Jump to content

nikos sk

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About nikos sk

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ιωάννινα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
 1. Υπέθεσα ότι μάλλον θέλει τους τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά και σε αυτό που λές δεν έχεις άδικο, ευχαριστώ antika.
 2. IOANNA στις διευκρινίσεις των τετραγωνιδίων που υπάρχει στο παράρτημα Α' αναφέρει για τον συντελεστή ύψους : ότι το αυθαίρετο ύψος που δεν καλύπτεται απο ο.α συγκρίνεται με το επιτρεπόμενο απο τους όρους δόμησης. Και σε αυτό εσύ συγκρίνεις με τα πραγματοποιούμενα?? Γιατί , παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα σε καμία πολεοδομία και σου είπαν να συγκρίνεις με της ο.α ??
 3. Καλησπέρα, στα δικαιολογητικά της επιτροπής για τους παραδοσιακούς οικισμούς αναφέρει στο άρθρο 12 παρ.2 στ) Αποδεικτικά δικαιώματος υπαγωγής του αιτού− ντος. Τί ακριβώς θέλει..τι εννοει δικαίωμα υπαγωγής?
 4. επιτέλους δώθηκε διευκρίνιση τι εννούν ανεξάρτητη νέα κατασκευή..πέραε τόσος καιρός απο τον 4014 ακόμα το ψάχναμε, το έχει στις διευκρινίσεις της εγκυκλίου 3, είναι σαφές πλέον....να ρωτήσω κάτι ακόμα και αν μπορεί να απαντήσει ίσως ο συνάδελφος που έφτιαξε τα διαγράμματα, σε περιπτώσεις που δέν έχουμε ανεξάρτητες νέες κατασκευες, αλλά υπέρβαση όρων πάνω απο 10% τί γίνεται ??Όταν μετά τον χαρακτηρισμό ώς παραδοσιακού εχουμε αυθαιρεσίες σε υφιστάμενο κτίσμα με ο.α και μάλιστα ο οικισμός <2000 κατοίκων?
 5. τελικά έχει καταφέρει κανένας να ερμηνεύσει τι εννοούν με τον όρο " ανεξάρτητων νέων κατασκευών " ??? Κάθε πολεοδομια δίνει δική της εξήγηση του τύπου κάνε ότι καταλαβαίνεις, θα βγεί η επιτροπή και βλέπουμε. Δηλαδή να κάνεις υπαγωγή και αν δεν γίνεται να τρέχεις και εσύ και ο ιδιοκτήτης.Εγω εχω μία πολύ μπερδεμένη υπόθεση σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων.Με υπέρβαση 62τ.μ , αλλά είναι προσθήκη σε παλαιό κτίσμα με ο.α του 1986.Και κάτω απο αυτό λόγο κλίσης οικοπέδου έχει φτιάξει και άλλα 43 τ,μ !!! Σύνολο πάνω απο 100 τ.μ.Εγώ τώρα εντάσομαι στην παρ.6 του Αρ.13 " 6. Σε παραδοσιακούς οικισμούς μικρότερους των 2.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος ανεξάρτητων νέων κατασκευών πέραν των τυχόν υφισταμένων κτισμάτων μετά την κήρυξη του οικισμού ως παραδοσιακού οι οποίες έχουν υπέρβαση μεγαλύτερη του 10% οποιουδήποτε όρου δόμησης. " ?? Αν είναι έτσι λογικά δεν μπορώ να μπώ στην λενταξη σύμφωνα με τον νόμο και όπως πολύ καθαρά φαίνεται στο κατατοπιστικό διάγραμμα του συναδέλφου γιατί η η υπέρβαση είναι πάνω απο 10%. Επίσης η υπέρβαση είναι επι των όρων δόμησης της περιοχής ή της ο.α ?? Όπως και αν το έχω ψάξει δεν βγάζω άκρη ούτε με τις πολεοδομίες ούτε με συναδέλφους ούτε με το ΥΠΕΚΑ...χαμός κάποιος καμια ιδέα??
