Μετάβαση στο περιεχόμενο

george_sk

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by george_sk

  1. Άρα για τις παλιές Ο.Α. που δεν προβλεπόταν θεώρηση για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (χώροσ για σφραγίδες κτλ) εγώ θεωρώ οτι αρκεί η φωτοτυπία του στελέχους της Ο.Α. . Άντε και πολύ ''βαριά'' μια υπεύθυνη δήλωση του εκμεταλλευτή του χώρου ή δικιά μας, ότι το αντίγραφο του στελέχους της Ο.Α. το οποίο παραθέτουμε, είναι φωτοτυπία απο το πρωτότυπο της πολεοδομίας το οποίο δεν έχει παραλλαχτεί και κατατίθεται πλήρες , (και στο οποίο ΔΕΝ προβλεπόταν θεώρηση για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.) Ήξεραν (?) στην τελική οτι υπάρχουν άπειρα παλιά κτίρια στην Ελλάδα και θα ανέκυπτε το πρόβλημα αυτό. Ετσι λέω βάσει αυτών να στείλω και μια Υ.Δ. μαζί με το στέλεχος (και ας βρούν την άκρη μετά οι ίδιοι ή να ζητήσουν σε μελλοντικό χρόνο να στείλει ο εκμεταλλευτης του χώρου αντίγραφα απο λογαριασμούς ρεύμα και νερό ή αν είναι υφιστάμενο/λειτουργεί βάζουμε και από ένα λογαριασμό.) Θα πάρω αύριο τηλέφωνο ΕΟΠΠΕΠ και ΑΝ βρώ άκρη θα ποστάρω εδώ. Διαφορετικά θα κάνω αυτο που έγραψα παραπάνω.
  2. Απλώς ''πείραξε'' μια διάσταση 2.5 cm την άλλη διάσταση 2.5 cm και ξεμπέρδεψε. Αλλάζεις απειροελάχιστα 2 διαστάσεις και το εμβαδόν του χώρου. Το οτι προηγουμένως είχε αλλη χρήση με 11,81τμ δεν φαίνεται στον ΕΟΠΠΕΠ ουτε και τους νοιάζει. Εσύ τόσο μέτρησες τις νέες αιθουσες που έχουν προκύψει και τόσο εγραψες.
  3. akis73 . Η βεβαίωση του υποδείγματος του εγχειριδίου αξιολογητών αναγράφει : ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (βάσει άρθρου 25 παρ. 14 του Ν.4178/13) Είναι υπόδειγμα , δεν είναι δεσμευτικό. Αυτό που έστειλε ο ΚΑΝΑ , αναγράφει τα ίδια με άλλη σειρά. Για τα υπόλοιπα που λες δεν εχω διαβασει κατι. Θα το κοιταξω.
  4. Το ζητάει να γίνει βάσει του άρθρου 11 του Κτιριοδομικού (Το κλασσικό 10% φωτισμού και 5% αερισμού). Λογικά το ζητάνε ώστε να διασφαλίσουν την ύπαρξη επαρκούς φωτισμού & αερισμού στις περιπτώσεις που αλλάζει η εσωτερική διαρρύθμιση σε σχέση με την αρχική κάτοψη ενός χώρου. Κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά στα φροντιστήρια , όπου ανάλογα με τις ανάγκες διαμορφώνουν τις αίθουσες κατά την σύστασή τους.
  5. Αυτή τη βεβαίωση θα χρησιμοποιήσω. Είχα δώσει μια παρόμοια για εναν ΧΣΚ παλαιότερα. Θα ενσωματώσω την βεβαίωση στο σχέδιο ΚΑΙ θα την δώσω και σε Α4 . Το ίδιο θα κάνω και με τους πίνακες Φωτισμού - Αερισμού. Δλδ. ενσωμάτωση στο σχέδιο ΚΑΙ σε Α4 ξεχωριστά.
  6. Καλησπέρα σας. Ζητήθηκε συμπληρωματικά, για ένα υπό ίδρυση φροντιστήριο ΚΑΤΩ των 75 ατόμων ανά ώρα, Βεβαίωση Χώρου Κύριας Χρήσης. Το κτίριο είναι κτίριο γραφείων, όπως και ο χώρος του υπό ίδρυση Φροντιστηρίου. ΑΝ ήταν φροντιστήριο >75 άτομα θα έπρεπε η χρήση του χώρου στην οικ.αδεια/ ή τακτοποίηση κτλ να ορίζεται ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ. Για φροντιστήρια όμως ΚΑΤΩ των 75 ατόμων, ΔΕΝ απαιτείται η χρήση του χώρου, βάσει οικοδομικής άδειας /ή τακτοποίησης κτλ , να είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ (εν αντιθέσει με αυτά που είναι >75 ατόμων). Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: Τι χρήση/χρήσεις μπορεί να έχει ένας χώρος που προορίζεται για ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ<75 Ατόμων ? Δηλαδή στην ΒΧΚΧ προς τον ΕΟΠΠΕΠ, να γράψω οτι ο χώρος έχει χρήση ΓΡΑΦΕΙΩΝ?? (όπως αναγράφει και η οικ.αδεια?) ΠΧ ................... είναι νόμιμοι και χώροι Κύριας Χρήσεως με χρήση ??ΓΡΑΦΕΙΩΝ?? βάσει των ανωτέρω νομιμοποιητικών εγγράφων { -->(οικ.αδεια)} 'Η όπου λέει ??