Μετάβαση στο περιεχόμενο

billaros2

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-10 Κακή

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Οχι ...απο το καφενειο της γειτονιας...Εισαι και διπλωματουχος παναθεμα με!! Το τι κουφες αποριες διαβαζω δν λεγεται...Η αμαθεια καποιον εδω μεσα ειναι χειροτερη και απο μενα τον δημοσιο υπαλληλο ΔΕ τις πολεοδομιας που μονο σφραγιδες βαζει..Απορω πως πηρατε πτυχιο..Απορω πως τα φερνεται βολτα στον εξω κοσμο..
  2. Αν ο εργολαβος εχει και καταστημα λιανικης μπορει. αλλα ανβδν εχει δν νομιζω καποιος απο τα καταστηματα που πουλανε υλικα θα σου δωσει με πιστωση τα υλικα...μπορεις να παει ο εργολαβος να αγορασει τα υλικα και να κοψει αποδειξη λιανικης πωλησεις επι πιστωση στο ονομα σου το μαγαζι που θα τα αγορασει που θα τα ανεβασεις στα υλικα..και ο ιδιος να κοψει διαφορετικη αποδειξη παροχης υπηρεσιων επι πιστωση που θα βαλεις στις υπηρεσιες..Αν και πιστευω οτι κανενας απο τους δυο δεν θα δεχτει να πληρωθει απο το προγραμμα κατευτιαν.εγω π.χ. που θα τοποθετησω ηλιακο με το προγραμμα...κανενας δν δεχετε να μην πληρωθει μετρητοις(οποτε εκτος προγραμματος) για τα υλικα και την εγκατασταση.και αυτος που θα κανει τοποθετηση ειναι ο ιδιος που θα αγορασω τον ηλιακο..δηλαδη το κοστος του ηλιακου μπαινει στο προγραμμα...τα υλικα και η εγκατασταση δν μπαινουν και τα πληρωνω μετρητοις απο την τσεπη μου..αυτο ισχυει για την δικια μου περιπτωση..δν ξερω για αλλες...αναλογος τον προμηθευτη και ποσο ανοιγμα εχει την δυνατοτητα να κανει..τελικα πληρωνεις μετρητοίς εσυ με την ελπιδα οταν τα παρει ο καθε προμηθευτης απο το πρόγραμμα να περνεις σβαρνα ολους και να ζητας τα δικα σου πισω..
  3. το ίδιο λέμε...ενιαίο ποσό εννοεί το τελικό ποσόν που είναι άθροισμα των υλικών και της εργασίας που θα αναλύονται στο τιμολόγιο...εργασία τόσο...+υλικά αναλυτικά τοσο= ενιαιο-τελικο ποσον που θα ανεβει στον πίνακα υλικων...αλλά να γράφει μέσα το τιμολογιο ότι κοστολογεί την εργασία τοσο...
  4. Απο τον οδηγο προγραμματος: Στο πλαίσιο της εγκεκριμένης αίτησης, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων (προμήθεια εξοπλισμού / υλικών και εκτέλεση εργασιών) εκδίδονται τα παραστατικά Λιανικών Συναλλαγών που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και ειδικότερα ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ, Υποπαράγραφος Ε.1, Παράγραφος Ε, Άρθρο 1 του Ν.4093/2012, ΦΕΚ Α’222, 12/11/2012), όπως τροποποιείται και ισχύει κάθε φορά. Στο πλαίσιο αυτό είναι, μεταξύ άλλων, αποδεκτά τα εξής παραστατικά:  Απόδειξη Λιανικής Πώλησης ή ισοδύναμο βάσει του ΚΦΑΣ παραστατικό επί πιστώσει, για την προμήθεια εξοπλισμού / υλικών στο όνομα του ωφελούμενου. Στο παραστατικό αυτό αναγράφεται υποχρεωτικά και αναλυτικά: - η λιανική τιμή πώλησης για κάθε είδος πωλούμενου στοιχείου (υλικά, εξαρτήματα κλπ.) - τα πλήρη στοιχεία του ωφελούμενου (υποχρεωτικά η πλήρης διεύθυνση του ακινήτου της απόφασης υπαγωγής) - τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού (π.χ. μάρκα, μοντέλο, ισχύς, είδος υλικών, μέτρα, τεμάχια κλπ), προκειμένου να είναι δυνατή η ένταξη της δαπάνης στις κατηγορίες του πίνακα του κεφαλαίου 3 και να διαπιστώνεται η τήρηση των ελάχιστων απαιτήσεων του Κ.ΕΝ.Α.Κ. Για δαπάνες των κατηγοριών 1 και 2 είναι απαραίτητη η αναγραφή των τετραγωνικών μέτρων. Για τις λοιπές κατηγορίες αναφέρονται τα τεμάχια. Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 50  Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών ή ισοδύναμο βάσει του ΚΦΑΣ παραστατικό επί πιστώσει, για τις μελέτες, υπηρεσίες, ή τις εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού στο όνομα του ωφελούμενου. Στο παραστατικό αυτό αναγράφεται υποχρεωτικά και αναλυτικά: - το είδος (τοποθέτηση, μελέτη, επίβλεψη κλπ.) και η αξία των εργασιών - τα πλήρη στοιχεία του ωφελούμενου (υποχρεωτικά η πλήρης διεύθυνση του ακινήτου της απόφασης υπαγωγής) Καταρχην πιστευω οτι δν ενδιαφερει τον ωφελουμενο η τον Σύμβουλο εργου πως θα ειναι και με ποιο τροπο κομμενα τα παραστατικα..Εμενα δν με ενδιαφερει ειναι δουλεια του προμηθευτη η του λογιστη του να διαβασει τον οδηγο ενος προγραμματος που ενταχθηκε και να δει πως θα τα κοψει..Δικα του λεφτα ειναι εξαλου. Μπορει να ειναι στο ιδιο τιμολογιο απ οτι καταλαβαινω αν προκειται για τον ιδιο προμηθευτη..Δηλαδη αυτος που θα τοποθετησει το τζακι θα κοψει ενα τιμολογιο που θα λεει εργασια τοσο....ρακορ τοσο...σωληνες 15m τοσο...κ.α. Ολα αυτα τα λεω σαν ωφελουμενος-ιδιωτης που απλα διαβασα αρκετες φορες τον οδηγο..
