Μετάβαση στο περιεχόμενο

pixserver

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

pixserver's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επειδη ίσως δεν καταλαβα, ποιο είναι το πρόβλημα εφόσον ένας απο τους δύο απέχει 150 μέτρα απο ένα επαρχιακό δρόμο?
  2. Αγαπητοί συνάδερφοι, εδώ δεν έχουμε κατοχυρώσει αυτονόητα δικαιώματα, ως Μηχ. Περ. Θες λόγω της συντεχνιακής λογίκης λοιπών μηχανικών θες λόγω της πολυετής αδράνειας των αρμόδιων συλλόγων μας... που δυστυχώς συνεχίζεται. Πως περιμένετε (περιμένουμε μαλλον) να είμαστε εντός της εργασιακής πίτας που σχετίζεται με την μελέτη ενεργειακών θεμάτων σε κτίρια???? Ξέρει καμία υπηρεσία που ασχολείται με την οικοδομή, και άρα τα κτίρια, τι είναι ο Μηχ. Περ.? Φυσικά και όχι αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουμε κανενα δικαίωμα στο να συντάσουμε μελέτες που σχετίζονται με το αντικείμενο. Πως να περιμένω εγώ ότι θα που οι άνθρωποι αυτοί: ΑΑΑΑ ναι να δώσουμε το δικαίωμα αυτό και στους Μ.Π. ΧΛΩΜΟ!
  3. Οι παραπάνω αντιδραστήρες αναφέρονται σε βιοαντιδραστήρες.΄ 1.αναερόβιος χωνευτής επαφής. μαλλον αναφέρεται σε βιοαντιδραστήρα με καθηλωμένη βιομάζα 2.αντιδραστήρας διαλείποντος έργου εναλλασσόμενης λειτουργίας. αναφέρεται σε batch αντιδραστήρα που όλες οι φάσεις του (αναερόβια, ανοξική, αερόβια, καθίζηση) γίνεται στον ίδιο αντιδραστήρα με συγκεκριμένη χρονική ακολουθία 3.Αντιδρατσηρας σταθεροποιήσης επαφής. 4. Αναφέρεται σε αναερόβιο χωνευτή όπου οι διαφορετικές φάσεις του (οξικογέννεση, οξεογέννεση, αν θυμάμαι σωστά) γίνονται σε διαφορετικούς αντιδραστήρες και όχι σε εναν.
  4. Με βάση Β.Δ. του 34 και το Π.Δ. 274/1997 δίνεται το δικαίωμα σε οποιοδήποτε ειδικότητα μηχανικού να εκπονήσει την μελέτη και να επιβλέψει για τις περιπτωση απλων χημικών εγκαταστάσεων (ορίζονται με βάση τους ίππους). Το ερώτημα είναι αν επιτρέπουν στους Μηχ. Περ. να εγγραφούμε στα μητρώα της νομαρχίας για επίβλεψη απλών χημικών εγκαταστάσεων? Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει, διότι το θέμα αυτό με απασχολεί αρκετό καιρό τώρα. Έχω την εντύπωση ότι οι Μ.Π. δεν παίρνουν κωδικό απο το Τ.Ε.Ε. με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εγγραφούμε στα μητρώα της νομαρχίας που αφορούν επίβλεψη κατασκευής απλών χημικών εγκαταστάσεων. Ευχαριστώ
  5. Βλέποντας τη παραπάνω συζήτηση, τελικά δεν απαντήθηκε το κυριότερο. ΝΑι, πράγματι το Β.Δ. του 34 (αναφέρεται και στο Π.Δ. 274/1997) δίνει το δικαίωμα σε οποιοδήποτε ειδικότητα μηχανικού να εκπονήσει την μελέτη και να επιβλέψει για τις περιπτωση απλων χημικών εγκαταστάσεων (ορίζονται με βάση τους ίππους). Το ερώτημα είναι αν επιτρέπουν στους Μηχ. Περ. και στις υπόλοιπες ειδικότητες να εγγραφούμε στα μητρώα της νομαρχίας για μελέτη και επίβλεψη χημικών εγκαταστάσεων? Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει, διότι το θέμα αυτό με απασχολεί αρκετό καιρό τώρα. Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει κωδικός απο το Τ.Ε.Ε. για Μηχ. Περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εγγραφούμε στα μητρώα της νομαρχίας που αφορούν επίβλεψη κατασκευής απλών χημικών εγκαταστάσεων. Ευχαριστώ
