Μετάβαση στο περιεχόμενο

katerinaralli

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    katerinarll

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Πάτρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

katerinaralli's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα θέμα που με απασχολεί και όσο προσπαθώ να το λύσω τόσο μπερδεύεται το θέμα. Έχω ένα αγροτεμάχιο 11.250 τ.μ. το οποίο ενδιαφέρεται να αγοράσει ένας πελάτης μου. Το τοπογραφικό που πήρα στα χέρια μου από τον τοπογράφο του πωλητή του οικοπέδου, το αναφέρει ως εντός οικισμού σε ακτινικό οικισμό, έχει βεβαίωση δασαρχείου και μια υδραυλική μελέτη καθορισμού οριοθέτησης ρέματος. Το οικόπεδο λοιπόν, μετά από έλεγχο της νομοθεσίας διαπίστωσα οτι λόγω ρέματος αποκόπτεται από τον οικισμό. Επίσης, γνωρίζοντας την περιοχή, σκέφτηκα να κάνω αίτηση για να δώ αν είναι γη υψηλής παραγωγικότητας και η απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία ήταν θετική. Άρα εκεί που είχα ένα αγροτεμάχιο εντός οικισμού κατέληξα με ένα εκτός οικισμού και ΓΥΠ. Σύμφωνα με τον Ν. 4178, άρθρο 11α, "επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη η χορήγηση έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης σε ακίνητα εντός εκτάσεων Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας εφόσον αυτά έχουν πρόσωπο σε εθνικές,επαρχιακές και δημοτικές οδούς ή και βρίσκονται εντός αποστάσεων διακοσίων(200) μέτρων από τον άξονα εθνικών, επαρχιακών οδών και εκατόν πενήντα(150) μέτρων από τον άξονα δημοτικών οδών." Αρα αρκεί να αποδείξω την απόσταση των 150 μέτρων απο Δημοτική οδών για να είναι οικοδομήσιμο. Το ρέμα λοιπόν συνορεύει με το οικοπεδό μου και με δρόμο, ο οποίος είναι εντός οικισμού, αφού απο την αλλή μεριά δεν αποκόπτεται ο οικισμός. Αυτό που κατάλαβαίνω είναι οτι πρέπει να αποδείξω οτι αυτός ο δρόμος είναι Δημοτικός. Στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, που ρώτησα για να ζητήσω βεβαίωση αρτιοτήτας/οικοδομησιμότητας μου είπαν οτι εγώ πρέπει να τους αποδείξω οτι αυτός ο δρόμος είναι Δημοτικός αλλιώς το οικόπεδο είναι μη οικοδομήσιμο.Ίσως να φανεί γελοία η ερώτηση, αλλά επειδή κάποτε απευθυνόμασταν στο Δήμο για χαρακτηρισμό δρόμου, τώρα που πρέπει να απευθυνθώ για να λύσω αυτό το θεμα? Επίσης κάποιος στον Δήμο που είναι οτι το οικόπεδο πρέπει να έχει πρόσωπο σε δρόμο προ του 1923? Εγώ αυτό ξέρω οτι χρειάζεται για κατάτμηση, για ποιο λόγο μου το ζήτησε? Έλεγξα τον 270Δ για την εκτός σχεδίου δόμηση,έλεγξα τον Ν.4258, δεν βρήκα κάτι που να με βοηθάει. Υπάρχει κάποιος νόμος που μου διαφεύγει? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  2. Καλησπέρα.Ναι καλα το καταλάβατε,ηχομόνωση σε beach bar με καλαμωτή.Τελικά έχω αρχίσει να πιστευώ οτι όλα τα απίστευτα τυχαίνουν σε μένα. Δυστυχώς δεν έχω ιδέα τι ακριβώς πρέπει να κάνω.Θέλουν μαζί ένα σκαρίφημα του καταστήματος στο υποίο να φαίνεται η θέση των ηχείων,ως εδω είμαστε οκ.Και όπως προανέφερα θέλουν και Υ.Δ. μηχανικού για την ηχομόνωση.Μου έχει σημειώσει ο υπάλληλος του Δήμου σε ένα χαρτί,ολα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και γράφει ακριβώς αυτό που ανέφερα.Τι ναπω!Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω και νιώθω και λίγο άσχημα γι'αυτό. Ισως να πρέπει να ξαναπάω στον Δήμο να ρωτήσω τι ακριβώς θέλουν να γράψω σε αυτή την Υ.Δ.
