Μετάβαση στο περιεχόμενο

anasta3d

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

anasta3d's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. anasta3d

    "ΕΡΓΑ"

    έχω θέμα στην εγκατάσταση, δε μου δέχεται κανένα αφμ αληθινό... μου βγάζει μήνυμα λάθος αφμ
  2. Ευχαριστώ πολύ georgegaleos!!! Όπου ξανακολλήσω θα επανέλθω.
  3. to georgegaleos Αν καταλαβαίνω καλά και διόρθωσέ με οι αναθεωρήσεις τιμών δε με αφορούν στην αρχική σύνταξη του τεύχους του προϋπολογισμού της δημοπράτησης. Τους κωδικούς των υλικών αν έχω καταλάβει καλά τους βρίσκω από τα pdf που έχεις δημοσιεύσει και εσύ, ενώ τις τιμές των υλικών για το τεύχος του προϋπολογισμού τις βρίσκω πού; Στο πρόγραμμα του dpapdpap ERGA πχ; Τα ΗΛΜ είναι υποχρεωτικό να συμπεριληφθούν σε στήλη του αρχικού πίνακα του προϋπολογισμού; Αυτά από ότι έχω καταλάβει είναι συντελεστές αναθεώρησης τιμών. Είναι έτσι; Με αφορούν στον αρχικό πίνακα του τεύχους δημοπράτησης ή μόνο στην αναθεώρηση τιμών κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του έργου; Και πάλι συγγνώμη για την άγνοια. Μπορείς να μου παραθέσεις σε παρακαλώ πολύ τα link που αναφέρεις παραπάνω με την αναλυτική διαδικασία; Σίγουρα θα μου είναι βοηθητική. Και πάλι σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, είναι πραγματικά λίγοι οι μηχανικοί που μοιράζονται τη γνώση από την εμπειρία τους.
  4. to georgegaleos Έκανα update στην ειδικότητά μου, ευχαριστώ για την επισήμανση. Αν και έχω χρόνια στο επάγγελμα δεν έχει τύχει να ασχοληθώ πραγματικά ως τώρα με κτιριακά έργα (περισσότερο με εργοστάσια κατασκευής προιόντων, 3d σχεδιαστικά κτλ) οπότε συγχωρέστε με εξ αρχής για την άγνοια που έχω επί του θέματος. Έχω διάφορα ΑΤΗΕ που τα βλέπω με κωδικό Ν και το νούμερο ακολουθεί, φαντάστηκα και εγώ ότι αφορά κάποιο νέο κωδικό αλλά δεν ήξερα που να τον βρω, αν υπάρχει κάποια λίστα σχετική. πχ που βρήκα στο παρακάτω link γιατί δεν έβρισκα παρόμοια σωλήνα στους απλούς κωδικούς. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=2ahUKEwjFt4Ppo9PkAhWKxosKHbqrDTMQFjAAegQIABAC&url=http%3A%2F%2Fwww.aepde.gr%2Fnews%2Fdownload%2F101_107fba19cde4f6bdbac96d3a62bf130b.html&usg=AOvVaw0zZzpldhpnLdsG8hfkqS8M και άλλους πολλούς κωδικούς που απλά δεν έβρισκα κάτι αντίστοιχο στα έγγραφα που έχω βρει ως τώρα για λίστες κωδικών ΑΤΗΕ άλλο ένα παράδειγμα στο μεταξύ αυτά είναι πολύ συνηθισμένα υλικά για υδραυλικές εγκαταστάσεις, όχι κάτι το φοβερό και γι αυτό 'κόλλησα' και τόσο πολύ. Το γεγονός ότι με ενημερώνεις ότι η εκάστοτε υπηρεσία μπορεί να φτιάξει δικά της ΑΤΗΕ μου λείνει πολλές απορίες, δεν το ήξερα. Τώρα ο υπολογισμός της πρόσφατης τιμής του κάθε υλικού έχει γίνει γρίφος με τις πληροφορίες που δίνονται τις επίσημες βγάζοντας λίστες ως το 3ο τρίμηνο του 2012 σε μορφή αρκετά ακαταλαβίστικη και σε παραπέμπει μετά στους Τους Γενικούς Δείκτες Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚΑ) της ΕΛ.ΣΤΑΤ https://www.pesede.gr/el/times-monados-syntelestes-anatheorisis στο tab συντελεστές αναθεώρησης. Μήπως κάποιος κατέχει να μου εξηγήσει πως γίνεται αυτός ο υπολογισμός; Έχει γίνει επίτηδες γρίφος για να αναγκαστεί κανείς να αγοράσει κάποιο απο τα προγράμματα της αγοράς; Και πάλι συγγνώμη για την άγνοιά μου, εντυπωσιάστηκα από την ταχύτητα της απάντησης. Ευχαριστώ πολύ, το σάιτ πραγματικά είναι πολύτιμο, το μόνο μέρος που κάποιος μηχανικός μπορεί να βρει κάποιες απαντήσεις επί του επαγγέλματος, ειδικά ο νέος μηχανικός. Να είστε καλά.
  5. Χρειάζομαι κι εγώ τις ΑΤΗΕ, παρακαλώ όποιον συνάδελφο μπορεί και έχει αυτά τα αρχεία να μου τα στείλει. Έχω βρει κάποια αρχεία απο dpapdpap και georgaleos αλλά δε με καλύπτουν, μου λείπουν κωδικοί. Δεν μπορώ να βρω πουθενά τις ΑΤΗΕ Ν (φαντάζομαι ότι είναι οι νέοι κωδικοί). Το πρόγραμμα του dpapdpap Erga είναι πολύ χρήσιμο αλλά και πάλι νομίζω λείπουν τιμές σε κάποιους κωδικούς και αρκετοί κωδικοί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.