ΓΡΑΦΕΙΩΝ?? πρεπει υποχρεωτικά να αναγράφει ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ (δεν το νομίζω αλλά έχω μπλεχτεί και γι'αυτό σας ρωτάω) Απόσπασμα απο την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ. Για κάθε κτήριο με δυναμικότητα έως 75 ατόμων ανά ώρα 9. Οικοδομική άδεια, που έχει θεωρηθεί για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας ή τα οριζόμενα στις παραγράφους 6,7 & 8 του άρθρου 107 του ν. 4495/2017 (Α’167). 10. Κατόψεις με χαρακτηρισμό χρήσης των χώρων. 11. Πιστοποιητικό πυροπροστασίας για την αιτηθείσα προς αδειοδότηση χρήση. 12. Βεβαίωση δύο (2) μηχανικών περί της στατικής επάρκειας της κτηριολογικής μονάδας (όροφος ή αυτοτελές κτήριο) ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό. Σχ. Υπόδειγμα είναι στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ (Στην περίπτωση που η ισχύουσα οικοδομική άδεια είναι χρήσης εκπαιδευτηρίου δεν απαιτείται η προσκόμιση της ως άνω βεβαίωσης) 13. Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από ιδιώτη μηχανικό, με επισυναπτόμενα σχέδια αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης.
  7. Γεια σας κύριοι. Υποθέτω ότι η θερμική ισχύς ενός καυστήρα ο οποίος ανήκει σε μηχάνημα που συμμετέχει στην παραγωγική διαδικασία, μπαίνει υποχρεωτικά στην θερμική ισχύ. Στον Ν.4155/2013 (φεκ 120α/2013) γράφει στο Άρθρο 44 ... «2. Επαγγελματικό εργαστήριο είναι η τεχνοοικονομική μονάδα του προηγούμενου εδαφίου, η οποία πληροί σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) Διαθέτει μηχανολογικές εγκαταστάσεις, των οποίων η εγκατεστημένη κινητήρια ισχύς δεν υπερβαί− νει τα 37 KW ή η θερμική τα 70 KW. Στα όρια αυτά δεν περιλαμβάνεται η ισχύς η οποία δεν σχετίζεται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία, καθώς και η ισχύς μη− χανολογικής εγκατάστασης προορισμένης αποκλειστι− κά να προστατεύει το περιβάλλον από την ασκούμενη δραστηριότητα......... Στον παλαιότερο 3325/2005 ανέγραφε, τα ίδια με παραπάνω(....βέβαια με την παλιά κινητήρια και θερμική ισχύ....), συν και το ότι τα μηχανήματα που καταναλώνουν στερεά,υγρά ή αέρια καύσιμα (παραγωγικά μηχανήματα ή μή), δεν λαμβάνεται υπόψη η ισχύς (του καυστήρα) τους στην θερμική. Εφόσον αυτό που έγραφε ο 3325/2005, δεν αναγράφεται στα μεταγενέστερα ΦΕΚ, σημαίνει ότι πλέον δεν ισχύει και συνεπώς η όποια θερμική ισχύς των καυστήρων των μηχανημάτων αθροίζεται κανονικά στην συνολική θερμική ισχύ. Σωστά τα λέω ή μου διαφεύγει κάτι? *παραθέτω και ένα σχετικό υπερσύνδεσμο (δείτε σελίδα 5κ6) http://www.peartas.gov.gr/anaptiksis/nomothesia_viomixania/N_3325_2005_FEK_68A.pdf
  8. Κατ'αρχήν καλησπέρα συνάδελφοι. Το πρόβλημα που έχω στην συγκεκριμένη άδεια, είναι η κατάταξη της δραστηριότητας (ή των δραστηριοτήτων). Εδώ ο πελάτης θα χρησιμοποιεί χελώνες ορείχαλκου και αλουμινίου, θα τις λιώνει και θα ρίχνει το μέταλλο σε καλούπια που θα έχει ήδη σχηματίσει με τυπόπρεσσα.θα φτάχνει διάφορα εξαρτήματα, κυρίως διακοσμητικά. οι πιθανοί κωδικοί είναι απο 275.3, 275.9 κτλ.... θα ήθελα και την άποψη των εμπειρότερων... Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  9. Όσον αφορά τον υπολογισμό του θεωρητικού πληθυσμού σε έναν παιδότοπο τί γίνεται??? 1. Απο υγειονομικής πλευράς άκουσα για 5τ.μ. ανα παιδί εως το λιγότερο 2τ.μ. ανα παιδί. Ποιά τιμή ισχύει?? (μάλλον το 5??) (απο αυτό κρίνεται και ο αριθμός των αποχωρητηρίων) 2. Απο πλευράς πυρασφάλειας??? 2τ.μ. ανα παιδί?? 5τ.μ. ανα παιδί??? 0.5τ.μ. ανα παιδί??? Όποιος γνωρίζει ας μου δώσει τα φώτα του!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων. κανένας.... ????... Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Αν και θα έπρεπε να έχεις ήδη διαβάσει τους κανόνες συμμετοχής, φαίνεται ότι δεν το έχεις κάνει, διότι γράφεις με κεφαλαία στο τίτλο. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στους κανόνες συμμετοχής και ... καλή συνέχεια. CostasV
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.