Μετάβαση στο περιεχόμενο

Marianna Vasilaki

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Marianna Vasilaki

  1. Ναι αλλά αν ακολουθήσουμε την επικρατέστερη άποψη που λέει ότι για τα μικρά ρέματα πρέπει να κάνεις προσωρινή οριοθέτηση και μετά θεωρήσουμε και τα 10 ή 20μ κατά περίπτωση, από τις γραμμές πλημμύρας της προσωρινής καταλήγουμε σε μια δυσμενέστερη συνθήκη για τα μικρά από τα κανονικά. 

  2. Καλημέρα,

    Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά σύμφωνα με τον νεο Κτιριοδομικό Κανονισμί (Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66006/2360/23 (ΦΕΚ 3985 Β/22-6-2023)), άρθρο 6, παρ. 1.3:

    - Η δόμηση επιτρέπεται εκτός των οριογραμμών του ρέματος.......

    Άρα καταλαβαίνω ότι τα 10μ και 20μ για εντός και εκτός σχεδίου περιοχές, αντίστοιχα, καταργούνται.

    Και να κάνω και εγώ την ερώτηση μου που απ' ότι κατάλαβα διαβάζοντας τα παραπάνω, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση:

    Σε οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί Φ/Β πάρκο υπάρχουν κάποια ρέματα, μικρά και "κανονικά". Για τα "κανονικά" έχει γίνει οριοθέτηση και η εγκατάσταση θα γίνει εκτός των γραμμών πλημμύρας σύμφωνα και με το άρθρο 6 - ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66006/2360/2023 – Έγκριση Νέου Κτιριοδομικού Κανονισμού.

    Στα μικρά όμως έρχεται το μπέρδεμα. Κατ' αρχάς σύμφωνα με τον Ν. 4258/2014 για Φ/Β Σταθμούς και για μικρά ρέματα δεν απαιτείται οριοθέτηση. Άρα δεν έχουν καθοριστεί και οι γραμμές πλημμύρας. Ο νόμος όμως σου λέει ότι η δόμηση επιτρέπεται εκτός των οριοραμμών. Άρα πρέπει και για τα μικρά να καθοριστούν οι γραμμές πλημμύρας και να χωροθετήσεις εκτός αυτών? Σε διαφορετική περίπτωση πως θα μπορούσε να υπολογιστεί η απόσταση από το ρέμα? Στη δική μου περίπτωση είναι αποτυπωμένη μόνο η βαθιά γραμμή. Να αποτυπωθούν και οι όχθες και να κρατηθούν από αυτές πόσα μέτρα? Βάσει ποιου νόμου αφού όλοι μιλάνε για οριογραμμές (όχθες και γραμμές πλημμύρας). Αρχικά είχα θεωρήσει απόσταση 20μ από τη βαθιά γραμμή του ρέματος αλλά δεν προκύπτει από κάπου.

    Οπότε τι διαφοροποιεί στη διαχείριση τους τα μικρά από τα κανονικά? Ότι μπορείς να κάνεις προσωρινή οριοθέτηση και ότι δεν απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες?

    Επίσης, σημειώνω απλά ότι μιλάμε για Φ/Β σταθμό που κατασκευάζεται με ΕΕΜΚ..

  3. Καλησπέρα σε όλους και καλη χρονιά,

    Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη με σιγουριά για το τι ισχύει. 

    Σε οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί Φ/Β πάρκο υπάρχουν κάποια ρέματα, μικρά και "κανονικά". Για τα "κανονικά" έχει γίνει οριοθέτηση και η εγκατάσταση θα γίνει εκτός των γραμμών πλημμύρας σύμφωνα και με το άρθρο 6 - ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66006/2360/2023 – Έγκριση Νέου Κτιριοδομικού Κανονισμού.

    Στα μικρά όμως έρχεται το μπέρδεμα. Κατ' αρχάς σύμφωνα με τον Ν. 4258/2014 για Φ/Β Σταθμούς και για μικρά ρέματα δεν απαιτείται οριοθέτηση. Άρα δεν έχουν καθοριστεί και οι γραμμές πλημμύρας. Ο νόμος όμως σου λέει ότι η δόμηση επιτρέπεται εκτός των οριοραμμών. Άρα πρέπει και για τα μικρά να καθοριστούν οι γραμμές πλημμύρας και να χωροθετήσεις εκτός αυτών? Σε διαφορετική περίπτωση πως θα μπορούσε να υπολογιστεί η απόσταση από το ρέμα? Στη δική μου περίπτωση είναι αποτυπωμένη μόνο η βαθιά γραμμή. Να αποτυπωθούν και οι όχθες και να κρατηθούν από αυτές πόσα μέτρα? Βάσει ποιου νόμου αφού όλοι μιλάνε για οριογραμμές (όχθες και γραμμές πλημμύρας). Αρχικά είχα θεωρήσει απόσταση 20μ από τη βαθιά γραμμή του ρέματος αλλά δεν προκύπτει από άπου.

    Οπότε τι διαφοροποιεί στη διαχείριση τους τα μικρά από τα κανονικά? Ότι μπορείς να κάνεις προσωρινή οριοθέτηση και ότι δεν απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες?

    Επίσης, σημειώνω απλά ότι μιλάμε για Φ/Β σταθμό που κατασκευάζεται με ΕΕΜΚ..

  4. 13 hours ago, venezia said:

    Αν η κάτοψη που ανέβασες είναι της άδειας και ταυτίζεται με την κάτοψη της Σ.Ο.Ι. , ο χώρος της εισόδου ( σε επέκταση του κοινόχρηστου διαδρόμου) , ακόμα και χωρίς πόρτα , εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της οριζόντιας και δεν θέλει καμία τακτοποίηση . Αν θες να είσαι τυπικά εντάξει , κάνε και μια ενημέρωση φακέλου πριν την ΗΤΚ .

