Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gmilt

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Gmilt

  1. Καλησπέρα σε όλους σας Θα συμφωνήσω με saleptsis για ανοίγματα, μόνον μετατόπιση και αλλαγή διαστάσεων, όχι νέα ανοίγματα με κατηγορία 3. Έχω μια ιδιαίτερη περίπτωση που με προβληματίζει εάν θα τη χρεώσω ως διαμερισμάτωση ή κάπως αλλιώς. Η κάτοψη του συμβολαιογράφου με την οποία αγοράστηκε το διαμέρισμα το 1998, ταιριάζει απόλυτα με την υφιστάμενη κατάσταση. Η κάτοψη όμως είναι αθεώρητη, έχει μόνον σφραγίδα μηχανικού-εργολάβου, όχι πολεοδομίας. Η κάτοψη της πολεοδομίας δεν ενημερώθηκε ποτέ με την αλλαγή, η οποία έγινε εκ' κατασκευής και αφορά διαμερισμάτωση, μίκρυνε το ένα διαμέρισμα - μεγάλωσε το άλλο (κατά 1,5 δωμάτιο). Δηλαδή συμβόλαια, ποσοστά, επιφάνεια είναι όλα σωστά αλλά δεν ταιριάζουν με την κάτοψη της πολεοδομίας...
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα Στην πρώτη μου προσπάθεια για κατέβασμα πιστοποιητικών από ermis και ενω ακολούθησα ευλαβικά τη διαδικασία που περιγράφει ο ΑΠΕΔ, χειροκίνητες ρυθμίσεις, λαμβάνω το παρακάτω σφάλμα. Δούλεψα σε Win 7x64, IE 10 με token Gemalto 840. Παρατηρώ οτι στο ermis εμφανίζονται και τα δυο πιστοποιητικά, στο USB token όμως βλέπω μόνον το ένα καθώς και ενα orfan object, ενα πιστοποιητικό μόνον βλέπω και στον ΙΕ. Να υποθέσω οτι το πρόβλημα το δημιούργησαν οι server του ermis, ή μπορει να φταίει και κάτι άλλο? Θα πρέπει όπως διάβασα παραπάνω να διαγράψω τα πιστοποιητικά απο ermis, ΙΕ και token, να υποβάλω ξανά ηλεκτρονικό αίτημα, ΚΕΠ και ξανά την διαδικασία εγκατάστασης πιστοποιητικών?
  3. To artlantis μπορεί σίγουρα να κάνει πολύ καλύτερο φωτορεαλισμό απο αυτό. Νομίζω κατ΄ αρχήν χρειάζεται περισσότερη δουλειά στο πρόγραμμα που έφτιαξες τη γεωμετρία, archicad, αν δεν κάνω λάθος. Για παράδειγμα το τζάκι θα μπορουσε να έχει μια πιο ''ρεαλιστική'' γεωμετρία για να πάρεις το πιο real αποτέλεσμα που ψάχνεις, το τραπεζάκι στο σαλόνι να έχει διαφορετικό υλικό στα πόδια για να μπορείς να βάλεις σωστά τα νερά του ξύλου, μεγαλύτερο πάχος στα ράφια της βιβλιοθήκης ή περισσότερα χωρίσματα, ΄΄πλάτη'' απο πλακάκι ή άλλο υλικό τουλάχιστον πίσω απο τις εστίες της κουζίνας κλπ... Επίσης δεν είμαι σίγουρος οτι έχεις αντικαταστήσει τους shaders του archicad με αυτούς του artlantis (χρειάζεται μεσα στο artlantis να σβήσεις τους shaders του archicad) και να μειώσεις την ενταση του εξωτερικού φωτισμού που σου ''καίει'' την εικόνα γύρω απο τα παράθυρα. Νομίζω στις ρυθμίσεις του render δεν έχεις συμπεριλάβει το radiosity?
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, απο χθές το βράδυ παιδεύομαι με μια λεπτομέρεια που οτι και αν έχω δοκιμάσει δεν δούλεψε. Βάζω παράθυρο στην κάτοψη με ποδιά που προεξέχει 3εκ. απο τον τοίχο και βλέπω μέσα στο πλάτος της ποδιάς τη γραμμή της πλάκας που βρίσκεται κάτω απο το παράθυρο, καθώς και τη γραμμή της στέγης που βρίσκεται πάνω απο το παράθυρο. Το παράδοξο, γι΄αυτό πάω να σκάσω, είναι πως δεν είχα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ξανά. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως για κάποιο λόγο δεν μου εμφανίζει στην κάτοψη το background pen που ορίζω στις γενικές ιδιότητες (general settings) του παραθύρου. Επίσης παρατήρησα πως δεν μου εμφανίζει στην κάτοψη κανένα απο τα background pen, που ορίζω για παράδειγμα να εμφανίζονται στο πλαίσιο που κόβεται (frame), ενώ στις τομές εμφανίζονται κανονικά. Καμία ιδέα κανείς πιο έμπειρος?? Ευχαριστώ.. Οκ, βρήκα τη λύση. Είχα πατήσει στην παλέττα trace & reference την επιλογή make fills & zones transparent (display only), γι΄ αυτό στις τομές δεν είχα πρόβλημα, εκεί η παλέττα trace & reference δεν δουλεύει...
  5. Version v.1

    3.095 downloads

    Αναλυτικός Προϋπολογισμός Έργου με τις τιμές του Ν. 4178/2013
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.