Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξυλουργός

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Ξυλουργός

  1. Μάλλον πρέπει να περιμένεις την Υ.Α. συνάδελφε γιατί είσαι στις φημολογούμενες εξαιρέσεις..(και λόγω έκτασης αυθαίρετης κατασκευής και λόγω ισογείου) Μέχρι να δούμε αυτήν την Υ.Α. μήπως χρειαστεί και άλλη παράταση;
  2. όχι δεν θεωρείται μπατική τοιχοποιία.. Το όλο νόημα της τοιχοπλήρωσης είναι η αύξηση της δυσκαμψίας του ''μαλακού'' ορόφου..
  3. Έχω και εγώ την εντύπωση οτι κάτι υπήρχε στον 4178 που αφορούσε μικρό μέρος της κάτοψης... Σε κάθε περίπτωση είναι παράλογο ένας νόμος τακτοποίησης αυθαιρέτων να επιτρέπει ή να παραβλέπει οποιαδήποτε αυθαίρετη εργασία μετά την ισχύ του...Καταργείται το όλο νόημα.. Δεν είμαι ο πιο αρμόδιος στα περί αυθαιρέτων, απλά εξετάζω με τη λογική του μηχανικού μια περίπτωση.. Ευχαριστώ για την συζήτηση..
  4. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δεν νομίζω όμως οτι μπορεί να τακτοποιούνται σε κάθε περίπτωση εργασίες μετά το '11. Η τυπική λύση λέει τακτοποίηση μέχρι φ.ο. (ότι έγινε μέχρι το 11') και πρόστιμα αυθαιρέτου για αποπεράτωση.. Διαφορετικά όποιος έχει τακτοποιήσει φ.ο. μέχρι το '11 θα μπορεί να κάνει αποπεράτωση (αν δεν γίνει καταγγελία κ.λ.π.) και να είναι εντάξει..(?) Προφανώς αν κανείς δεν γνωρίζει (η δεν υπάρχει τρόπος να μάθει..) και δει αεροφωτογραφία που δεν φαίνονται αλλαγές και υ.δ. ιδιοκτήτη τακτοποιεί ως αποπερατωμένο.. Τυχαίνει να έχω προσωπική γνώση του εν λόγω κτιρίου γιαυτό θέτω τον προβληματισμό για συζήτηση.. Όπως το αντιλαμβάνομαι ο νόμος σου δίνει τη δυνατότητα να τακτοποιήσεις φ.ο. και να αποπερατώσεις μετά το '11, όχι να τακτοποιήσεις εργασίες μετά το '11.
  5. Το ερώτημα αφορά την προσθήκη ορόφου. Αυθαίρετη ανέγερση φ.ο. της προσθήκης πριν το '11 και αποπεράτωση το '15.. Οι υποκείμενοι δυο όροφοι κατασκευάστηκαν παλαιότερα με Ο.Α. (μικροπαραβασεις:Η/Χ, κ.λ.π.)
  6. Στην περίπτωση που ο φ.ο. ολοκληρώθηκε αποδεδειγμένα πριν την 28.7.2011, αλλά η αποπεράτωση έγινε (χωρίς άδεια προφανώς) μεταγενέστερα, τι κάνουμε; Η περίπτωση που εξετάζω είναι σε κτίριο με άδεια που έγινε αυθαίρετη προσθήκη ορόφου (~50τ.μ. στο δώμα εκ των ~150τ.μ. της συνολικής επιφάνειας).
  7. Πιο λογικό θα ήταν να δοθεί τουλάχιστον τετράμηνη, από τη στιγμή που δεν έχουν δοθεί καν οι προδιαγραφές - κανονισμοί εκπόνησης της ΜΣΕ. Αλλά περί λογικής κρατάω μικρό καλάθι.. Το δίμηνο για μένα έχει τη λογική να μπουν αυτοί που περιμένουν να εξαιρεθούν απο την ΜΣΕ.. Ο νόμος όμως δίνει και έκπτωση για άμεση υποβολή ΜΣΕ. Πως θα ολοκληρώσουμε ΜΣΕ με το υπάρχον πλαίσιο;
  8. Συνάδελφε, τυχαία έπεσα στο παρόν Thread.. Μόλις σήμερα παρέλαβα. Εντυπώσεις εν καιρώ. Εντάξει φαίνεται..Κλασσικά αγγλικό. Μαζί και το deep wall probe..Η βασική περιλαμβάνει και 50 ανταλλακτικά καρφιά. Ωραίο.. Εντυπώσεις εν καιρώ. Παλαιότερα (στο γραφείο που δούλευα) είχα hygropin.. Προφανώς άλλη κατηγορία, αλλά όλες οι συσκευές έχουν τα όριά τους. Αρκεί να τα γνωρίζει ο χρήστης..
