Μετάβαση στο περιεχόμενο

δημητρης-61

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

δημητρης-61's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν είδα κανένα προβληματισμό για το είδος του κονιάματος της λιθοδομής. Αν είναι πηλοκονίαμα μάλλον πρέπει να ξεχάσεις την πλάκα. Πάντως αν έχει καλό κονίαμα θα μπορούσες να ρίξεις 5εκ. σκυρόδεμα που θα αγκυρώνεται μεσω βλήτρων στα ξύλινα δοκάρια(εφόσον βγαίνουν). Στην τοιχοποιία μπορεί αν αγκυρωθεί μέσω φωλεών όπως προτειναν άλλοι συνάδελφοι.
  2. Θα μπορούσες να στήσεις νέο ξυλότυπο εξωτερικά (αν το κτήριο δεν βρίσκεται σε όρια οικοπέδου) ο οποίος να διαθέτει επαρκή τοιχώματα. Ο νέος ξυλότυπος να συνδεθεί μέσω βλήτρων με τα υποστυλώματα, τις δοκούς και την πλάκα του υφισταμένου έτσι ώστε να λειτουργεί ως ενιαίο σύνολο. Έτσι το υφιστάμενο στην ουσία θα λειτουργεί μόνο σε κατακόρυφα φορτία. Έχω κάνει αντίστοιχη εφαρμογή σε διώροφο όπου 'σηκωσα' 5 επιπλέον ορόφους. Η θεμελίωση πρέπει να γίνει με περιμετρική εξωτερική πεδιλοδοκό που θα συνδεθεί με την υπάρχουσα θεμελίωση. Βέβαια η κατασκευή έχει δυσκολίες αλλά με έμπειρα συνεργεία είναι εφικτή τέτοια λύση.
  3. θα προτεινα να έκανες έλεγχο της άντυγας της φωλιας με βάση την θλιπτική αντοχή της τοιχοποιίας με την διατμητική δύναμη που μετεφέρει η κάθε φωλιά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.