Μετάβαση στο περιεχόμενο

alitaria

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by alitaria

  1. Στο συστημα μεσα δεν εμφανιζεται ειδοποιητηριο, και στο ΤΣΜΕΔΕ που πηγα την προηγουμενη εβδομαδα μου ειπαν οτι για του 2013 θα βγουν τελη του ετους.. τι γινεται εδω?
  2. Τελικα ισχυουν ολα τα παραπανω που εχουν διατυπωθει, απλα για το μηχανικο αλλης ειδικοτητας, δεν ειναι αναγκη να ειναι μετοχος στην εταιρια, απλα μπορει να ειναι και εξωτερικος συνεργατης που κοβει ΑΠΥ προς την εταιρια. Για το ποσο που θα παρει βεβαια, θα πρεπει να εχει προηγηθει ιδιωτικο συμφωνητικο κατατεθειμενο στην αρμοδια ΔΟΥ
  3. Οντως πανε για παραταση 15 ημερων. Ετσι διαβασα και εγω σε αλλο site http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/7138
  4. Δε θελω να παραδωσω πινακιδες... απλα απο το ονομα μου να μεταβιβαστουν στην υπο συσταση εταιρια... μονο παραβολο χρειαζεται σ'αυτην την περιπτωση (γυρω στα 100-150 ευρω αν θυμαμαι καλα). ειναι οντως πολυπλοκο το θεμα. θα παω το πρωι στο τεε και οτι νεοτερα εχω, θα τα μεταφερω.
  5. Οι βεβαιωσεις ηρθαν σε μενα.. Οποτε ειναι θεμα χρονου να σου ερθουν..
  6. Ετσι που αλλαξε το taxisnet.gr, που μπορει να βρει κανεις τις προθεσμιες υποβολης των εκκαθαριστικων δηλωσεων??
  7. Παλιο και γνωριμο θεμα βλεπω, απλα εκει δεν εμπαινε το θεμα των εσοδων-εξοδων που ισχυει σημερα, γιατι τοτε ημασταν με αυτοτελη φορολογηση. Απο οσα καταλαβαινω: 1. η εταιρια εχει ΑΜΤΕΕ, 2. εχει λογαριασμο οψεως, 3. σ'αυτην γινονται οι αμοιβες της, 4. γινεται συνυπογραφη εταιριας - μηχανικου που υπογραφει την καθε μελετη, 5. η ευθυνη ειναι στο φυσικο προσωπο, 6. ο μηχανικος μπορει να ειναι ειτε μετοχος ανεξαρτητου ποσοστου, ειτε μισθωτος. Απο εκει και περα, το θεμα ειναι τι μορφη εταιριας συμφερει σε καθε περιπτωση? Απο θεμα κοστους, υπογραφων, πληθος μηχανικων κλπ. Αυριο θα παω απο το ΤΕΕ να τα ρωτησω ολα αυτα.
  8. Ειμαι μηχανολογος μηχανικος. Το ιδιο και ο πατερας μου και η αδερφη μου. Ασχολουμαστε με μελετες-επιβλεψεις. Ολα αυτα τα χρονια με το συντελεστη φορολογησης, διατηρουσαμε ατομικες επιχειρησεις ξεχωριστα. Τωρα, με το νεο φορολογικο καθεστως, ψαχνω μηπως αξιζει η συσταση μιας εταιριας. Βαζοντας σε ενα excel τους φορους που εχουν οι ατομικες επιχειρησεις, οι Ο.Ε., τα αφορολογητα και τους μεσους κυκλους εργασιων, βλεπω οτι δε με συμφερει πια να διατηρω 3 ατομικες. Τα ερωτηματα που προκυπτουν ειναι τα ακολουθα: α. τι μορφη να εχει η εταιρια (Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.)? β. οι κωδικοι πληρωμων θα βγαινουν στο ονομα της εταιριας και θα υπογραφει καποιος που ειναι και μετοχος-νομιμος εκπροσωπος? γ. πρεπει να γινει ενοικιαστηριο των γραφειων στην εταιρια? δ. τα αυτοκινητα πρεπει τωρα να μεταβιβαστουν στην εταιρια? Με τους λογιστες δεν εχω βγαλει καποιο συμπερασμα, και εχουν πληρη αγνοια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.