  9. Νομίζω υπάγεσαι στην εξαίρεση βββ συνάδελφε οπότε δεν χρειάζεσαι ΜΣΕ. Για την αλλαγή χρήσης θα χρειαστείς σίγουρα αφού πας από Σ2 σε κατηγορία σπουδαιότητας Σ3 και άρα πρόσθετη σεισμ. επιβάρυνση.. Ελπίζω να βοήθησα.
  10. Ναι. Κατά δήλωση ιδιοκτήτη.. Πως ρευματοδοτήθηκε; Είμαι σε φάση διερεύνησης κ περιμένω έγγραφα.. Απλά θεώρησα καλή ευκαιρία να θέσω το ερώτημα..
  11. Ναι. Νομίζω όμως ότι πρέπει να περιμένουμε διευκρινίσεις και ελπίζω σε μια ευρύτερη κατηγορία εξαίρεσης από ΜΣΕ, σε περιπτώσεις σαν την δική σου, δηλ. μικρών μετατροπών που πρακτικά δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην συμπεριφορά του Φ.Ο. (με την λογική που εξαιρούνται αυθαίρετα πατάρια ή σοφίτες που προκαλούν μικρή επιβάρυνση..)
  12. Καλημέρα συνάδερφοι, Κτίριο που κατασκευάστηκε μετά την λήξη της οικοδομικής άδειας... προφανώς ΜΕ οικοδομική άδεια για το σύστημα (έκδοση οικοδομικής άδειας στο οικόπεδο) Κανονικά εντελώς αυθαίρετη κατασκευή...Υ.Δ.-Υ.Κ. για όλη την επιφάνεια; (αν δεν πάει προς νομιμοποίηση..) Γνώμες; Ευχαριστώ..
  13. Όντως πολλές διευκρινίσεις απαιτούνται.. Σίγουρα όλοι δίνουν ένα βάρος στην ΜΣΕ γιατί αλλάζει για πολλές περιπτώσεις το κόστος σημαντικά και μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για απόφαση ένταξης ή μη για κάποιους ιδιοκτήτες.. Νομίζω παρότι η ένταξη της ΜΣΕ είναι θετικό για πολλές περιπτώσεις τα έχουν κάνει λίγο μπάχαλο.. Σίγουρα κατα τη γνώμη μου η τρωτότητα πρέπει να παραμείνει για τα εξαιρούμενα από την ΜΣΕ και πολλές περιπτώσεις που δεν επιβαρύνουν σημαντικά - καλύπτονται από την στατική μελέτη, να εξαιρεθούν.. Σίγουρα πάντως το θέμα έχει δρόμο.. Συνάδελφοι, γνώμη για το #127 ?
  14. Περίπτωση αυθαίρετης μεταγενέστερης προσθήκης σε υφιστάμενο προ του 83 (κατ.2) χρειάζεται ΜΣΕ; Με την συνύπαρξη της κατ.2 με άλλες κατηγορίες μπερδεύει το πράγμα.. Ή όχι; Η λογική λέει ότι εφόσον η προσθήκη είναι κατ.4 ή 5 δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις και απαιτείται ΜΣΕ.. (Στην συγκεκριμένη περιπτ. η προσθήκη είναι κατ' έκταση..)
