ.κζ.
  2. Νομίζω η διαφορά έγκειται στο πότε δεν προσμετράνε οι ανελκυστήρες στον Σ.Δ. όπου με τις περιπτώσεις της παρ. 6, αρθ. 11 του ΝΟΚ: δ. “Η επιφάνεια των υποχρεωτικών σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό, ανά κτίριο ή ανά τμήμα κτιρίου αυτοτελούς λειτουργίας, κοινόχρηστων κλιμακοστασίων συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων, των πλατύσκαλων, των διαδρόμων και των χώρων αναμονής ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων, και για επιφάνεια έως 30 τ.μ. ανά επίπεδο (όροφο, πατάρι) και ανά κλιμακοστάσιο και 40 τ.μ. στο επίπεδο της εισόδου του κτιρίου που διαθέτει” κζ. “Η επιφάνεια έως 1,60 Χ 1,90 για πρόβλεψη ή κατασκευή ανελκυστήρα σε κτίρια που δεν υπάρχει απαίτηση κατασκευής ανελκυστήρα, με την προϋπόθεση ότι ο ανελκυστήρας θα ικανοποιεί τουλάχιστον τις προδιαγραφές, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα (ΕΛΟΤ-ΕΝ 81-70).” Έτσι σε χαμηλά κτίρια όπου η στάθμη του δαπέδου του τελευταίου ορόφου είναι κάτω από 9μ., κατά τον Παλιό Κτιριοδομικό ο ανελκυστήρας δεν ήταν υποχρεωτικός. Απαίτηση ανελκυστήρα μπορεί όμως να προέκυπτε βάση του αρθ.26 του ΝΟΚ. Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση δεν μπορούσες αφαιρέσεις (ξεκάθαρα τουλάχιστον) τον ανελκυστήρα μαζί με τα τοιχία του καθώς και τον χώρο έμπροσθεν αυτού από τον Σ.Δ με την περ.δ και έπρεπε να πας με την κζ. και να αφαιρέσεις μόνο την οπή 1,60χ1,90 Πλέον στους υποχρεωτικούς ανελκυστήρες κατα τον νέο Νέο Κτιριοδομικό ενσωματώνονται οι διατάζεις του Αρθ. 26 του ΝΟΚ και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεκάθαρα η παρ. 6δ του αρθ.11 του ΝΟΚ και να μην προσμετρήσουν στον Σ.Δ. στο “σύνολο τους” (οπή + τοιχία + διάδρομοι + κτλ). Σας παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.