Ρίξτε σκονάκια.
Προφανώς και ένας συνοπτικός και κατανοητός (εκλαϊκευμένος) οδηγός ορθών πρακτικών κατασκευής κατοικίας θα βοηθήσει αυτούς που έχουν όρεξη και χρόνο και θέλουν να κάνουν τον εργολάβο (είτε από ανάγκη είτε από άγνοια κινδύνου). Θα μας γλύτωνε από πολλά, δίνοντας τη δυνατότητα να επιλέξουμε το σωστό μάστορα και να μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. Επίσης, όταν τα μαστόρια θα ξέρουν πως υπάρχουν ορθές πρακτικές που τις γνωρίζουν όλοι, θα αναγκάζονται λίγο πολύ να τις ακολουθούν και από μόνοι τους.
Στο δικό μου παράδειγμα, δεν ξέρω το αν και το γιατί το τούβλο μπορεί να μπει πλάκα σε δρομικό, αν και πως μπορείς να χτίσεις σε θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς, τι γίνεται με τις τρύπες που κοιτάνε μέσα σε μπατικό τοίχο κλπ
Το θέμα είναι πως φτάνεις εκεί και με ποιανού ευθύνη, των ενώσεων μηχανικών, του κράτους; Σίγουρα καθοριστικό ρόλο παίξει ο στόχος που θα τεθεί.
Αν και επί της ουσίας, ένας τέτοιος οδηγός θα αμβλύνει κάπως τις διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες από τις οποίες, κατά βάση, πηγάζουν και οι διαφορετικές πρακτικές κατασκευής. Θα βοηθήσει δηλαδή, κυρίως αλλά όχι μόνο, αυτούς που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα.