Μετάβαση στο περιεχόμενο

GIMISH

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by GIMISH

  1. Η σχέση 4.1 που αναφέρει στο παράρτημα αφορά τον λέβητα , τι κάνουμε στην περίπτωση που ως σύστημα θέρμανσης έχουμε αντλία θερμότητας ;
  2. Ο καινούριος οδηγός του εξοικονομώ εκεί που αναφέρεται στα κλιματιστικά μιλάει πλέον για αντικατάσταση, δηλαδή, αν έχω ένα κλιματιστικό αγνώστων στοιχείων 9 αρη σε ένα υπνοδωμάτιο το οποίο δεν απαιτεί τις ελάχιστες απαιτήσεις του κενακ και στο υπόλοιπο σπίτι προσθέσω ένα 18αρη, δηλαδή το 9αρη πλέον στο σενάριο δεν πρέπει να υφίσταστε ;
  3. Σε ευχαριστώ αναφέρομαι στους άλλους τοίχους που δεν έρχονται σε επαφή με το κέλυφος.
  4. Καλησπέρα όταν πέρα από την κτιριακή μονάδα κάνω υπολογισμούς και για τον μη θερμαινόμενο χώρο , παρόλο που το κτίριο μπορεί να έχει κτιστεί με κανονισμό θερμομόνωσης για την αποθήκη παίρνω τα χειρότερα u από τον πίνακα 3.5α. γιατί δέχομαι την παραδοχή ότι δεν θα υπάρχει μόνωση σε αυτές τις πλευρές. Εχετε κάποια άλλη γνώμη γιατί θα ήθελα να την διαβάσω.
  5. Καλημέρα επειδή μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει καλά ο χώρος της στέγης που βρίσκεται πάνω από μια οριζόντια μη θερμομονωμένη οροφή δεν θα πρέπει να μετρηθεί και σαν μη θερμενόμενος χώρος , δηλαδή η οριζόντια οροφή δεν θα έπρεπε να είναι προς μη θερμενόμενο χώρο και όχι προς εξωτερικό περιβάλλον ; Μιλάω για περίπτωση κατοικίας με οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη πριν του 80.
  6. Καλησπέρα με τον κανονισμό θερμομόνωσης μετά το 79 τι ισχύει για τις οροφές κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη; Γιατί πρίν το 79 δίνει κάποιες τυπικές τυμές.
  7. Λογικά το βρίσκεις από τον χάρτη ή από το excel που έχει δημοσιεύσει η ΕΜΥ .
  8. Καλησπέρα Επιφάνειάς όπως έναν χαγιάτι που δεν έχουν στρώσεις υλικών αλλά στην ίδια σειρά διαφορετικά υλικά πώς τα μετράμε στον κενακ ?
  9. Ναι είδα μια συζήτηση του 12 αλλά είπα μήπως έχει αλλάξει κάτι σε αυτά τα χρόνια και προσδιορίστηκε κάπως με κάποιον τρόπο. Σε ευχαριστώ πάντως γιατί και εγώ έβγαλα το ίδιο συμπέρασμα με αυτό που μου είπες. Τώρα αφού υπήρξε τέτοια σύγχυση θα έπρεπε να προσδιοριστεί στον αναθεωρημένο κενακ σαν όρος. Γνώμη μου πάντα.
  10. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με την παράγραφό 5.3.4 Απώλειες δικτύων διανομής στον κενακ . Στο τέλος της παραγράφου αναφέρεται στους τοπικούς λέβητες αερίου στους οποίους δεν υπάρχει δίκτυο διανομής .... Δηλαδή για να καταλάβω εννοεί στα τοπικά λεβητάκια που έχει ένα διαμέρισμα στο μπαλκόνι του ή σε ένα λεβητάκι το οποίο συνδέεται με μόνο ένα μέσο π.χ ένα καλοριφέρ ή μια βρύση ? Εσείς πως το καταλαβαίνεται ?
  11. Ναι καλά τα λες και μην αναμένεις το αρνητικό , συμφωνώ σε όλα με αυτά που λες ως προς τον κενακ και σίγουρα και αυτός θα εξελίσσεται χρόνια με τα χρόνια . Αλλά εδώ μιλάμε για μια συγκεκριμένη μεθοδολογία πως είναι ένα ηλιακό σπίτι με τον τοίχο throbe, ε τώρα σου λέει εδώ πέρα να και τα παθητικά σπίτια όπου αν τα κτίσεις με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να καταναλώνεις ενέργεια για να τα θερμάνεις και να τα ψύξεις , θες ελάχιστα kw μόνο και πας και στην α κατηγορία του κενακ αν θες να βάλουμε και τον κενακ μέσα. Πες αυτό είναι διαφήμιση για την μόνωση μπορεί και να είναι .Εμείς τώρα εδώ απλά αναρωτιόμαστε και λέμε μωρέ λες να συμβαίνει? κατάλαβες αυτό είναι όλο.
  12. Σας ευχαριστώ με καλύψατε πλήρως
