Μετάβαση στο περιεχόμενο

ch00

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ch00's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι, παραθέτω το ερώτημά μου όσο πιο απλά γίνεται και παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Σε οικοδομή με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, η οποία έχει κατασκευαστεί το έτος 1987, στη Λάρισα, με ρωτάει ο πελάτης μου αν μπορεί να αγοράσει ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα Γ' ορόφου με χρήση κατοικίας (και θα παραμείνει στην εν λόγω χρήση) και να το χωρίσει σε 2 οριζόντιες. Γνωρίζω ότι απαιτείται ΕΕΔΜΚ και ρωτώ: Τίθεται θέμα ελέγχου απαίτησης θέσεων στάθμευσης όταν χωρίζω ένα διαμέρισμα π.χ. 100μ2 σε 2 διαμερίσματα των 50μ2? Και αν ναι που αναφέρεται αυτό? Γιατί στους Ν. 960/1979 και Ν.350/1996 εγώ δεν βλέπω κάτι, παρά μόνο τον έλεγχο των 100-250μ2 σε κατοικίες και των 50-80μ2 σε καταστήματα-γραφεία κλπ. Διορθώστε με αν έχω καταλάβει κάτι λάθος. Ευχαριστώ!
  2. Είχα στο μυαλό μου ότι τη σύγκριση θα την κάνω μόνο για την περίμετρο της οριζόντιας, γι' αυτό απόρρησα. Αλλά έχεις δίκιο και σ' αυτό! Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια και το χρόνο σου! Καλό βράδυ σε όλους!
  3. ΚΑΝΑ έχεις απόλυτο δίκιο και μόλις μου βρήκες λύση σε κάτι το οποίο δεν βρίσκαμε 10 μηχανικοί! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά. Μόνο μία απορία έχω. Το βάθος της οικοδομής γιατί πρέπει να είναι τουλάχιστον 10μ (στο σημείο που εξέχει το έρκερ);
  4. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα σας, Διαμέρισμα Α' ορόφου σε εξαώροφη οικοδομή. Έχει κατασκευαστεί στον εξώστη του διαμερίσματος ένα Π διαστάσεων 1.5x0.5 με οπτοπλινθοδομή, το οποίο βρίσκεται εκτός της Ο.Γ (η οποία ταυτίζεται με τη Ρ.Γ). Ερώτηση: Αν έχω καταλάβει καλά εδώ έχω ένα τμήμα το οποίο βρίσκεται σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης, οπότε σύμφωνα με το Άρθρο 89 του Ν.4495/2017 απαγορεύεται η υπαγωγή για τη συγκεκριμένη αυθαιρεσία στις διατάξεις του Ν.4495/2017; Συνεπώς δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση νομιμότητας για να μεταβιβαστεί το εν λόγω διαμέρισμα??? Παρακαλώ για τις πολύτιμες απόψεις σας.
  5. Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι. Μου πρότεινε συνταξιούχος συνάδελφος (διπλ. πολιτικός μηχανικός), ο οποίος έκλεισε τα βιβλία του, ενώ είχε 5 δηλώσεις του Ν.4178/13 σε υπαγωγή, χωρίς να έχει ανεβάσει τα απαραίτητα αρχεία για να κλείσουν οι δηλώσεις (σχέδια, υ.δ. ιδιοκτήτη κλπ.), να τις αναλάβω εγώ, να τις περαιώσω και να πληρωθώ κανονικά. Αυτές οι δηλώσεις ήταν στην αρχή στο Ν.4014/11 και μετά έγινε η υπαγωγή τους στο Ν. 4178/13. Εγώ φοβάμαι, επειδή δεν έχουν ανέβει τα απαραίτητα αρχεία τόσα χρόνια, όταν τις πάρω στο όνομά μου με την προβλεπόμενη διαδικασία (αλλαγή υπεύθυνου μηχανικού δήλωσης), μη βρω το μπελά μου. Να τις πάρω λέτε ή θα έχω προβλήματα;
  6. Η στέγη καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του δώματος. Το δώμα έχει επιφάνεια 180m2. Δηλαδή να πολλαπλασιάσω 180x160; To 160kg/m2 όμως, για δοκίδες-τεγίδες-ζευκτά-ταβάνι-κεραμίδια, δεν πρέπει να το δικαιολογήσω βάση ΕΑΚ ή EC1; Πώς προκύπτει; Σε περίπτωση που βγάζαμε άδεια για τη στέγη, ποια είναι η προβλεπόμενη τιμή για τα κατακόρυφα φορτία αυτής, βάση ΕΑΚ; Δεν πρέπει να τη δικαιολογήσω αυτή την τιμή;
  7. Παύλο αρχικά να σε ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση! Μπορεί να έχω αυθαίρετο όροφο αλλά στην ουσία είναι δρομικοί τοίχοι και ξύλινη στέγη με κεραμίδια. Δεν έχουμε πουθενά οπλισμένο σκυρόδεμα στον αυθαίρετο όροφο. Η οικοδομή βάση οικοδομικής αδείας, χωρίς τον αυθαίρετο όροφο, έχει ΥΠΟΓΕΙΟ, ΠΥΛΩΤΗ, ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ από οπλισμένο σκυρόδεμα και έχει γενικά πολύ μεγάλο βάρος. Πιστεύω ότι τα φορτία των αυθαίρετων κατασκευών στο δώμα δεν θα είναι πάνω από το 20%. Το θέμα είναι πώς τα υπολογίζω τα κατακόρυφα φορτία της στέγης; Και να μου βγει πάνω από 20% αξίζει να δοκιμάσω για να γλιτώσω τη ΜΣΕ.
  8. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα, Τακτοποιώ αυθαίρετη προσθήκη ορόφου υπό στέγης με το Ν.4495/2017 (χρονολογία 1987). Έχουμε Υ.Δ. 108τ.μ. και είναι <40% της επιτρεπόμενης άρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4. Στο δώμα της υπάρχουσας Ο.Α ρίξανε δρομική τοιχοποιϊα (δεν ανέβασαν τα υποστυλώματα του υποκείμενου ορόφου) και φτιάξανε μία κατοικία η οποία καλύπτει περίπου το 80% της επιφάνειας του δώματος και από πάνω κάνανε μία στέγη με κεραμίδια και ξύλινα ζευκτά. Η στέγη καλύπτει το 100% της επιφάνειας του δώματος. Δεν μπορεί να θεωρηθεί σοφίτα βάση ΝΟΚ γιατί δεν επικοινωνεί λειτουργικά με τον υποκείμενο όροφο, έχει ξεχωριστή είσοδο από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Πώς θα υπολογίσω τα φορτία της στέγης για να δω αν αυξάνουν πάνω από 20% τα φορτία της Ο.Α, έτσι ώστε να το απαλλάξω από ΜΣΕ? Παρακαλώ για τη βοήθειά σας! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.