Μετάβαση στο περιεχόμενο

Deucalion

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Deucalion

  1. Λοιπόν γεώτρηση: ένας κινητήρας 3hp 230V/15.5Α, και δύο ηλεκτρόδια. Θα πατά το start ο πελάτης, θα ξεκινά η αντλία της γεώτρησης να γεμίζει την δεξαμενή, αν η στάθμη της γεώτρησης πέσει κάτω από το όριο σταματά η αντλία, θα ξαναξεκινήση αφού η στάθμη της γεώτρησης φτάσει ξανά στο πρώτο ηλεκτρόδιο. Οταν γεμίση η δεξαμενή θα πατά το stop ο πελάτης, μέχρι να αποφασίσει να την ξαναξεκινήση.
  2. Καλησπέρα GeorgeS, Η δεξαμενή που θα τροφοδοτεί η γεώτρηση είναι για τις ανάγκες ποτίσματος ενός κτήματος 4 στρεμμάτων και ανάγκες ενός σπιτιού πλήν του πόσιμου νερού. Ο πελάτης θέλει να πατά το start για να θέτει σε κίνηση την αντλία και αφού γεμίση η δεξαμενή να την σταματά. Αλλά μέχρι να γεμίση η δεξαμενή να δουλεύει αυτόματα η γεώτρηση, δηλαδή αφού κατέβη η στάθμη της γεώτρησης να σταματήση και αφού ξαναγεμίση να ξαναξεκινήση. Δεν θέλει να βάλει σύστημα απενεργοποίησης της αντλίας για υπερχείλιση της δεξαμενής.
  3. Χαιρετώ το forum. Είμαι νέος ηλεκτρολόγος στο ελεύθερο επάγγελμα. Εχω μια γεώτρηση στα 114μ βάθος μονοφασική 3hp. Οι απορίες μου είναι 1) Το καλώδιο που θα τροφοδοτήση την αντλία από τον πίνακα το υπολόγισα και βγαίνει το λιγότερο 4mm2, 2) τι καλώδιο να χρησιμοποιήσω, ΝΥΥ ή Η07RN-F, 3) Γίνεται να δουλεύει μια αντλία χωρίς φλοτέρ στην δεξαμενή για υπερχείλιση; Εννοώ είναι σήνηθες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλημέρα. Εχθές είχα μια αντιπαράθεση με έναν μάστορα όσον αφορά αυτά που ρωτάς. Η απάντησή του ήταν... "δεν πρόκειται να πάρεις καμμία δουλειά". Δέν έχει άδικο... έχω χάσει μερικές δουλειές επειδή π.χ. δεν βάζω ρευματοδότη σε λουτρό χωρίς παροχή από Μ/Σ 1/1. Η αν βρώ σε έναν έλεγχο την γείωση έξω από το όριο και τονίζω την σημασία της στον πελάτη, να γίνομαι αρνητικός. Ασχολούμε με τις εγκαταστάσεις λίγο καιρό σαν ελευθερος επαγγελματίας και σε κακή χρονική στιγμή (οικονομική κρίση) αλλά προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να στριμωχτώ παρά να μπώ στην παραλογία..."αφού το κάνουν όλοι"!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.