Μετάβαση στο περιεχόμενο

ithermos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ithermos

  1. Μετά από επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη έμαθα ότι παλαιότερα ήταν εμπορικό κατάστημα, αυτό αναγράφει και το ΠΕΑ του συναδέλφου, τώρα πρόκειται για εστιατόριο.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Προσπαθώ να κάνω το πρώτο μου ΠΕΑ για εστίαση, και προκύπτει κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας της τάξης των 600 kWh/m2 για το υφιστάμενο και περίπου 400 kWh/m2 για το αναφοράς. Σύμφωνα με το ΠΕΑ που έβγαλε ο προηγούμενος μηχανικός για το κτήριο τα αντίστοιχα μεγέθη είναι 210 και 140. Με μια γρήγορη αναζήτηση στην βιβλιογραφία φαίνεται τα νούμερά μου να είναι σωστά, αντίθετα τα μεγέθη που έβγαλε ο συνάδελφος αντιστοιχούν περισσότερο σε κατοικία, υπάρχει ανάλογη εμπειρία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, αναβιώνω αυτό το θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο μιας και η ερώτησή μου είναι σχετική. Προσπαθώ να βγάλω άκρη με αυτό που αποκαλούμε ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα αλλά άκρη δεν βρίσκω. Είμαι απόφοιτος του ΜΗΠΕΡ στα Χανιά και αυτή τη στιγμή κάνω το μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό. Δεν είμαι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ και έχω δουλέψει μόνο στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης με ασφάλιση ΙΚΑ. Έστω ότι θέλω να εγγραφώ στο ΤΕΕ και κατ’ επέκταση στο ΤΣΜΕΔΕ (ΕΦΚΑ), πως υπολογίζονται οι εισφορές που πρέπει να πληρώνω; Με βάση τον βασικό μισθό; Και αν ναι, τί ποσοστό (θα είναι το 14% που ισχύει για 0-2 έτη εργασίας συν τις εργοδοτικές που είναι περίπου 26% αν θυμάμαι καλά); Ευχαριστώ εκ των προτέρων Γιάννης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.