  5. Οπως σας παρεθεσε ο φιλος απο πανω απο τον οδηγο προγραμματος Περιλαμβανονται και οι σωληνωσης ΕΚΤΟΣ τα σωματα καλοριφερ..Ξεχωριστο τιμολογιο για τα υλικα, ξεχωριστο η εργασια του υδραυλικου..ΠΡΟΣΟΧΗ ομως..ολα τα τιμολογια πρεπει να κοπουν ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ..
  6. Εγω τα εχω κανει απο 5 Σεπτεμβριου και ακομα τιποτα..Δν ξερουνε..απο Παρασκευη σε παρασκευη παει...Πειραιως Τραπεζα αλλα δν εχει σημασια αφου περιμενουν εγκριση απο ΕΤΕΑΝ.
  7. Εγω οσους προμηθευτες ρωτησα (5-6) για εγκατασταση ηλιακου μου ειπανε 80 ευρω η εγκατασταση + οσα μετρα σωληνα χρειαστουν (παιζουν απο 5-9 ευρω το μετρο) αναλογος τον οροφο και απο που θα παρουν παροχη..παντως και εμενα γυρω στο 200αρι παει και ειμαι στον 6ο οροφο..ααα να σου πω οτι προτιμανε τα εξοδα της εγκαταστασης να τα παρουνε μετρητα και οχι να τα προσθεσουν στο προγραμμα επι πιστωση. Ολα αυτα που σου λεω ειναι αυτα που συναντησα εγω και δν σου λεω οτι ολοι περνουν τοσο και ετσι.
  8. Πολυ ευστοχο το ρατσιστικο σου σχολιο για τους μπακαληδες. Μπραβο....Κανεις δν ειπε οτι οι μεγαλες εταιρεις ειναι καλυτερες και να μην προτιματε τα γειτονικα μαγαζια... Απλα ειπα οτι καποια μικρομεσαια εταιρεια δν εχει την δυνατοτητα να κανει καποιο ανοιγμα μερικων χιλιαδων ευρω γιαυτο ζηταει προεξοφληση..Ουτε κατακρινω αυτους που δν προλαβαινουνε.Δν πειραζει εχει πολλους η αγορα που μπορουμε να ψαξουμε που δεχονται και στα λογια τους ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...Κατακρινω ομως οσους κουτοπονηρα σε αντιθεση με τους ορους του προγραμματος ζητανε προεξοφληση ολου του ποσου ενω εχουν ενταχθει σε ενα προγραμμα που το απαγορευει ΡΗΤΑ αυτο και το ξερανε πριν ενταχθουνε οικιοθελως στο προγραμμα..Αυτοι που το δεχονται δικα τους λεφτα ειναι οποτε κανουν οτι θελουν. Τωρα αν δν καταλαβενεις αυτα που λεω..τι να πω ειμαι αποφοιτος Λυκειου-μπακαλης οπως λες και δν προεξοφλω κατι εναντια στους κανονες του προγραμματος που εχω ενταχθει για να το ρισκαρω...Τωρα εσυ που εισαι διπλωματουχος και οχι μπακαλης οπως λες προεξοφλησε τα.ο καθενας πραττει οπως θεωρει αυτος σωστο..Δν με νοιαζει ουτως η αλλως και σου λεω οτι απλα σου λεω την γνωμη μου συμβουλευτικα γιατι πριν απο λιγο καιρο περασα απο αυτη τη διαδικασια Σας ευχαριστω για τον διαλογο αλλα δν θελω να τον συνεχισω γιατι δν καταλαβαινομαστε. Παρακολουθω ως παρατηρητης
  9. Φιλε μου ξερω οτι ειμαι ιδιωτης..Μαλλον οπως πιστευεις εσυ καποιος κατωτερος σου..Δεκτον..Απλα εγω την γνωμη μου σου ειπα για το πως διαχειρηστηκα εγω το συγκεκριμενο προβλημα που τωρα συναντας εσυ μπροστα σου..Τωρα αν θεωρεις οτι δν εφαρμοζω τους κανονες επειδη σε συμβουλευω να ΜΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ..τοτε χρειαζομαι ενα ban για να μαθω... Τωρα για το εαν πηγες σε μαγαζακι το συμπερανα επειδη οποιαδηποτε μεγαλη Α.Ε. που εχει σαν project το Εξοικονομηση κατ οικον ειναι διατεθημενη να κανει και ανοιγμα..Το γνωριζει πριν ενταχθει..Τωρα αν λεει θα ενταχθω αλλα θα τους τα ζηταω ολα προκαταβολικα,τοτε δν κανει για το προγραμμα η για μενα.. Το οτι πας να κανεις κουτοπονηρια με τις διαδικασιες του προγραμματος με ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ δν σου φταιει καποιος που σε συμβουλευει κι ας ειναι Ιδιωτης που μπαινει απλα για να πληροφορηθει για κατι που κανει κι αυτος πρωτη φορα. Φιλικα παντα στα λεω ολα αυτα αλλα για σενα ειναι ψιλα γραμματα..