 6. αυτό εδώ είναι απόσπασμα απο την ομιλία του Καλαφάτη ...<<Εδώ θέλω να γίνω σαφής: όσοι πολίτες έκαναν χρήση των διατάξεων των προηγούμενων νόμων, τόσο του 4014 για τα αυθαίρετα όσο και του 3843 για τους ημιυπαίθριους, θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου, μόλις ψηφισθεί, χωρίς επιπλέον παράβολα και με συνυπολογισμό των ποσών που έχουν καταβάλει, είτε είναι σε καθεστώς δόσεων είτε έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες. >>...επίσης και για την ένταξη στον 4014 απο τον 3843 πάλι δεν είχε τα ίδια έξοδα για την αμοιβή μηχανικού? τώρα για την ιδιαιτερότητα του ακινήτου δεν ξέρω μπορεί να έχεις δίκαιο.
 7. όταν λέμε θα χρυσοπληρώσει? Αφού στο νέο νόμο δεν θα έχει νέο παράβολο, και θα συμψηφίζεται ότι έχει πληρώσει, αναφέρεσαι στον τελικό κόστος ότι θα είναι τεράστιο και δεν θα τον συμφέρει τελικά !!!!! Άν είναι έτσι να πληρώσει μέχρι αύριο γιατί διάβασα ότι δεν υπάρχει η προσάυξηση αν τελικά πληρώσεις μέχρι την 31/5 και έχει και έκπτωση 10% σε αποπληρωμή του 30% ( τώρα τι εννοεί με αυτό? μάλλον το 30% του ποσού άρα και για εφάπαξ καταβολή του υπολοίπου θα ισχύει και πάλι)
 8. Με λίγα λόγια με αυτά που μας είπε ο Καλαφάτης μας συμφέρει να μήν τρέξουμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις του 3843 μέχρι την 31/5 και να περιμένουμε αν καταλάβα καλά...δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τις δόσεις του 3843 έτσι???...ακόμα και μετά την καταλητική ημερομηνία 31/5 !!!
 9. αυτό τελικά ισχύει που αναφέρει στον 4014 στο αρθ. 24 παρ. 8γ ....και τελικά μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπίπτει απο την υπαγωγή??? γ. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των παρα- πάνω δόσεων επιβάλλεται προσαύξηση 1% για κάθε μή- να καθυστέρησης. Η ίδια προσαύξηση επιβάλλεται σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των δόσεων των προστίμων, που επιβάλλονται δυνάμει των διατάξεων του ν. 3843/2010, μόνο για τις καθυστερούμενες μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος δόσεις. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της πρώτης δόσης ή μη καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων ο υ- πόχρεος εκπίπτει του δικαιώματος της υπαγωγής στη ρύθμιση. Ξέρουμε αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δόσεις του 3843 μετά την Παρασκευή 31/5/2013 τι γίνετε?
 10. Δηλαδή ή ολοκληρώνω τις δόσεις του 3843 και μετά το εντάσω στην κατηγορία 13 του 4014 ή στον 4014 με όλες τις παραβάσεις έτσι...δεν μπορώ να το εντάξω στον 4014 μόνο στην κατηγορία 13 αν δεν έχω αποπληρώσει τον 3843.
 11. Αυτό που σκέφτομαι τώρα όμως είναι το εξής : επειδή δεν έχει πληρώσει όλες τις δόσεις ο ιδιοκτήτης υποτίθεται ότι είναι ανολοκλήρωτη η υπογωγή στον 3843 ??? Και πρέπει να μπούν και αυτές οι παραβάσεις στον 4014??? Εγώ απλά λέω να τον εντάξω στην κατηγορία 13 για μή ολοκλήρωση περιβάλλοντος χώρου που είναι απλά παράβαση του κτιριοδομικού με 500 ευρώ.Μήπως αυτό γίνεται αφού έχει ολοκληρωθεί η εισφορά δόσεων για τον 3843??Και για την μή ολοκλήρωση περιβάλλοντος χώρου τί αναλυτικό προυπολογισμό μπορεί να θέλει ?
