Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

G T

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

G T's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομος 4495 (Για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας πολυτέκνων με ατομικό εισόδημα έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, αυτοί καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων.) Εγκυκλιός2 (Για την παρ.4 διευκρινίζεται ότι η ιδιότητα του πολύτεκνου αποδεικνύεται με τοπιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το έντυπο Ε1 της αρμόδιας φορολογικής αρχής απ’όπου προκύπτουν τα εξαρτώμενα μέλη-τέκνα και μετυχόν αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να έχει εξαρτημένα μέλη. Από που προκύπτει αυτό ? στα 2 από τα 3 φαίνεται ότι είναι πολύτεκνο, δεν λέει αν δεν καλύπτεις και τις τρείς δεν το δικαιούσαι.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση dimitri Οπότε θα πάρει την έκπτωση πολυτέκνου και θα το αποδείξω με το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή με βεβαίωση από τον σύλλογο πολυτέκνων?
  3. Οπότε παρότι η πολυτεκνία είναι ισόβια δεν δικαιούται αν δεν έχει προστατευόμενα μέλη σωστά? Δεν μπορώ να υποβάλω μόνο την οικογενειακή κατάσταση ή τα αποδεικτικά από τον σύλλογο πολυτέκνων ?
  4. Καλησπέρα. Για να πάρει ένας πολύτεκνος την έκπτωση για κύρια κατοικία απαιτείτε τα τέκνα να είναι ανήλικα? Με εκτίμηση George
  5. Καλησπέρα σε όλους. Ζητώ συγνώμη αν δεν είναι το σωστό μέρος που γράφω την ερώτηση μου. Για να μην χάσω την προθεσμία για την τακτοποίηση αυθαίρετων με την ισχύουσα νομοθεσία μιας και λήγει 30 Σεπτέμβρη το μόνο που θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 30 Σεπτέμβρη είναι να έχει πληρωθεί το παράβολο?
  6. Καλημέρα σε όλους. Σε στάσιμο οικισμό που έχει εκδοθεί άδεια το 1980 για βοηθητικό χώρο και το 1981 έχει πάρει από την νομαρχεία άδεια λειτουργιας καφενείου. Τώρα θέλει να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας και το ερώτημα μου, είναι πρέπει να γίνει αλλαγή χρησης πρώτα ή λόγω ότι είναι προ του 1983 υφίσταται νόμιμο και δεν χρειάζεται να κάνω κάποια ενέργεια και απλα εκδίδω την άδεια λειτουργιας? Στο ίδιο οικόπεδο έχει φτιαχτεί διώροφη οικοδομή χωρίς άδεια, η μισή έχει γίνει το 1980 και η άλλη μισή το 1993 εγώ πρέπει να τακτοποιήσω όλη την οικοδομή ή μόνο το κομμάτι που είναι μετα το 1983?
  7. επειδή το κλιμακοστάσιο υπολογίζετε ο καθαρός χώρος σωστά? Άρα θα προσμετρήσει ο τοίχος?
  8. Καλημέρα ΚΑΝΑ και σε ευχαριστώ για την απάντηση . Αν δεν κάνω λάθος τα κλειστά κλιμακοστάσια μέχρι 25 τ.μ. δεν προσμετρούνε σωστά? αν ισχύει εγώ έχω 10 τ.μ γιατί να τα μετρήσω?
  9. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για το τη άδεια πρέπει να εκδώσω. Σε ενεργεί άδεια που έχει εκδοθεί το Μάιο του 2017 για προσθήκη Η/Χ και στέγης σε αποθήκη, Σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο (10τ.μ) το οποίο από την μία πλευρά εφάπτεται με τον τοίχο του κτιρίου και υπάρχει στέγαστρο από πάνω , ο ιδιοκτήτης θέλει να κλείσει και την άλλη πλευρά γιατί βρέχεται η σκάλα και γλιστράει, δηλαδή από τις μεγάλες πλευρές θα είναι κλειστό και από τις άλλες θα ανοικτό. Η άδεια που πρέπει να εκδώσω είναι αναθεώρηση χωρίς έλεγχο ή με έλεγχο? Θα δημιουργήσω κλειστό κλιμακοστάσιο ? Θα προσμετρήσει στην δόμηση? Με εκτίμηση
  10. καλησπέρα σε όλους, Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης έχει τοποθετήσει την σκαλωσιά πριν εκδοθεί η σχετική άδεια, τη κάνουμε σε αυτήν τη περίπτωση ? μπορούμε να προχωρήσουμε στην εκδοσή της?
  11. Ένας μηχανολόγος μου είπε ότι απαγορεύεται το βαρέλι πετρελαίου να είναι σε ταράτσα και μέσα σε στεγή . έμενα με επηρεάζει αυτό στην τακτοποίηση?
  12. Καλημέρα σε όλους, Σε κατοικία με οικοδομική άδεια έχει πραγματοποιηθεί αυθαίρετη στέγη. Μέσα στην στέγη υπαρχή βαρέλι πετρελαίου και ο λέβητας πετρελαίου το οποίο σύμφωνα με τα μηχανολογικά βρίσκονται σε λάθος θέση. Αυτό μας επηρεάζει στην τακτοποίηση της στέγης ή προχωράω κανονικά στην τακτοποίηση της;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.