  10. Οταν εννοεις μιλησες με 5 ατομα και κανεις δν ερχοτανε χωρις προκαταβολη.Μαλλον εννοεις τις μικρομεσαιες επιχηρησεις που δν εχουν την δυνατοτητα να κανουν ουτε 100 ευρω ανοιγμα σε αυτους τους καιρους για να εισπραξουν αργοτερα τα τριπλασια σχεδον..Συγνωμη που θα στο πω αλλα δν κανουν αυτα τα μαγαζια για το προγραμμα και ενω το ξερανε απο πριν ενταχθουνε στο προγραμμα τωρα κανουν κουτοπονηριες και οπου πιασει.Αρχισε να ασχολεισε με Εταιρειες που εχουν την δυνατοτητα να κανουν καποιο ανοιγμα καποιον χρηματων και να τα παρουν αργοτερα..Οσες φορες ασχοληθηκα με καποιες μικρομεσαιες επιχειρησεις αποτελεσμα δν ειδα.
  11. Φιλικα παντα "Ού μπλεξεις!" ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΗ-ΕΞΟΦΛΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ οποτε φιλε μου δυστηχως ξεκινας με ενα ΜΕΙΩΝ μεγαλο..Κι εμενα μου ζητησαν να τους προπληρωσω κι οταν τα παρουν να μου τα επιστρεψουν.Φυσικα γελασα..Στην Ελλαδα ειμαστε..Κι αν εχει βαρεσει κανονι το μαγαζι μεχρι τοτε ποιος ειναι χαμενος.Το δημοσιο εχει ποσα εκκατομυρια ληξιπροθεσμες οφειλες σε ιδιωτες..Γιατι να μπλεκεις εσυ??Πως εισαι σιγουρος οτι θα τα δωσει και μαλιστα γρηγορα...ΑΝ ΔΝ ΔΕΧΕΤΕ..ΒΡΕΣ ΑΛΛΟΝ. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ!!Αν πας να κανεις τετοιες δουλειες 10000 και 15000 με το μαγαζακι τις γειτονιας ΣΙΓΟΥΡΑ δν μπορει κανεις να σου εγγυηθει τα λεφτα σου.ΟΛΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ..Οταν εισαι με δανειο δν πρεπει να δωσεις τιποτα λεφτα απο τον κουμπαρα σου..Μην παμε να μπλεχτουμε χωρις λογο σαν κοροιδα και μετα να μας φταιει το προγραμμα ή οι κυβερνησεις οταν ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ στο κεφαλι μας σπουδαγμενοι ανθρωποι..Εσυ θα τα εδεινες απο τον κουμπαρα σου..Μην βαζεις αλλους να κανουν αυτο ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που στην τελικη δν θα εκανες ουτε εσυ ο ιδιος για τον εαυτο σου
  12. Στο τελος θα μας ξεχασουνε οι προμηθευτες και τις προσφορες που εχουμε παρει...
  13. με δανειο ειμαι..απλα η προκαταβολη που δινουνε ειναι το συνολο της δικιας μου συμμετοχης..
  14. Εχω καταχωρηση προμηθευτες και ειμαι σε διαδικασια εκταμιευσης προκαταβολων απο 10 Σεπτεμβριου. Μεχρι στιγμης τιποτα καινουριο..Παμε για 2ο μηνα στο περιμενε. Και ειναι η ιδια συμμετοχη...φανταζεσε ποσοι προμηθευτες θα λακισουν βλεποντας οτι θα παρουνε τα λεφτα τους του Αγιου ανημερα..Ολο πιεση για τις ημερομηνιες αλλα τωρα που ειναι να βαλουν το χερι στην τσεπη μας βγαζουν την παναγια..
  15. ΝΑΙ ΟΛΟΙ οι προμηθευτες μαζι με τις επιμερους προκαταβολες που θα εισπραξουν και μετα περιμενεις εγκριση απο το ΕΤΕΑΝ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.