  6. εφόσον η δραστηριότητα (ασχετα αν ειναι γραφεία) παράγει υγρά απόβλητα, έστω αστικά, και δεν οδηγούνται σε αποχετευτικό δίκτυο, θα έπρεπε να υπήρχε ήδη μελέτη διάθεσης λυμάτων για την υπεδάφια χρήση ή επαναχρησιμοποίηση. Πάντως εφόσον, γίνεται επαναχρησιμοποίηση, η διέυθυνση υγείας της νομαρχίας θα πρέπει να ζητήσει μία μελέτη διάθεσης λυμάτων για καθαρά υγιειονολογικούς λόγους. Σύμφωνα με την προαναφερόμενη διάταξη του 65 δεν απαιτείται απαραίτητα απολύμανση για τα λύματα, αρκεί να αποδειχθεί ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα υγιεινής με την επαναχρησιμοποίησει. Μόνο για συγκεκριμένες δραστηριότητες υπάρχουν υγιειονομικέ διατάξεις που μιλούν ξεκάθαρα για απολύμανση πριν την επαναχρησιμοποίηση (δες ξενοδοχεία). Π.Χ. η ίδια διάταξη του 65, για την περίπτωση βιομηχανικών αποβλήτων απαιτεί για επανχρησιμοποίηση, μόνο 2 ώρες καθίζηση, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο!!!!
  7. Οτι χρειάζεσαι βρίσκεται: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ. Ειβ 221/65 Περί διαθέσεως λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων. (ΦΕΚ 138/Β/24-2-65)
  8. Σχετικά με την υγρασία, όπως ανέφερα και πριν είναι δυνατή η μείωση της μέσω διαδικασιών ξήρανσης αλλά αν δεν κάνω λάθος - ας με διορθώσει κάποιος αν είμαι λάθος- τα πυρηνελαιουργία που δέχονται διφασικό πυρήνα έχουν άλλες προδιαγραφές ώστε να μην υπάρχουν παραγωγή καρκινογόνων ενώσεων στον αέρα. Οπότε καταλήγουμε τελικά σε οικονομικά μεγέθη Είτε επιλέγεις τριφασικό σύστημα και δέχεσαι το κόστος της ΟΡΘΗΣ επεξεργασίας και των στερεών και των υγρών αποβλήτων Είτε επιλέγεις διφασικό σύστημα και παραλαμβάνεις το κόστος της επεξεργασίας του στερεού (συμπεριλαμβάνεται κόστος ξήρανσης του πυρήνα ή της αλλάγής του συστήματος του πυρηνελαιουργίου).
  9. Σχετικά με την κουβέντα που ξεκίνησε θα ήθελα να επισημάνω και να ρωτήσω γιατί τόσο κακή άποψη για τα διφασικά συστήματα ελαιοτριβείων. Είναι γνωστό ότι η επεξεργασία των παραγόμενων υγρών αποβλήτων των τριφασικών συστημάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολα να επεξεργαστούν και, στα πλάισια της πραγματικότητας, κανείς δεν επεξεργάζεται σωστά τα υγρά αυτά απόβλητα. Όταν απαιτείται φυσικοχημική επεξεργασία, αναεροβια ή ηλεκτροχημική επεξεργασία τα πράγματα ειναι δύσκολα. Εκτός αν μιλάμε για έναν ενεργοβόρο αερόβιο σύστημα που δεν είναι και ότι πιο έξυπνο. Τουλάχιστον με το διφασικό σύστημα δεν έχεις ουσιαστικά υγρά απόβλητα και πρέπει να διαχειριστείς μόνο το στερεό. Σχετικά με την υγρασία, υπάρχουν και άλλη εναλλακτικοί τρόποι να απομακρυνεις την υγρασία, εκτός απο λάκκους ξήρανσης και ακολούθως να εκμεταλλευτείς το στερεό υπόλλειμα. Και η συν-κομποστοποίηση με άλλα στερεά αποβλητα είναι μία λύση που πιθανόν να βοηθήσει, χωρίς να χρειαστεί να απομακρύνεις την υγρασία. Πάντως το έγγραφο που παραθέτεις απλά γράφει ότι δεν είναι οικολογικά σε σχέση μετα τριφασικά... Και τα δύο συστήματα θα σου δώσουν απόβλητα, απλά ανάλογα με τις δυνατότητες σου επιλέγεις το βέλτιστο... Αυτό είναι αυτονόητο.
  10. προσπάθησε να βρεις το άρθρο: Future prospects and constraints of olive mill wastewaters use and treatment: A review Journal Bioprocess and Biosystems Engineering Issue Volume 8, Numbers 5-6 / January, 1993 είναι περιεκτικό. Η Technologies for olive mill wastewater (OMW) treatment: a review Authors: Paraskeva, Panagiota; Diamadopoulos, Evan Source: Journal of Chemical Technology & Biotechnology, Volume 81, Number 9, September 2006 , pp. 1475-1485(11) που είναι και πρόσφατο. Θα βρεις όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπότε... δεν τι θες να κάνεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.