Μετάβαση στο περιεχόμενο

ADK

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ADK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε dib σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση! Από τις τροποποιήσεις του 4122/13, μόνο αυτή που τόνισες είναι σχετική με τον 3661/2008. Η Εγκ-24/98 για απαίτηση Η/Μ Μελετών ισχύει όμως σωστά? Αν ναι, μπορώ να κάνω μια ΥΔ ότι δεν απαιτείται Η/Μ Μελέτη? Από την Πολεοδομία δεν έχουν άποψη (ούτε απαίτησαν, ούτε απέρριψαν), δεδομένου ότι πρόκειται για άδεια μικρής κλίμακας. Ο ηλεκτρολόγος θα κάνει Σχέδιο για ΔΕΔΔΗΕ με as-built (θα βγει πρόσθετο ρολόι), αλλά δεν ασχολείται με τέτοιες Μελέτες.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Παρατήρησα κάποια ερωτήματα συναδέλφων που δεν έχουν απαντηθεί παραπάνω και αφορούν και την δική μου περίπτωση, γιαυτό θα κάνω και εγώ μια προσπάθεια, όποιος γνωρίζει παρακαλώ να δώσει τα φώτα του: Σε διώροφο κτίριο με ΟΑ του 92, αλλά χωρίς Μελέτες Η/Μ, Αποχέτευσης/Ύδρευσης και Πυροπροστασίας, θα γίνει ανακαίνιση με Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις στο Ισόγειο. Στο σύστημα ζητούνται Μελέτες Υδραυλική και Ηλεκτρομηχανολογική. Το κτίριο είναι τακτοποιημένο ως προς τις αυθαιρεσίες του και βγάζω άδεια μικρής κλίμακας. Συνολική δομημένη επιφάνεια 150τμ. Μελέτη Πυροπροστασίας έκανα, έχει κλείσει. Βάση Ν. 3661/2008, αρ. 11, παρ. δ, λόγω περιορισμένης χρήσης (υφιστάμενη εξοχική κατοικία), το κτίριο δεν εμπίπτει στις εφαρμογές του νόμου. Επίσης, λόγω τετραγωνικών, όγκου και ορόφων, δεν εμπίπτει ούτε στην Εγκ-24/98 για απαίτηση Η/Μ Μελετών. Άρα μου μένει μόνο η Μελέτη Υδραυλικών? Πρέπει να κάνω αποτύπωση των σωληνώσεων? Για τα Η/Μ μπορώ να κάνω μια ΥΔ ότι δεν απαιτούνται? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνεισφορά σας.
  3. Παρακαλώ να διορθωθεί το χρώμα της γραμματοσειράς κειμένου των απαντήσεων σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής. Να μην γίνεται παράθεση (πόσο μάλλον με τόσες εμβόλιμες απαντήσεις) αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Pavlos 33
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, χρειάζομαι (απεγνωσμένα) την συμβολή σας στην εξής περίπτωση: Εξοχική διώροφη κατοικία με υπόγειο και στέγη (και καπνοδόχο) σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, με ΟΑ του 98, χωρίς εξάντληση ΣΔ και κάλυψης (έχει πολύ ψωμί), αλλά με υπέρβαση ύψους. Εξετάζω βάση ΓΟΚ 85 και αντίστοιχο ΠΔ και εντάσσω στον 4495. Κατά την αυτοψία βρήκα: Στην κατοικία: κλεισίματα Η/Χ, Υπερβάσεις Δόμησης σε κενό χώρο κάτω από τη στέγη, σοφίτα, μη κατασκευή δωματίου αποθήκης και συνένωση με τον χώρο κύριας χρήσης, κατασκευή ασκεπόυς ισόγειας βεράντας, κάτι λοιπά Κατηγορίας 3 (πχ διαμορφώσεις εδάφους, διότι έχει υπερυψωθεί το κτίριο κατά 1μ -το υπόγειο διατηρείται υπόγειο