Μετάβαση στο περιεχόμενο

daggeras

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by daggeras

  1. Στο σπίτι πριν ενταχτώ στο πρόγραμμα τα έχω τακτοποιήσει όλα και δεν έχω τίποτα παράνομο (δεν το ήξερα καν πως έχω αυθαίρετο με βάση τα σχέδια). Είμαι λίγο τυπικός σε αυτό το θέμα και θέλω να είναι όλα όπως πρέπει. Το λέβητα τον έκανα εγκατάσταση πέρσι το 8ο μήνα περίπου και τώρα το Φεβρουάριο που η μόνωση μου ζήτησε την άδεια έμεινα με ανοιχτό το στόμα, πήγα να βγάλω και μου είπε δεν χρειάζεται. Παρόλο που του πήγα νομοθεσία δεν το δέχτηκε, χωρίς ικριώματα δεν χρειάζεται και ας γράφει ότι θέλει λέει. Παρόλα αυτά ζήτησα να μου βγάλει και πάλι αρνείται. Μίλησα με άλλους μηχανικούς όπως μου κάνανε πρόταση εδώ πέρα και μου είπαν πως την άδεια καλύτερα θα είναι να την βγάλει αυτός που κάνει το πρόγραμμα για να μην μου κάνει κάποιο άλλο θέμα μετά, τους είπα να τους πάω όλη την καρτέλα αλλά λόγο συναδελφοσύνης μου είπαν ας το κάνει τώρα έτσι και μετά που θα ζητηθεί απο το πρόγραμμα θα μου την βγάλει με το πρόστιμο. Σε αυτούς που πήρανε απάντηση απο το στάδιο 8α πόσες ημέρες κάνει περίπου; Εγώ μπήκα στην 3η εβδομάδα.
  2. Το πρόγραμμά μου είναι στο στάδιο 8α, τελικά προχωρήσαμε χωρίς να βγάλω κάποια άδεια για λέβητα αυτόνομης θέρμανσης πετρελαίου αλλά ούτε για θερμομόνωση. Μετά απο πολλές φορές που το ζήτησα και πήγα και σε άλλους μηχανικούς δεν δέχτηκαν να αναλάβουν την καρτέλα μου το έκλεισε χωρίς καμία άδεια και περιμένω. Ξέρουμε πόσες ημέρες κάνει στο στάδιο 8α; Αν έρθει αρνητική απάντηση υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης προγράμματος οριστικά;
  3. Τιμολόγιο του 28/11/2018 δεν πιστεύω να έχω τέτοια επιλογή , άσε που τιμολόγιο για μόνωση ακόμα δεν έχω βγάλει και ακόμα επιμένει να μην μου βγάλει. Αφού είναι μπαλκόνι και δεν χρειάζεται ικριώματα δεν χρειάζεται μου λέει.
  4. Εχω παρόμοιο πρόβλημα με τιμολόγιο 2 μηνών για αυτόνομο σύστημα θέρμανσης και μίλησα με το πρόγραμμα τηλεφωνικά, μου είπανε πως δεν υπάρχει πρόβλημα εάν η ημερομηνία της άδειας είναι πιο μπροστά απο αυτήν του τιμολογίου. Επίσης ρώτησα εάν βάλεις τα τελικά αποτελέσματα μαζί με τα τιμολόγια και ζητηθεί η άδεια μετά μπορεί να την βγάλω και να την βάλω. Κάτι που έχω επιφυλάξεις αλλά με αυτόν που είμαι ακόμα επιμένει να μην μου βγάλει άδεια
  5. Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί έχω μείνει σε αδιέξοδο. Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί πρίν απο 2 μήνες και έχω αρχίσει της εγκαταστάσεις. Οι παρεμβάσεις μου είναι, Ατομικός λέβιτας πετρελαίου (σε διαμέρισμα), Ηλιακό, Εξωτερική θερμομόνωση (χωρίς ικριώματα), Σκίαση, αλλαγή κουφωμάτων. Το πρώτο που έκανα ήταν να γίνει εγκατάσταση Λέβητα και ηλιακό, οπότε μου έχουν κοπεί ήδη τα τιμολόγια πριν απο μήνες. Εχουν τελειώσει και τα κουφώματα και μου μένει μόν ο σουβάς απο την θερμομόνωση και τέντες. Στην φάση που ζήτησα να μου κόψει το τιμολόγιο για την θερμομόνωση μου ζήτησε την άδεια μικρής κλίμακας, κάτι που δεν είχα ηδέα. (να ενημερώσω πως σύμβουλος και μηχανικός είναι ο ίδιος, Α ΠΕΑ, σύμβουλος, Β ΠΕΑ κλπ) Ο μηχανικός δεν με έχει ενημερώσει για τίποτα και επίσης ισχυριζόταν πως δεν χρειάζεται, μετά απο ψάξιμο ανακάλυψα πως ήθελε και για το λέβητα πετρελαίου και το τιμολόγιο έχει κοπεί μήνες πριν. Επειδή απο όσο κατάλαβα θα τα κάνω όλα μόνος μου και πρέπει να τα ψάξω όλα εγώ και να του πω τη χρειάζεται (δεν πιστεύω να έχω άλλη επιλογή) θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνω αυτήν την στιγμή πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα.
