Μετάβαση στο περιεχόμενο

v2m

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

v2m's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • First Post Rare
  • One Month Later
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @martha1 ιζ) εσωτερικές διαρρυθμίσεις, καθώς και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4067/2012, όπως ισχύει, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και δεν μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ. Η σπουδαιότητα δεν αλλάζει αλλά μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία.
  2. Pavlos33, η παράγραφος 3.17 επιτρέπει τον απορροφητικό υπό προϋποθέσεις. Απλώς μου λες ότι δεν θα μου το κάνουν δεκτό; Εγώ ψάχνω τη σχετική νομοθεσία που να απαγορεύει τον απορροφητικό αλλά απ'ό,τι βλέπω δεν υπάρχει. Επομένως στον πελάτη μου δεν μπορώ να του πω ότι απαγορεύεται.
  3. Καλημέρα! Όσοι λέτε ότι απαγορεύονται οι απορροφητικοί βόθροι (ακόμη και αν προηγείται σηπτική δεξαμενή) ή ότι επιτρέπονται μόνο για αστικά λύματα (επίσης εφόσον συνδυαστεί με σηπτική δεξαμενή) ποιά νομοθεσία ακολουθείτε; Έχει να κάνει με τον κτιριοδομικό κανονισμό (ΦΕΚ 3985Β/2023), άρθρο 27, παράγραφος 3.17 : "Διάθεση απόβλητων προς το φυσικό αποδέκτη επιτρέπεται με τις παραπάνω προϋποθέσεις, μόνο εφόσον η ποιότητά τους είναι σύμφωνη με γενικές ή ειδικές υγειονομικές ή άλλες διατάξεις." ; Και όπως είχε πει κάποιος άλλος συνάδελφος σε παλαιότερο ποστ, ότι πρακτικά είναι αδύνατο τα λύματα να πιάσουν τα επιτρεπόμενα όρια οπότε πάμε σε στεγανό βόθρο;;
  4. Καλησπέρα! Έχω περίπτωση του Εξοικονομώ 2021 όπου θέλω να βάλω εξωτερική μόνωση σε ένα τμήμα του διαμερίσματος και εσωτερική μόνωση σε άλλο τμήμα του διαμερίσματος. Το διαμέρισμα τώρα είναι αμόνωτο (Uτοιχ=2,2 & Uμπετόν=3,4). Βρίσκομαι στη ζώνη Δ όπου σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ, για εξωτ.τοίχο σε επαφή με εξωτ.αέρα ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής θερμοπερατότητας είναι 0,40. Για την εξωτερική μόνωση, θα μπει 8αρα μόνωση, οπότε πιάνω το 0,40. Για την εσωτερική μόνωση, ο πελάτης θέλει να βάλει 5άρα για να μην του φάει όλο τον χώρο αλλά απ΄ό,τι βλέπω δεν πιάνουμε το 0,40 (Rυφ=1/2.2=0.45 Rνέο=1.60 Rολικό=0.45+1,60=2.05 => Uολικό=1/2.05=0.49>0.40). Καθώς δεν έχω ξαναβάλει εσωτερική μόνωση, υπάρχει μήπως κάτι που αγνοώ; Υπάρχει κάποιο άλλο εδάφιο στις ΤΟΤΕΕ για τις εσωτερικές μονώσεις ή δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μπει 8αρα και μέσα; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.