    Και εμένα η σκέψη μου αρχικά (που συμβαδίζει και με τους κανόνες της λογικής) αυτή ήταν, αλλά οι περισσότερες απόψεις είναι υπέρ της τακτοποίησης

  5. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

    @albert η αλλαγή έγινε στην ανέγερση. Άρα προτείνεις τακτοποίηση διαμερισμάτωσης και επικοινωνία με το συμβολαιογάφο για τη σύσταση?

    @venezia Δεν κατάλαβα το πιθανόν. Από τι θα εξαρτηθεί αν θα χρειαστεί να κάνω τακτοποίηση?

     

  6. Καλησπέρα,

    Σε διαμερίσμα του 1962 στο οποίο καλούμαι να βγάλω ΗΤΚ, τόσο στην κάτοψη της Ο.Α., όσο και στην κάτοψη της σύστασης η είσοδος του διαμερίσματος παρουσιάζεται ελαφρώς μετακινημένη από την πραγματικότητα (ένα προχωλ που εμφανίζεται ως μέρος του διαμερίσματος στην πραγματικότητα είναι κοινόχρηστος διάδρομος), με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση του κοινόχρηστου χώρου έναντι του διαμερίσματος της τάξης του 1,5τμ.

    Πως θα το αντιμετωπίζατε? Θεωρείται ότι πρέπει να γίνει ρύθμιση, ενημέρωση σύστασης?

    Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη αν η ερώτηση μου είναι παιδική αλλά είμαι άπειρη στα ζητήματα νομοθεσίας.

  7. 7 λεπτά πριν, Arche said:

    Λέω ότι συνήθως οι συμβολαιογράφοι θέλουν την βεβαίωση όταν πρόκειται να γίνει μια μεταβίβαση, μια τροποποίηση σύστασης ή μια σχετική διαδικασία, οπότε αρχικά ας πούμε για ποιόν λόγο του δίνεις εσύ την βεβαίωση?

    (Διότι ο ισχυρισμός μου έχει να κάνει ότι αφού σου ζήτησε την "Περιγραφη του ακινητου" στην βεβαίωση να την γράφει "κάπως" (όπως λέει αυτός) μάλλον θα σου ζητήσει και το 5σέλιδο ή μπορει  να σου ζητήσει μετά και το 5σέλιδο  να την γράφει το ίδιο. Οπότε μια νέα βεβαίωση μπορείς να φτιάξεις, όμως μπορεί να σου ζητήσει και στο 5σέλιδο να γραφεται το ιδιο

    Για μεταβίβαση. Το 5σελιδο το δίνω. Από τη στιγμή που θα εκδώσω νέα βεβαίωση θα στείλω και νέο 5σέλιδο

  8. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αν καταλαβαίνω σωστά, γιατί έχω μπερδευτεί λίγο, αναφέρεσαι στη δήλωση στην περίπτωση που το σπίτι είχε αυθαιρεσίες. Δεν έχει όμως. Οπότε εκδίδω νέα βεβαίωση

  9. Ζητάει πιο αναλυτική περιγραφή, με αναφορά στα τετραγωνικά και στις γωνιακές οικίες αναφορά και των δύο οδών. Υπάρχει πρόβλημα αν εκδώσω νέα; Δεν έχει χρησιμοποιηθεί κάπου η προηγούμενη 

  10. Καλημέρα,

    Σε περαιωμένη δήλωση μη αυθαιρεσιών ο συμβλαιογράφος μου ζητάει αλλαγές στην περιγραφή του ακινήτου. Μπορώ να εκδώσω νέα βεβαίωση ή πρέπει να επαναφέρω την υπάρχουσα για να κάνω τις αλλαγές; Υπάρχει κάποια επίπτωση αν εκδώσω δύο βεβαιώσεις για το ίδιο ακίνητο;

  11. Καλησπέρα στην ομάδα,

    Είμαι Πολιτικός Μηχανικός σχετικά άπειρη στα θέματα νομοθεσίας και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

    Θέλω να εκδώσω μία ΒΧΚΧ για φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Το συνολικό εμβαδό είναι 120τμ. Βάσει Ο.Α. είναι 100τμ. και για τα υπόλοιπα 20τμ έχει γίνει εξαίρεση από κατεδάφιση βάσει του ν. 1512/85, α.9, παρ.8.

    Δίνω βεβαίωση για όλο το χώρο; Θεωρείται νόμιμο;

    Ευχαριστώ πολύ

  12. Καλησπέρα,

    Μέρος ισογείου που στην Ο.Α. φαινόταν ως 'Αδιαμόρφωτο' (μόνο υποστυλώματα) έκλεισε και ενώθηκε με το υπόλοιπο σπίτι. Ο χώρος αυτός έχει μετρήσει κανονικά στη δόμηση.

    Υπάγεται στον 4495 με αναλυτικό. Σωστά;

    Ευχαριστώ

  13. 14 ώρες πριν, akis73 said:

    1) 1.250, 2) 1.200, 3) 1.200

    Έτσι φαίνεται αλλά δυτικά προς πλατεία Βραζιλίας αλλάζεις σε 1.250 οπότε αν θες γράψε και ΟΤ.

    Το ίδιο και εσύ Ελένη,

    Καλή χρονιά! 😀

    Ο.Τ. 248

    Σ' ευχαριστώ και καλή χρονιά!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.