Μετάβαση στο περιεχόμενο

Germanos007

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Germanos007's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • One Month Later
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δύσκολη απόφαση πραγματικά. Αν αποφασίσεις και επιστρέψεις, θα ήθελα την εμπειρία σου (εννοώ με την αλλαγή, τη δουλεία κτλ).
  2. Φίλε επέστρεψες τελικά? Αν ναι ποιες οι εντυπώσεις σου?
  3. Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις. Το γραφείο είναι σε επαρχία της Β. Ελλάδας και εκτός από όλα όσα είπες αναλαμβάνει αρκετές κατασκευές μονοκατοικιών στο νομό. Να σου πω την αλήθεια θα περιμένω τουλάχιστον ένα 6μηνο να δω πως θα τσουλήσει γενικά η κατάσταση και το ξαναβλέπω.
  4. Θα διαφωνίσω συνάδελφε. Εγώ στρώθηκα στα 36 μου και μέσα σε ένα χρόνο πήρα το Β2 με πολύ υψηλή βαθμολογία. Το C1 ήρθε επίσης με διάβασμα και προσπάθεια μετά από ένα 6μηνο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να διαθέσεις χρόνο. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω ζήσει στο UK.
  5. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος...Θέλει προετοιμασία, υπομονή και πολλή προσπάθεια. Σου εύχομαι ότι καλύτερο.
  6. Εγώ από προσωπική εμπειρία θα σου πώ ότι χωρίς την τοπική γλώσσα θα δυσκολευτεις παρα πολύ να βρεις κάτι. Καλώς ή κακώς είναι προαπαιτούμενο. Εφόσον μιλάς αγγλικά, Αγγλία, Εμιράτα και ίσως οι Κάτω Χώρες να αποτελούν μία λύση. Αλλά επειδή δεν ζω εκεί, ας εκφέρει άποψη κάποιος συνάδελφος με προσωπική εμπειρία. Θα σε συμβούλευα επίσης να κάνεις και μόνος την έρευνα σου και να μην βασίζεσαι αποκλειστικά σε ότι ακούσεις/διαβάσεις εδώ. Για τις γερμανόφωνες χώρες πάντως αν το αποφασίσετε ξεκίνα εντατικά μαθήματα πριν φύγεις. Για το άλλο σκέλος τώρα, έχεις πολυ περισσότερες πιθανότητες αν έχεις τοπικό τηλέφωνο και τοπική διεύθυνση να δεχτείς accept για συνέντευξη.
  7. Φίλε μου καλησπέρα. Είναι πολύ γενική η ερώτηση σου δυστυχώς. Πρέπει να αναφέρεις ποιες γλώσσες μιλάς, ποιές χώρες σε ενδιαφέρουν και αν μπορεί να εργάζεται και η γυναίκα σου. Από χώρα σε χώρα η κατάσταση διαφέρει και έτσι οποιαδήποτε απάντηση πάρεις το πιθανότερο είναι να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  8. Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί κάπου έχω μπερδευτεί. Πρόκειται να κάνω διακοπή της έναρξης μου στην εφορία λόγω εργασίας στο εξωτερικό και κατόπιν διακοπή στον ΕΦΚΑ. Το ερώτημα μου είναι αν γίνεται αυτόματα η διαγραφή μου και από το ΤΕΕ, και αν όχι αν πρέπει να την τρέξω μόνος μου (χάνω/κερδίζω κάτι αν παραμείνω εγγεγραμένος σε περίπτωση που μπορώ?). Ευχαριστώ προκαταβολικά
  9. Συνάδελφε σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το γραφείο είναι παλιό και έχει αρκετή πελατεία. Τώρα το τι αφήνει δεν μπορώ να το ξέρω ακριβώς. Σημαντικό ρόλο παίζει για μένα και το αν κινείται γενικά η αγορά, γι αυτό έκανα και την εν λόγω ανάρτηση. Με ανησυχεί αλλά και με προκαλεί ταυτόχρονα το ελεύθερο επάγγελμα, γι αυτό και θα ήθελα αν κάποιος συνάδελφος μεταπήδησε από υπάλληλος σε εταιρεία σε ατομική επιχείριση, να σχολιάσει και να πεί την εμπειρία του. Κάθε γνώμη δεκτή.
  10. Να σας πω και εγώ την σύντομη εμπειρία μου στο εξωτερικό. Όποιος ξεκινήσει για έξω, θα πρέπει να έχει κάνει οπωσδήποτε προεργασία στη γλώσσα. Ειδικά για γερμανόφωνες χώρες (και ιταλόφωνα τμήματα) είναι παραπάνω από απαραίτητο. Υπάρχει σεβασμός, εργασιακός πολιτισμός αλλά μην περιμένετε παράδεισο. Θα βιώσετε την απομόνωση, ειδικά σε περιπτώσεις που θα μιλούν μεταξύ τους συνάδελφοι πολύ γρήγορα και ενδεχομένως σε διάλεκτο σαν να μην υπάρχετε ενώ και τεχνικά θέματα δεν είναι το πιο εύκολο να τα περιγράψεις σε άλλη γλώσσα. Από την άλλη ξεχάστε τα χαμαλίκια, τις ατελείωτες υπερωρίες και διάφορα τέτοια που έχουμε ζήσει όλοι στην Ελλάδα. Δεν θα ανησυχήσετε για το αν θα πάρετε τα χρήματα σας ή όχι αλλά θα σας λείπουν πράγματα από την Ελλάδα, ειδικά αν είστε άνθρωποι που η κοινωνική ζωή σας είναι παραπάνω από απαραίτητη. Προσωπικά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θέλω να μείνω στο εξωτερικό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Απλά και με την τωρινή κατάσταση μια ενδεχόμενη επιστροφή δεν μοιάζει εφικτή.
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι. Εργάζομαι στο εξωτερικό και μου προέκυψε από συγγενικό μου πρόσωπο, η δυνατότητα ανάληψης γραφείου με σταθερή πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Θα ήθελα συναδέλφους που δραστηριοποιούνται μόνοι τους να πούνε τη γνώμη τους (αν π.χ. ένα γραφείο είναι βιώσιμο κτλ) ή αν θα ήταν αυτοκτονία η επιστροφή στην Ελλάδα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.