  15. Συνάδερφε, αν έχεις αλλαγή από κατάστημα σε κατοικία δεν έχεις θέμα γιατί τα φορτία σου είναι λιγότερα.. Πραγματικά φορτία μην εμπλέκεις σε συνήθεις κατασκευές. Φορτία κανονισμού μόνο! Για να μας δώσει το περιθώριο να μην ελέγχουμε σε μικρές αναλογικά επιβαρύνσεις σίγουρα χρειάζεται διευκρίνηση-τροποποίηση. π.χ πρόσθετα φορτία συνολικά = 30% x μόνιμου φορτίου ορόφου γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα.. Συνάδερφε KF, νομίζω οτι πάντα πρέπει να ελέγχεται η στατική μελέτη. Έχω δει στο παρελθόν πολλά καταστήματα με κινητό κατοικίας στην μελέτη τους. Θα το αγνοούσες; Θα υπέγραφες οτι είναι ο.κ.; δεν νομίζω.. Καταλαβαίνω το νόημα αυτού που λες..αλλά νομίζω οτι είναι απλός ο έλεγχος τουλάχιστον στο θέμα των φορτίων και πιθανόν να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα..
  16. Μελέτη χρειάζεσαι προφανώς για αλλαγή σε χρήση που δημιουργεί πρόσθετη επιβάρυνση συνάδερφε koumertasem. Στην ουσία σου δίνει ένα μικρό περιθώριο και στην περίπτωση αυτή ακόμα να απαλλαγείς, σε περίπτωση που η αλλαγή χρήσης είναι σε περιορισμένη σχετικά έκταση..(εκτός αν αλλάζει η σπουδαιότητα) Σε σχέση με τον χρόνο υποβολής της στατικής μελέτης έχετε δίκιο συνάδερφοι οτι δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Αλλά μήπως πρέπει να αναλογιστούμε και το χρόνο που χρειάζεται μια μελέτη να ολοκληρωθεί και το συνολικό φόρτο που ίσως πρέπει να αντιμετωπίσουμε..(μακαρι!) Επίσης και με τον 4178 έχουμε ακόμα χρόνο να εισάγουμε δικαιολογητικά για να ολοκληρωθούν και τελικά δηλώσεις που έγιναν προ ετών. Δεν μας εμποδίζει κάπου αυτό αυτό. Εφόσον έχουμε καταλήξει στις παραβάσεις δηλώνουμε κ έχουμε χρονικό περιθώριο να ανεβάσουμε - με ευθύνη μας - τα τελικά σχέδια εντός του δεδομένου χρόνου.. Όσον αφορά την υποχρέωση μελέτης - όπως το αντιλαμβάνομαι - σε σχέση με τον 4178: Όσες μεταφερθούν στον 4495 έχουν υποχρέωση αν αυτό προκύπτει από τα κριτήρια. Τέλος. Οι δηλώσεις που δεν θα μεταφερθούν από τον 4178 θα έχουν υποχρέωση μελέτης με την ΗΤ - αν αυτό προκύπτει - βάσει των κριτηρίων του νέου νόμου.
  17. Για οποιαδήποτε υπαγωγή (ή μεταφορά) στον νέο νόμο, που απαιτείται ΜΣΕ, δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα υπεύθυνης δήλωσης. Πρέπει να εισαχθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πρέπει ο μηχανικός ή η ομάδα μηχανικών να αμειφθεί κ να είναι υπεύθυνος κάθε μηχανικός για να εισάγει την μελέτη που ανέλαβε. Δεν βλέπω το πρόβλημα να υπάρχει ΑΜ, ΠΜ ή και ΗΜ σε μια δήλωση εφόσον απαιτούνται αυτές οι ειδικότητες.. Βασικότερο νομίζω όμως, πριν από διεύρυνση της συζήτησης, είναι να οριστεί ο Κανονισμός ελέγχου. Εκτιμώ ότι θα παραμείνει ως είχε στον προηγούμενο νόμο.. Επίσης θα διευκόλυνε πρακτικά μια διεύρυνση της εξαίρεσης βββ) του άρθρου 99 συμπεριλαμβάνοντας μικρές ΥΔ (όπως την περίπτωση που ανέφερε ο συνάδελφος παραπάνω..) που προκαλούν μικρή επιβάρυνση. ΜΣΕ χωρίς πυρηνοληψίες είναι κανονιστικά εφικτή.. Όλοι έχουμε κάνει μια πρώτη ανάγνωση του Νόμου κ σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές διευκρινίσεις και συζητήσεις..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.