  13. Λ Πολύ σωστό αυτό που λέτε όσο αφορά το μεταλικό αλλά το ξύλο μήπως θα έπρεπε να το αποφύγουμε ως προς την κατανάλωση του μιας και να προστατέψουμε παραπάνω το περιβάλλον ?
  14. Διαφορετικά απαντώ σε έναν ιδιώτη που ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί κάποια γενικά πράγματα, και διαφορετικά σε έναν "ειδικό" (λόγω σπουδών). Αυτή είναι άλλωστε και η γενική γραμμή του φόρουμ Αυτό δεν μου αναφέρει ο συνάδελφος γιατί θα τρελαθούμε εδώ πέρα μέσα θεωρείται αυτή την απάντηση καθόλου επιθετική και προσβλητική για να καταλάβω ποιος από όλους πρέπει να χαλαρώσει .Εδώ ο συνάδελφος προσβάλει και αναιρεί και το παραδέχεται , αυτή την στάση έχει αν εσάς σας αρέσει αυτό τι να πω .
  15. Η γραμμή του φόρουμ είναι να είστε προσβλητικοί και το ειδικό δεν το κατάλαβα αυτό το συνεχίζεται . Τι να κάνω που η αναφορά μου ήταν για κάτι συγκεκριμένο και όχι για κάτι γενικό αναφέρθηκα από την αρχή στα ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ , κάποιοι κατάλαβαν ακριβώς τι είπα από την ΑΡΧΗ . Τα παθητικά κτίρια λοιπόν είναι κτήρια που επενδύουν σε μια πολύ καλή Μόνωση κ.α για αυτό και την ανέφερα ήταν σίγουρο μετά από όταν είπατε ότι έχουν κτιστεί πολλά τέτοια από τότε που εφαρμόστηκε ο κενακ και οτι αμφισβητώ και τον κενακ οτι δεν καταλάβατε σε τι ακριβώς αναφέρομαι .
  16. Μην μου επιτίθεστε πρώτον και μην διαστρεβλώνεται αυτά που λέω φαίνεται ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ γιατί πράγμα αναφέρομαι . Δεν ΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ τι είναι τα παθητικά κτίρια αλλιώς δεν θα με ρωτούσατε στο πιο πάνω σχόλιο και κανένας δεν αμφισβήτησε τον κενακ απλα δεν καταλαβαίνεται τι είναι αυτό που αναφέρομαι λέω λοιπόν να διαβάστε το επόμενο σχόλιο γιατί με κάλυψε ο συνάδελφος πλήρως και μετά μιλήστε μου με τόσο έπαρση γιατί ξεφτιλίζεστε. Μην μου επιτίθεστε πρώτον και μην διαστρεβλώνεται αυτά που λέω φαίνεται ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ γιατί πράγμα αναφέρομαι . Δεν ΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ τι είναι τα παθητικά κτίρια αλλιώς δεν θα με ρωτούσατε στο πιο πάνω σχόλιο και κανένας δεν αμφισβήτησε τον κενακ απλα δεν καταλαβαίνεται τι είναι αυτό που αναφέρομαι λέω λοιπόν να διαβάστε το επόμενο σχόλιο γιατί με κάλυψε ο συνάδελφος πλήρως και μετά μιλήστε μου με τόσο έπαρση γιατί ξεφτιλίζεστε. Ακριβώς αυτό που λέτε το ψάχνω πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα είδα ότι έχουν κτιστεί τέτοια σπίτια θα ήθελα να μάθω γενικά τι καταναλώσεις έχουν και το κόστος για παράδειγμα που βγαίνει η θέρμανση τον χρόνο . Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  17. Και πολύ καλή μόνωση .Από ότι έχω δει έχουν κτιστεί μερικά και κατοικούνται για αυτό σας ρώτησα μήπως είχατε κάποια εμπειρία σχετικά . Τώρα όσο αφορά τον προσδιορισμό ναι έτσι προσδιορίζονται στον κενακ απλά το είπα με την εμπορική ονομασία για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο τι αναφέρομαι .
  18. Συγνώμη έκανα λάθος που ξεκίνησα το θέμα στην πυροπροστασία έπρεπε να το ξεκινήσω στον κενακ Παθητικά σπίτια είναι αυτά που λόγω της κατασκευής δεν χρειάζεται να καταναλώνονται μεγάλα ποσά ενέργειας για την θέρμανση και την ψύξη , συγνώμη έκανα λάθος που ξεκίνησα το θέμα στην ενότητα της πυροπροστασίας.
  19. (μεταφέρθηκε στην παρούσα ενότητα. Pavlos 33) Καλησπέρα ποια είναι η γνώμη σας για τα παθητικά σπίτια και αν έχετε δει τι γίνεται στην εφαρμογή τους ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.