Μετάβαση στο περιεχόμενο

johnblac27

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.412 profile views

johnblac27's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟ ΤΥΠΟΥ Η ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1,80 Ή 2,20; ΕΧΩ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ! Μη γράφετε με κεφαλαία γράμματα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ, hkamp.
  2. Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκε η υπ αρ. 39112 Φ701.2/12-10-98 από την πυροσβεστική αφού επί της ουσίας δεν ισχύει, (παρόλο που εγώ έχω πάρει έγκριση σε 2 παιδικούς σταθμούς με το άρθρο 7) Στις διευκρινίσεις του άρθρου 7 τελευταία παράγραφος.
  3. Σόρρυ λάθος στο προφίλ το διόρθωσα, Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν τελικά η διευκρινιστική που αναφέρει ότι αν δεν υπάρχει διανυκτέρευση παιδιών (ύπνος την νύχτα δηλαδή) τότε ακολουθούμε το άρθρο 7 (εκπαιδευτήρια ) και όχι το 12Α.
  4. Σε ΚΔΑΠ, απαιτείται πιστοποιητικό πυροπροστασίας, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα όταν έχεις παιδιά κάτω των 6 ετών τα οποία δεν διανυκτερεύουν τότε το κτίριο θεωρείται εκπαιδευτήριο και το μελετάμε με το άρθρο 7 το Π.Δ 71/88 σύμφωνα με την υπ αρ. 39112 Φ701.2/12-10-98. Πρόσφατα σε αντίστοιχο κτίριο μου ζητήθηκε να μελετηθεί με το άρθο 12Α ( Π.Δ 71/88) όπου σε ένα ισόγειο χώρο 130 τ.μ. πρέπει να βάλω σπρινκλερ, και πυρανίχνευση. Έχει κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίσει παρόμοια θέμα και τι κάνατε;
  5. Σωστό και αυτό, Σε κτίρια όμως με οικοδομική άδεια μετά το 1988 όπου και αρχίσανε οι παθητικές, η πυροσβεστική για να δώσει πιστοποιητικό θέλει αλλαγή χρήσης, ενώ ο ΕΟΠΠΕΠ δεν ζητάει.
  6. Σωστά δεν απαιτείται. Πιστοποιητικό πυρασφαλείας με τι χρήση θα βγάλω;
  7. Σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών κάτω των 75 ατόμων για να πάρουμε άδεια λειτουργίας μας ζητάνε από τον ΕΟΠΠΕΠ πιστοποιητικό πυρασφαλείας. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει χρήση γραφεία και σύμφωνα με τον ΕΟΠΠΕΠ δεν θέλει αλλαγή χρήσης, η ερώτηση μου είναι το πιστοποιητικό πυρασφαλείας με τι χρήση πρέπει να βγει; Αν βγει ως φροντιστήριο πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης, αν όχι θα βγεί σαν Γραφεία; Καμιά βοήθεια;
  8. πολυ καλό και οργανωμένο. μπραβο.
  9. Στείλε ένα τεχνικο καυστήρων με άδεια να σου βγάλει φύλλο ελέγχου. Είναι απαραίτητο, ΠΑΝΤΑ! σε όλες τις επιθεωρήσεις. το φύλλο ελέγχου να αναγράφει το μπεκ και την πίεση λειτουργίας, απο εκεί μπορείσ να βγάλεις την ισχύ ή απλα στην αναφέρει το καυστηρατζής.
  10. τελικά είδα τα συμβόλαια και έχουν σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, η αρχική άδεια ήταν έτσι σαν διαμερίσματα, μετά είχε γίνει αναθεώρηση και είχε πάρει άδεια από εοτ, και τώρα τα πουλάει ένα ένα. Η χρήση θα είναι κατοικία, αλλά δεν έχω και κανένα χαρτί να το πιστοποιεί. Τέλος πάντων εγώ το έβγαλα σαν τμήμα κτιρίου, κατοικία.
  11. Θα βγάλω ενα ΠΕΑ για ενα δωμάτιο πρώην ξενοδοχείου (ενοικιαζόμενα δωμάτια). Ο ιδιοκτήτης πουλάει ένα ένα τα διαμερίσματα με χρήση κατοικιών. Εγω το ΠΕΑ θα το βγάλω ως διαμερισμα (κατοικία) ή ξενοδοχείο?
  12. Σόρρυ για τα κεφαλαία. Τελικά κατέληξα ότι την τοιχοποιία θα την πάρω σαν σύνθετο δομικό στοιχείο, και αντίστοιχα τη στέγη με ανομοιογενείς στρώσεις λόγω ασυνέχειαςσ του αέρα. (διαφορετικό κενό).
  13. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΕΝΑΚ ΚΑΙ ΗΜ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (ΚΑΤΟΙΚΙΑ) ΜΕ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΩΣΕΙΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ 2.1.8. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΓΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΥΠΟ Ή ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2.1.9 ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΧΗ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ! Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής. miltos
  14. Δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί, αλλά όσο αφορά τα ασθενή, τι ακριβώς πρέπει να δείξουμε στις μελέτες; (πχ. θέση θερμοστάτη χώρου, αντιστάθμιση ή και τηλεορασεις και τηλέφωνα - δίκτυα). Στην ΤΟΤΕΕ 1 στις διατάξεις αυτόματου ελέγχου λέει στη κατηγορία Γ, ότι θέλει υποχρεωτικά και αντιστάθμιση και θερμοστατικές κεφαλές, Επί της ουσίας τι συστήματα προτείνετε ή ποια γίνονται αποδεκτά για την κατηγορία Γ;
  15. μετα απο επικοινωνία με την εταιρείαμ, μου ειπαν οτι μονο 2 τα κατασκευάζουν στην Ελλάδα και δεν δίνουν τεχνικά φυλλάδια αν δεν αγοράσουμε από εκεί, οπότε ακόμη ψάχνω. ευχαριστώ πάντως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.