Μετάβαση στο περιεχόμενο

shannon

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by shannon

  1. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σου Topap. Πάντως διαφωνώ σχετικά με τον χαρακτηρισμό της δαπάνης αγοράς βιβλίων. Γιατί στην γνωστή "Βίβλο", δίνεται συντελεστής απόσβεσης για "επιστημονικά περιοδικά και συγγράματα" 100%(σελίδα 36). Άρα τα περιοδικά-συγγράματα μπορούν να θεωρηθούν πάγια.
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Topap. Υποθέτω λοιπόν πως η αγορά βιβλίων(σχετικών με το επάγγελμα φυσικά) θα πρέπει να περαστεί ως δαπάνη(με εκπιπτόμενο φ.π.α).Στον φορολογικό οδηγό όμως,αναφέρονται μόνο συνδρομές και όχι βιβλία. (14.Συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά) Σχετικά με τα πάγια ,στον οδηγό αναφέρεται πως: "-Πάγια περιουσιακά στοιχεία των οποίων η αξία κτήσης εκάστου είναι μέχρι 1200€ δύνανται να αποσβένονται εξ ολοκλήρου μέσα στη χρήση που τέθηκαν σε λειτουργία ή χρησιμοποιήθηκαν." Άρα θα πρέπει να φαίνονται στον πίνακα παγίων που τηρείται στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου εσόδων-εξόδων. Τώρα για το θέμα της μορφής των βιβλίων,αυτά που διαθέτω(έντυπον,εταιρικά έντυπα) δεν έχουν κενές στήλες,και οι υπάρχουσες είναι εντελώς ακατάλληλες,π.χ υπάρχει πεδίο"Αγορές ΕΜΠ/ΤΩΝ - Α & Β υλών" με υποπεδία για φ.π.α 9% και 19%.Μάλλον απευθύνονται σε επιχειρήσεις λιανικής. Δεν μπορώ τουλάχιστον να δημιουργήσω δικές μου στήλες με τα ονόματα που με βολεύουν;Υπάρχει κάπου η νομοθεσία για την μορφή που πρέπει να έχουν τα βιβλία;
  3. Καλησπέρα σας! Επειδή μου ήρθε το γνωστό σημείωμα της περαίωσης,το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να πληρώσω αποφάσισα να ξαναδώ το θέμα των βιβλίων μου και έχω 2 απορίες: Τα έξοδα για αγορά βιβλίου(ων) πως καταχωρούνται στα βιβλία?Θα πρέπει να μπουν στα πάγια και να αποσβεστούν εξ'ολοκλήρου στο έτος χρήσης? Επίσης,μπορώ να αλλάξω τα ονόματα των στηλών στο βιβλίο έτσι ώστε να μοιάζει με το υπόδειγμα του φορολογικού οδηγού(Μπόσκου);Δυστυχώς το βιβλίο που είχα αγοράσει όταν έκανα έναρξη δεν βολεύει καθόλου.
  4. Λοιπόν αν υποθέσουμε πως τροφοδοτούμε ασύμμετρο φορτίο σε αστέρα με αγωγιμότητες Ya,Yb,Yc σε κάθε φάση και παρεμβάλλουμε αγωγιμότητα Υn μεταξύ του ουδέτερου σημείου του φορτίου ΝΝ και του ουδέτερου των πηγών Ν η τάση του ουδέτερου σημείου των πηγών θα δίνεται από τον τύπο Vnn=(VaYa+VbYb+VcYc)/(Ya+Yb+Yc+Yn) Οπότε οι "φασικές" τάσεις των φορτίων θα είναι Va-Vnn,Vb-Vnn,Vc-Vnn δηλαδή διαφορετικές από τις ονομαστικές. Για συνολική αντίσταση γείωσης 20Ω και φορτία Ra=20Ω,Rb=2Ω,Rc=2Ω προκύπτει πως το φορτίο A θα τροφοδοτείται με 310 Volt ενώ τα άλλα δύο με 191 Volt. Ακόμη όμως και αν θεωρήσουμε πολύ μικρότερη αντίσταση γείωσης,π.χ 2Ω η τάση του φορτίου Α θα είναι 283 Volt,που μου φαίνεται σημαντικά μεγαλύτερη από την ονομαστική.
  5. Θεωρώντας το σχήμα του GeorgeS, διακοπή του ουδέτερου σε σύστημα TNS ισοδυναμεί με σύνδεση εν σειρά στον ουδέτερο των αντιστάσεων γείωσης της οικίας και του μετασχηματιστή διανομής.Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μετατόπιση του ουδέτερου σημείου του τριφασικού φορτίου(σε αστέρα), η οποία μεγαλώνει με την αύξηση της αντίστασης ουδετέρου και της ασυμμετρίας του φορτίου. Αν λοιπόν στην εν λόγω οικία το φορτίο ήταν αρκετά ασύμμετρο και η αντίσταση αρκετά μεγάλη τότε κάποια φορτία θα τροφοδοτήθηκαν με τάσεις πολύ μικρότερες της ονομαστικής,ενώ κάποια άλλα με τάσεις πολύ μεγαλύτερες.Έχω τους τύπους,αλλά βαριέμαι να κάνω τις πράξεις Όπως και να 'χει πάντως,η διακοπή του ουδέτερου πριν την ουδετερογείωση ενέχει σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας,αφού προκαλείται ανάπτυξη μεγάλης τάσης στον αγωγό προστασίας και τα μεταλλικά περιβλήματα των συσκευών που είναι συνδεδεμένα με αυτόν!
  6. Δυστυχώς δεν κατάφερα με κανέναν τρόπο να κάνω το docwin να δουλέψει στα vista.Οπότε το εγκατέστησα σε XP μέσα σε virtual machine και όλα λειτουργούν άψογα.Ως και το update(στην έκδοση 3.0.0.0106) Το πρόβλημα με τα video του Doc Academy αντιμετωπίζεται με ρύθμιση των permissions του flash player, όπως είπε και ο stayros(ή με εγκατάσταση κάποια αρχαίας έκδοσης του flash player). Κατά τα άλλα, το docwin είναι όντως πολύ χρήσιμο πρόγραμμα!
  7. Νομίζω πως το πρόβλημα είναι η διανεμημένη χωρητικότητα που εμφανίζεται μεταξύ των αγωγών και της Γής.Το κύκλωμα που σχηματίζεται είναι ο αγωγός σφάλματος,η αντίσταση του ανθρώπινου σώματος, η γή και η χωρητικότητα Γής-2ου αγωγού, που οδηγεί στο άλλο άκρο του μετασχηματιστή. Ο πυκνωτής στο εναλλασσόμενο λειτουργεί ως μια σύνθετη αντίσταση μέτρου αντιστρόφως ανάλογου της χωρητικότητας,η οποία αυξάνεται με το μήκος του αγωγού.Το κύκλωμα κλείνει με αντίσταση ίση με ριζα(rσώματος^2+xπυκνωτή^2)
  8. Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κανείς ποια είναι η τελευταία έκδοση του DOCwin.Αυτή που κατέβασα έχει αριθμό 3.0 και δυστυχώς δεν λειτουργεί στα vista(Εμφανίζει το splash screen και στην συνέχεια κολλάει χωρίς καμιά απολύτως εξήγηση).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.