  3. Καλησπέρα, Θέλω να βγάλω μία ''άδεια χρήσης μουσικών οργάνων'' για καλοκαιρινό μαγαζί,beach-bar.Μου ζητήθηκε από τον Δήμο,δήλωση μηχανικού για την ηχομόνωση. Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να γράψω.Μίλησα και με κάποιους μηχανολόγους/ηλεκτρολόγους αλλά δεν ήξεραν γιατί δεν τους είχε ξανατύχει τέτοια πείπτωση.Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε επί του θέματος?
  4. Δυστυχώς κάποιες έννοιες ειναι ακομα καινουριες για μενα και γι'αυτο ρωταω για να μαθαίνω σιγά-σιγά.Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας,με βοηθήσατε αρκετά.
  5. Η εισοδος προς την πολυκατοικλια και τα 2 καταστήματα ειναι ξεχωριστή,με μάντρα και δικό της πορτρόνι.Στην άδεια ο χωρος την πρασιάς αναφέρεται σαν αυλή,και απο ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πληρώνει για αυτά τα τετραγωνικά ενοίκιο στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.Θεωρείται πάλι κοινόχρηστος χωρός και χρειάζεται συγκατάθεση από τους υπόλοιπους?
  6. Προκειτε για υφιστάμενο κτίριο.Ο ιδιοκτητης έχει ενα καταστημα στο ισόγειο(μανάβικο)και θέλει να κατασκευάσει μια ξυλινη περγκολα,χωρις κεραμιδια. Θα την καλύψει με νάυλον απο πάνω για να αποφύγει την βροχή κατα την περίοδο του χειμώνα.Στο ισόγειο φυσικά βρίσκονται 2 καταστήματα και απο οτι μου ανέφερε ο πελάτης μου,ο δίπλανός ιδιοκτήτης του δημιουργησε πρόβλημα στο παρελθόν ακομα και για την τοποθέτηση τέντας που είχε κάνει,προφανώς γτ του έκοβε το οπτικό πεδίο και δεν φαινόταν καλά το μαγαζι του.Από αυτά που διάβασα και απο την μικρή μου εμπειρία σαν νεός μηχανικός καταλαβα οτι επιτρέπεται αλλα ήθελα να το επιβεβαιώσω μεσω εσας.Ευχομαι αυτή την φορα να ημουν πιο κατατοπιστικήΣας ευχαριστώ και πάλι.
  7. Καλημέρα,θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η κατασκευή πέργκολας μέσα στην πρασιά.
  8. Συνάδερφοι,ξέρω ότι στην εκτός σχεδίου δόμηση μπορώ με έγκριση της Ε.Π.Α.Ε. να φτιάξω περισσότερο του ενός κτίσματα.Ρωτώ,μπορώ σε κάθε ένα από αυτό να κατασκευάσω ισόγειο κλειστό(με συμβολαιογραφική πράξη) γκαράζ ίσου εμβαδού με την κατοικία του ορόφου.Αν ναι, μετράει στην δόμηση??? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille
  9. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε υφιστάμενο πρατήριο υγρών καυσίμων με υφιστάμενα στέγαστρα εκτός σχεδίου,ισχύουν αποστάσεις από τα όρια για τα στέγαστρα?Αν όχι,νομιμοποιούνται και πως? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  10. Ακριβώς.Είναι υφιστάμενο του '85.Ήμουν σίγουρη αλλά τώρα είμαι 100%.Ευχαριστώ.
  11. Μα έχω δρόμο σχεδόν 8 μέτρων μπροστά.Είμαι εντάξει με αυτό το θέμα.
  12. Γνωρίζω όλα όσα μου ανέφερες.Κατά την γνώμη μου(και κατά την γνώμη άλλων 10 συναδέρφων) είναι οικοδομήσιμο αλλά στην πολεοδομία έχουν αντίρρηση.Μου είπαν ότι πρέπει να έχω πρόσωπο 4μ σε κοινόχρηστο χώρο.Προφανώς έχουν καταλάβει το φεκ λάθος.Αντί για κοινόχρηστο χώρο πλάτους τουλάχιστον 4μ, αυτοί μου είπαν ότι 4μ πρέπει να είναι το πρόσωπο.Προφανώς δεν καταλαβαίνουν αυτό που διαβάζουν.Τους έδειξα και το φεκ αλλά τίποτα.Τι άλλο πρέπει να κάνω???έλεος
  13. καλησπέρα.έχω οικόπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση με πρόσωπο 2,50μ σε κοινόχρηστο χώρο 4,00μ σε οριοθετημένο οικισμό.Είναι οικοδομήσιμο? Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.