Μετάβαση στο περιεχόμενο

gio9019

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

gio9019's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ειδικά σε θέματα που η απαίτηση αφορά σε ολόκληρο το οικόπεδο (π.χ. περίφραξη) ή σε όλα τα κτίσματα και δεν γίνεται να εξεταστεί/εφαρμοστεί ξεχωριστά σε κάθε κτίσμα, (όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα που η απάιτηση για το πλάτος της μίας και μοναδικής εισόδου αφορά και στα δύο κτίσματα του ακινήτου, εφόσον δεν έχει καθένα τη δική του είσοδο), πιστεύω ότι το πιο σωστό θα είναι να εφαρμόζεται η δυσμενέστερη περίπτωση, δηλ. οι απαιτήσεις για τα νέα κτίσματα.
  2. "Το έντυπο αξιολόγησης συντάσσεται άπαξ και επανασύνταξή του απαιτείται μόνο στην περίπτωση που τροποποιηθούν οι παράμετροι που λήφθηκαν υπόψη κατά την αξιολόγηση (όπως για παράδειγμα τυχόν αλλαγή στο πλάτος της οδού πρόσβασης στο ακίνητο, προσθήκη σημείου υδροληψίας πυροσβεστικού οχήματος, δόμηση νέων κτιρίων στα όμορα ακίνητα με επίπτωση στον δείκτη της πυκνότητας του δομημένου περιβάλλοντος) εφόσον επιφέρουν μεταβολή στην κατηγορία επικινδυνότητας του ακινήτου." "Η τεχνική έκθεση συντάσσεται και αυτή μία φορά, επανυποβάλλεται όμως επικαιροποιημένη στην περίπτωση τροποποίησης, είτε του εντύπου αξιολόγησης επικινδυνότητας, είτε του περιεχομένου της και των στοιχείων που περιλαμβάνει (π.χ προσθήκη νέου κτίσματος στο ακίνητο ή επέκταση υφισταμένου)."
  3. @aware Απλώς να επισημάνω ότι το άρθρο αυτό αφορά στο "Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών" του ν5075/2023 - άρθρο 31 (Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) που απαιτεί μόνο την υποβολή μίας υπ. δήλωσης για τον καθαρισμό του ακινήτου. Για να μην το συγχέουμε με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας του ΥΠΕΝ που συζητάμε εδώ.
  4. Υπολογισμός "μέσης κλίσης περιοχής ακινήτου" μέσω Google Earth Pro (βλέπε συνημμένο αρχείο jpg) σύμφωνα με την παράγραφο 5.3.1 της Υ.Α. Παρακαλώ για τα σχόλια-παρατηρήσεις σας. Ευχαριστώ. (Το Google Earth Pro δείχνει υψόμετρα κάτω-δεξιά στο "elev")
  5. @leftkox @Pasvantis Η εγκύκλιος του ΥΠΕΝ με ΑΔΑ: ΡΦΛΡ4653Π8-ΜΤΒ (19/04/2024) διαχωρίζει ποιοί "τεχνικοί επιστήμονες" συντάσσουν το έντυπο αξιολόγησης και ποιοί την τεχνική έκθεση: "Το Έντυπο αξιολόγησης συντάσσεται από τεχνικό επιστήμονα με κατάρτιση σε θέματα τοπογραφίας, βλάστησης, υποδομών και δικτύων. Ενδεικτικά και με την επιφύλαξη των επαγγελματικών δικαιωμάτων του συνόλου των τεχνικών επιστημόνων, το έντυπο αξιολόγησης μπορεί να συνταχθεί από μηχανικούς (τοπογράφους, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, μηχανικούς περιβάλλοντος, κ.λ.π,) καθώς και δασολόγους, γεωπόνους ή γεωτεχνικούς επιστήμονες." "Η τεχνική έκθεση συντάσσεται από μηχανικούς που έχουν δικαίωμα υπογραφής μελετών πυροπροστασίας κατά τις προβλέψεις του π.δ 99/2018 (Α’ 187) «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα» (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, αγρονόμοι τοπογράφοι μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, μηχανικοί μεταλλείων και μεταλλουργοί μηχανικοί, ναυπηγοί μηχανικοί, μηχανικοί παραγωγής και διοίκησης)." "Το έντυπο αξιολόγησης και η τεχνική έκθεση δύναται να συνταχθούν από τον ίδιο τεχνικό επιστήμονα ή από διαφορετικούς."
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.