Μετάβαση στο περιεχόμενο

borbo

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by borbo

  1. Στο άρθρο 15 ως έχει σήμερα μας δίνει την δυνατότητα να συνδυάσουμε δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις α,β,γ,δ για προσαύξηση +2μ. και προσπαθώ να ξεκαθαρίσω αν μπορώ να συνδυάσω τις περιπτώσεις α και β δεδομένου ότι στο το μελέτη κτίριο που έχω ολόκληρη η pilotis πλην της εισόδου και του διαδρόμου οδεύσης πεζών προς αυτή καταλαμβάνεται από θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων με αποτέλεσμα ακόμη και αριθμητικά η επιφάνεια των θέσεων στάθμευσης να είναι μεγαλύτερη του 50% του ισογείου. Ποια είναι η άποψη σας για την ερμηνεία αυτή?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι πιστεύετε πως θα μπορούσε να συνδυαστούν τα εδ.α και εδ.β του Αρθρου 15 παρ.8 σε κτίριο που κατασκευάζεται επι pilotis και o ελευθερος χώρος της pilotis χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στάθμευση οχημάτων και η επιφάνεια των θέσεων στάθμευσης καταλαμβάνει πάνω από το 50% του ισογείου (pilotis & είσοδος) ?
  3. Καλημέρα συνάδελφοι, σε διώροφη, ημιτελή οικοδομή στη φάση των τούβλων με οικοδομική άδεια του ετους 1991 μου έχει ζητηθεί να προχωρήσω σε αδειοδότηση για τις εναπομείνασες εργασίες (σοβατίσματα,δαπεδα,χρωματισμοι κλπ.) Συντομο ιστορικό: Η οικοδομή ανέγέρθηκε το 1991 με Ο.Α ανέγερσης διωρόφου οικοδομής και παρέμεινε ημιτελής στο στάδιο των τούβλων. Κατόπιν πωλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη ο οποίος προχώρησε σε τακτοποίηση αυθαιρέτου υπογείου κατηγ.4 και υπερβάσεων στους ορόφους κατηγ.4 με τον Ν.4178/13 προκειμένου να το πουλήσει σε νέο ιδιοκτήτη. Ο σημερινός ιδιοκτήτης (τρίτος στη σειρά...) θέλει να αποπερατώσει την ημιτελή οικοδομή δηλαδή το αυθαίρετο υπόγειο και τους ορόφους με τα τακτοποιημένα τμήματα τους. Η αδειοδότηση για την παραπάνω αποπεράτωση μπορεί να γίνει μέσω του e-αδειες με Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές ? Σε περίπτωση που ακολουθήσουμε τη διαδικασία Έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές τότε 1) ποιές επιμέρους περιπτώσεις επιλέγουμε στο σύστημα? 2)πώς προκύπτουν οι εισφορές ιδιοκτήτη υπερ Δημοσίου,ΕΦΚΑ - Έντυπο προυπολογισμού έργου που απαιτούνται στα έγγραφα της αίτησης? 3) Τι θα απαιτηθεί για εργοταξιακή παροχή με δίκτυα κοινής ωφελείας ? 4) έχω αιτηθεί στον ΕΦΚΑ και έχω λάβει βεβαίωση οτι ο αρχικός ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές που του αντιστοιχούσαν μέχρι το στάδιο που βρίσκεται σήμερα η οικοδομή.Πως θα τακτοποιηθούν οι ασφαλιστικές εκκρεμμότητες που θα προκύψουν στον ΕΦΚΑ για τις εναπομείνασες εργασίες?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.