Μετάβαση στο περιεχόμενο

mitsodou

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mitsodou

  1. Καλησπέρα σε όλους, έκανα αίτηση ΕΕΜΚ για περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή, συρματόπλεγμα, σε οικόπεδο εντός οικισμού με πρόσωπο σε κοινοτική οδό και η υπηρεσία μου την απόρριψε βάσει του Ν2605Β/2013, άρθρο 1, παρ 1, περίπτωση β) x (x. παρά το όριο διεθνών, εθνικών, επαρχιακών, δημοτικών ή κοινοτικών οδών εντός ζώνης πλάτους 50% των οριζομένων από τη νομοθεσία περί ασφαλείας της υπεραστικής συγκοινωνίας). Στην περίπτωσή μου, μου ανέφεραν ότι μπορεί να εκδοθεί μόνο άδεια έγκρισης εργασιών για περίφραξής και όχι ΕΕΜΚ. Τι άποψη έχετε?
  2. @ architect_duth Ακριβώς έτσι πάω να το δηλώσω, και με το που βλέπω το παράβολο 2.000€ τρελαίνομαι! Και έτσι άρχισα να σκέφτομαι τα "παράλογα", δλδ αφού σαν κάτοψη το κατάστημα είναι σύνολο 90τ.μ. να σπάσω την υπέρβαση του ύψους στο πατάρι και τα υπόλοιπα μόνα τους έτσι ώστε τα συνολικά τετραγωνικά, στο σύνολο των φύλλων καταγραφής, να κάνουν 90! Δέν είναι και πολύ δόκιμος αυτος ο τρόπος σκέψης!!!
  3. Η επιφάνεια του ισογείου είναι 90,00τ.μ., και το αυθαίρετο πατάρι είναι ΑΛΛΑ 40,00 τ.μ.
  4. Καλησπέρα σε όλους, Σε κατάστημα 90,00 τ.μ. έχω υπέρβαση ύψους 30 εκ, και αυθαίρετο πατάρι 40,00τ.μ.. Η λογική λέει να το δηλώσω σε δύο φύλλα καταγραφής : στο πρώτο τα 40,00 τ.μ. του παταριού, και στο δεύτερο τα 90,00 τ.μ. με την υπέρβαση ύψους. Στην περίπτωση αυτή όμως, λόγω παλαιότητας, το πρόστιμο είναι μικρότερο από το παράβολο -----> (προστιμο 1.400,00€ < παράβολο 2.000,00€), γιατί για τον υπολογισμό του παραβόλου προσθέτει 40,00τ.μ.+90,00τ.μ=130,00τ.μ. Εάν όμως "σπάσω" την υπέρβαση ύψους στα δύο φύλλα καταγραφής δλδ : στο πρώτο τα 40,00 τ.μ. του παταριού προσθέτω και υπέρβαση ύψους, και στο δεύτερο 90,00τ.μ.-40,00τ.μ.= 50,00 τ.μ. με υπέβαση ύψους, το παράβολο είναι μικρότερο του προστίμου και έτσι δέν πληρώνει ο πελάτης τσάμπα 600,00€. Τί άποψη έχετε? Ευχαριστώ!
  5. Δεν την ήξερα αυτήν την τροποποίηση Συνεπώς ο χώρος του καταστήματος είναι Κύριος Χώρος, και το πατάρι βοηθητικός ούτως ή αλλιώς! @bello : Ευχαριστώ πολύ! Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  6. Καλησπέρα σε όλους, Ο πελάτης μου ζητά ΒΧΚΧ για τη δημιουργία φαρμακείου. Έχει γίνει συνένωση τριών καταστημάτων σε ένα, ενιαίο. Η Οικ. Αδ. είναι του 1970. Το νέο ενιαίο κατάστημα περιγράφεται κανονικά στην σύσταση ΟΙ που συντάχθηκε το 1970. Στο ενιαίο κατάστημα έχει κατασκευαστεί πατάρι (κατά την διάρκεια της κατασκευής το 1970 με Οπλ. Σκυρ.) το οποίο δεν περιγράφεται στην Οικ. Αδ. αφού ξεπερνάει σε τ.μ. τα όρια του τότε ΓΟΚ ΄55, και πρόκειται να δηλωθεί με τον Ν. 4178, καθώς και κάποιες άλλες παραβάσεις που έχει. Το ελεύθερο ύψος κατά την Οικ. Αδ. είναι 5,10μ. Με την προσθήκη όμως αυτή του παταριού έχω : ελεύθερο ύψος καταστήματος 2,59μ και ελεύθερο ύψος παταριού 2,34μ. Το πρόβλημα είναι ότι κατα ΓΟΚ ΄55 το ελάχιστο ελεύθερο ύψος καταστήματος κάτω από πατάρι είναι 3,00μ., κατά ΝΟΚ το ελάχιστο ελεύθερο ύψος είναι 2,65μ. Στο μόνο που μπορώ να βασιστώ είναι ο Κτιριοδομικός Κανονισμός που με 2,40. ελεύθερο ύψος με καλύπτει, αλλά είναι αυτό σωστό κατά στην άποψή σας? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.