 12. Μα υποτίθεται πως όλα αυτά έχουν υπολογιστεί με τον 3843/10 στην αλλαγη χρήσης .Συγκεκριμένα υπάρχει υπόλοιπο δόμησησης αρκετό στην άδεια αλλά πέραν τούτου ειδικά για την υπέρβαση ύψους γιατί να την κοιτάξεις ??? Στην τροποποίηση του 4014 με το άρθρο 49 αναφέρει : Στο τέλος του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 προστί- θεται παράγραφος 25 ως εξής: «25. Για τον υπολογισμό του ειδικού προστίμου που α- φορά στην υπέρβαση ύψους (κατηγορία 6 του «φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού ε- νιαίου ειδικού προστίμου» του Παραρτήματος του παρό- ντος), στην περίπτωση οικοδομής με οικοδομική άδεια δεν προσμετράται το πρόσθετο ύψος αυτής, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί σε αυτόν. Το ειδικό πρόστιμο για το ύψος που έχει προ- κύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις υπολογίζεται σύμφωνα με την κατηγορία 13 του Παραρτήματος («Φύλλο καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου»). Ο παραπάνω τρόπος υπολογισμού δεν ε- φαρμόζεται για τις αυθαίρετες κατασκευές της παρ. 24 του άρθρου 24.»
 13. Καλησπέρα και απο εμένα, έχω μία ερώτηση αν μπορείτε να μου διευκρινήσετε και εμένα.Έχω υπόγειο 121 τ.μ περίπου το οποίο είναι διαμορφωμένο σε δύο ανεξάρτητες κατοικίες και το υπόγειο είναι ολόκληρο έξω δεν ισχύει πουθενά το 1.5μ ,είναι του ίδιου ιδιοκτήτη και η άδεια του κτιρίου είναι υπόγειο και πρώτος.Το τακτοποίησα με τον 3843 για αλλαγή χρήσης κανονικά μα δύο αιτήσεις.Ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε πρόσφατα ότι δεν έχει πληρώσει τις δόσεις για αποπαιράταιση της αίτησης,οπότε και σκέφτομαι πλέον να τον εντάξω στον 4014 στις παραβάσεις 13 για μή ολοκλήρωση του περιβάλοντα χώρου, η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να το εντάξω μιάς και είναι ληξηπρόσεσμες οι δόσεις !!!! Θα έχω κάποιο πρόβλημα επειδη δεν είχε πληρώσει στην ώρα του ή μπορώ κανονικά???
 14. δεν τα λές και πλαγιασμένα τα δέντρα man21 ...έχουν μία μικρή φυσιολογική κλίση, απλά τώρα που έχουμε αρκετές βροχές στο πίσω μέρος που υπάρχει η κλίση υπάρχει αρκετό νερό που είναι λιμνιασμένο...το έδαφος είναι αρκετά μαλακό-νωπό με υγρασία αρκετή κρατάει νερό.Επίσης κάνοντας μία αποκόληση του σοβά σε 2 μέρη μέχρι το τούβλο για να δώ αν υπάρχει όντως ρωγμή στα τούβλα, διαπίστωσα πως δεν υπάρχει, απλά ακολουθεί ρωγμή στα σημεία της λάσπης κυρίως και λογικά φάνηκε και η κακοκατασκευή σε γέμισμα λάσπης και απόστασης τούβλων,και δεν είναι με το τούβλο 6*9*19 χτισμένο.
 15. σήμερα έμαθα πώς κατά την κατασκευή της τοιχοποιίας έμεινε μόνο μία μέρα κενό το διάστημα μέχρι την κατασκευή της στέγης...και αυτό είναι λίγο κάπως ύποπτο απο την μεριά του πόσο πρόλαβε να υποχωρίσει το τούβλο στην λάσπη!!! ίσως να υπάρχει και αυτός ο λόγος στην δημιουργία των ρωγμών όπως επίσης μου είπε ο ιδιοκτήτης σε ένα σημείο κάτω απο την βεράντα που το έκλεισε μπήκαν μερικά νερά, υποψιάζομαι επειδή υπάρχει κάποια κλίση σε λόφο πίσω απο το σπίτι ίσως κατεβαίνουν μερικά νερά, άρα μπορεί να υφίσταται και η καθίζηση σε όλο το κτίριο,το θέμα να είναι ψηλά ο υδροφόρος ορίζοντας με ανησυχεί λίγο για την κατάσταση, αλλά ο ιδιοκτήτης μου είπε πώς δεν υπήρχε καθόλου νερό κατα την κατασκεύη και πώς δεν υπάρχει κανενα ρυάκι που να περνάει εκέι κοντά παρα μόνο ένα αυλάκι που μόνο εάν υπάρχει βροχή έχει κάποιο νερό και είναι σε απόσταση 15μ απο το κτίριο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.