βάση ορισμού-) και διαφορές στα ελεύθερα ύψη των ορόφων. Στο οικόπεδο: κατασκευή οικίσκου αντλιοστασίου, εγκατάσταση μικρής μεταλλικής αποθήκης (κηπουρικά) και κατασκευή πλινθόχτιστου οικίσκου με μπάνιο, κουζίνα, τραπεζαρία, A/C που λειτουργεί σαν ξενώνας για καλεσμένους (δεν έχει υπνοδωμάτιο). Η θέση του main building έχει διαφορά από την ΟΑ, αλλά είναι εντός ορίων. Και καταλήγω σε συνολικές υπερβάσεις με ΦΚ: Μόνο Δόμηση προ 2003 (για τα κλεισίματα κλπ, και βάζω μαζί τη σοφίτα με 30%) Δόμηση και Κάλυψη προ 2011 (για τον οικίσκο/ξενώνα) Λοιπές Κατηγορία 3 Λοιπή με Αναλυτικό (για την μη κατασκευή αποθήκης) ΟΜΩΣ - Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ "ψωμί" σε ΣΔ και επιφάνεια κάλυψης βάση κανονισμών (νόμιμα + αυθαίρετα δεν καλύπτουν ούτε το μισό των επιτρεπόμενων), μπορώ να το βάλω με Άδεια νομιμοποίησης? Πρέπει να ικανοποιώ και το ύψος? Αν ΔΕΝ μπορώ... αναγκαστικά πάω για τακτοποίηση... ελέγχοντας αυθαίρετα/επιτρεπόμενα βγαίνω Κατ. 4, ΑΛΛΑ: Δεν ξέρω πως να χειριστώ την ασκεπή ισόγεια βεράντα (δεν δέχεται το σύστημα ΦΚ μόνο με υπέρβαση κάλυψης για οικία) και τις διαφορές στα ελεύθερα ύψη ορόφων, διότι μπλέκουν με την ανύψωση του κτιρίου (μετράω ύψος κτιρίου 10.25 από έδαφος και το όριό μου είναι στα 9). Επίσης δεν ξέρω εάν πρέπει να ελέγξω και τα άλλα κτιριά-κια για αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου. Αυτά τα λίγα και σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
  5. Ευχαριστω πολυ! Πως καταληγουμε σε αυτή την ΤΖ όμως? (δεδομένου ότι ο πλησιέστερος οικισμός είναι στα 550)
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Παρακολούθησα όσο μπορούσα το topic, προσπαθώντας να βρω απάντηση για ΤΖ σε οικόπεδο εκτός οικισμού, σε οικείο Δήμο χωρίς διαπιστωτική πράξη (από όσο γνωρίζω) και ειλικρινά έχοντας χαθεί στην διαδικασία. Τολμώ να θέσω ερώτηση, κρίνοντας από το πόσο υποστηρικτικοί έχετε σταθεί σε υπόλοιπους συναδέλφους, ευελπιστώντας και σε εμένα. Αρχικά οι συντεταγμένες μου σε ΕΓΣΑ: Χ 256410.15287358 , Υ 4195683.534024 Το τότε αγροτεμάχιο εντάχθηκε σε Διάγραμμα Αναδασμού του 1979 και το 1998 βγήκε η ΟΑ ανέγερσης κτίσματος. Τακτοποιώ τώρα για μεταβίβαση. Στον λογαριασμό ΔΕΗ η ΤΖ: 117€ Στον ΕΝΦΙΑ του 2023 η ΤΖ: 550€ Το Τμήμα ΤΑΠ δεν δίνει πληροφορίες ούτε καν προφορικά. Αν πάω βάσει αρ. 109 πρέπει να κοιτάξω τον κοντινότερο οικισμό, ο οποίος βάση https://maps.gsis.gr/valuemaps/ δεν έχει ΤΖ έως το 2018, αλλά το 2021 δίνει ΤΖ 550€. Γενικά οι οικισμοί στον Δήμο Πηνειού δεν ξεπερνούν τα 800€. Έστω, λοιπόν πως επιλέγω 550, σημερινή ΤΖ (δηλαδή του 2021) ... πρέπει να ελέγξω εάν το 2016 ήταν χαμηλότερη, ώστε να πάρω του 2016? Πάντα πρέπει να συγκρίνω την ΤΖ που βρίσκω με τον πίνακα του 2016 και να μειώνω/αυξάνω αναλόγως? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.