Μετάβαση στο περιεχόμενο

panos_kor

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by panos_kor

  1. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Έυχομαι υγεία και καλή επιστροφή στην καθημερινότητα. Έχω να ρωτήσω το εξής γιατί οι απόψεις ποικίλουν. Για έκδοση ΕΕΜΚ για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ΄οίκον με εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας ή θερμοπρόσοψης και αντλίας μαζί μπορεί να γίνει απο μηχανολόγο μηχανικό μόνο? Ευχαριστώ.
  2. @themoiko Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. 1) Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν μηχανολογικά σχέδια στο πολεοδομικό φάκελο τι γίνεται? Πρέπει να γίνουν νέες μελέτες? και αν ναί πρέπει να τις υποβάλλω? Δεν θα γίνει καμία αλλαγή. 2) Υπάρχει κάποιο άρθρο που μπορώ να στηριχθώ οτι δεν χρειάζεται συναίνεση? Να συμπληρώσω πως στο αρχικό συμβόλαιο περιγρέφετε σαν μια ιδιοκτησία Ε' ορόφου (Ε4 και Ε5). Συμβολαιογραφικά θα υπάρξει πρόβλημα να διαχωριστούν? Ευχαριστώ.
  3. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, Ο πελάτης μου αγόρασε διαμέρισμα με έτος κατασκευής 1968. Στην άδεια ήταν 2 διαμερίσματα τα οποία ενώθηκαν με αφαίρεση ενός τοίχου μόνο και έγινε υπαγωγή στον ν. 4495 για τακτοποιήση. Ο πελάτης μου τώρα θέλει να κάνει διαχωρισμό του διαμερίσματος και να επαναφέρει στην κατάσταση όπως είχε στην οικοδομική άδεια. Το διαμέρισμα έχει 2 πόρτες εισόδου, 2 κουζινές, 2 μπάνια, 2 ηλεκτρολογικούς πίνακες και 2 μετρητές ΕΥΔΑΠ όμως ένα μετρητή ΔΕΗ. Βάση της Α. Π.: ΥΠΕΝ /∆ΑΟΚΑ /52532/2192 στις 10/06/2019 σε κτίρια των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε με διατάξεις που ίσχυαν πριν από την εφαρμογή του ν. 960/1979 (ΦΕΚ 194 Α’), δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 3 αυτού ούτε και του άρθρου 2 του π.δ. 111/04 και συνεπώς δεν απαιτείται η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης, οι εργασίες που απαιτούνται για τον διαχωρισμό οριζόντιων ιδιοκτησιών εμπίπτουν στην περίπτωση ιζ) της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν.4495/2017, όπως ισχύει. Συνεπώς γίνεται με άδεια μικρής κλίμακας. Τα ερωτήματα: 1) Τι γίνεται με τις μελέτες ηλεκτρομηχανολωγικών, υδραυλικών, αποχετεύσεων και πυροπροστασίας που απαιτούνται στην έκδοση άδειας μικρής κλίμακας εφόσον δεν υπάρχουν τροποποιήσεις αφού έχουν γίνει απο την κατασκεύη; Να σημειώσω πως δεν γνωρίζω ακομα λόγω της καταστασης που επικρατεί αν υπάρχουν μελέτες στο πολεοδομικό φάκελο. 2) Πρέπει να πάρω συναινεση συνιδιοκτητων ενώ σε επηρεάζει ο διαχωρισμός κοινόχρηστους χώρους; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.