  6. Χωρίς να θέλω να είμαι επίμονος θα ήθελα μια απλή ενημέρωση και θα δω τη θα κάνω, για άλλο μηχανικό όπως αναφέρεις προσπάθησα να πάρω πληροφορία αλλά μάταια. Στο πρόγραμμα στα απαραίτητα δικαιολογητικά ζητάει την άδεια μικρής κλίμακας; Ρωτάω γιατί μιας και έχω τελειώσει με τα πάντα σχεδόν την ερχόμενη εβδομάδα μπορώ να καταθέσω τα τελικά τιμολόγια και τα πιστοποιητικά και έχει καλός. Έτσι και αλλιώς με τον λέβητα έχει γίνει εγκατάσταση χωρίς άδεια μήνες πριν, και αμα ζητήσει μετά θα πάω να βγάλω. Να ενημερώσω πως με τα δικά του λεγόμενα έχει τελειώσει όλα τα προγράμματα που έχει χωρίς να έχει εκδώσει κανένας άδεια και εγώ είμαι ο τελευταίος.
  7. Αρχικά ευχαριστώ για της απαντήσεις σας, θα ήθελα να συμπληρώσω πως δεν έχω λέβητα αερίου αλλα πετρελαίου και μάλλον θέλει άδεια μικρής κλίμακας. Η εγκατάσταση έχει γίνει απο πέρσι και έχει ήδη κοπεί και το τιμολόγιο. Με τον μηχανικό που μίλησα και τον ενημέρωσα επιμένει πως να συνεχίσω έτσι και άμα ζητηθεί μετά να κάνω άδεια μικρής και ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης με ενημερώνει πως άλλα προγράμματα που έχει τελειώσει δεν έβγαλε καθόλου άδειες και δεν ζητήθηκε, και έχουν πάρει και τα λεφτά τους. ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΜΕΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΤΗ ΝΑ ΚΆΝΩ.
  8. Καλησπέρα στην ομάδα. Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω πως έψαξα όλο το θέμα μπας και βρω κάποια απάντηση αλλα δεν κατάφερα να λύσω εντελώς την απορία μου για αυτό θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις. Να αναφέρω πως στην ανακαίνιση κάνω τα εξής. 1) Εγκατάσταση ατομικού λέβητα (Saturn Συμπυκνωμάτων 25,000) 2) Ηλιακός θερμοσίφωνας ΕΒΗΛ (150Λ) 3) Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης 4) Εγκατάσταση σκίασης (Τέντες) 5) Αλλαγή κουφωμάτων. Πριν από 2 μήνες έχω τελειώσει με την Εγκατάσταση Λέβητα και Ηλιακού (ίδιος προμηθευτής), τα κουφώματα έχουν αλλάξει πριν απο μια εβδομάδα και την ερχόμενη περιμένω να τοποθετηθεί η τέντα και να τελειώσει ο σουβάς (φεριζόλ κόλα έχουν μπει) Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής 1) Μιας και δεν έχει κοπεί ακόμα τιμολόγιο για την εγκατάσταση θερμομόνωσης ο προμηθευτής μου λέει πως πρέπει να του πάω την άδεια μικρής κλίμακας και κάτι για Ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που ο μηχανικός μου δεν με ενημέρωσε καθόλου πως χρειάζονται. Μίλησα οπότε με τον μηχανικό και επέμενε πως δεν χρειάζεται. Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με το πρόγραμμα μου είπαν πως με βάση NOMOY 4546/2018 Αρθρο 34 Παρ 19 αναφέρει πως χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας για (λ. εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης. ιθ. τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης), Ενημερώνω λοιπόν τον μηχανικό και μου λέει πως ας πάμε τώρα έτσι και αν το ζητήσουν μετά το βγάζουμε. Επιμένω και του λέω πως θέλω όλα να είναι νόμιμα και έχω μείνει στην μέση να μην ξέρω τη να κάνω. 2) Κατά την αίτηση ο μηχανικός έβαλε τα ανώτατα ποσά που μπορούσε να βάλει και έβγαλε ποσό παρεμβάσεων 22,000 και να δικαιούμαι με βάση τα τετραγωνικά μου 18,840. Εμένα τα πραγματικά θα είναι περίπου 17,000 οπότε φαντάζομαι δεν θα έχω πρόβλημα. Μιας και έχω λάβει δάνειο για το 40% έχω επιλέξει κατάθεση στους προμηθευτές αλλά στους 3 που ήταν άλλη τράπεζα έλαβαν -10 ευρώ επειδή ήταν το κόστος εμβάσματος, έχω στείλει μαιλ αλλα καμία απάντηση. Κάποιος που να έχει λάβει απάντηση για αυτήν την περίπτωση;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.