Μετάβαση στο περιεχόμενο

bubblemaze

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bubblemaze

  1. Το κακό είναι ότι κάτι τέτοιο υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας με όλα όσα συνεπάγεται και για σένα που είσαι στο πρόγραμμα και για τον πελάτη που μπορεί να τον κυνηγήσει η εφορία που δε σε έχει μισθωτό. 'Οσον αφορά εμένα, όχι δεν κόβω ΑΠΥ κάθε μήνα και τα ποσά είναι διαφορετικά μεταξύ τους από τον συγκεκριμένο πελάτη.
  2. Με τη δικαιολογία ότι έχω εξαρτημένη σχέση εργασίας επειδή παρέχω τις υπηρεσίες μου σε ένα γραφείο και το μεγαλύτερο μέρος τον εσόδων μου είναι από έναν πελάτη..μακάρι να χα κι άλλους, αλλά θα έπρεπε να το είχα προβλέψει και να κόψω κανένα εικονικό αφού μόνο έτσι πείθονται
  3. Καλησπέρα σε όλους. Συμμετείχα στο πρόγραμμα ΝΕΕ του 2009 και χθές πήρα την απορριπτική μου.. όπως αναφέρω εδώ. Διάβασα και τα δύο θέματα (2008 και 2009) αλλά θα ήθελα λίγη βοήθεια από τους μηχανικούς του Ν.Ε.Ε. που έχουν κάνει ένσταση, καθώς είμαι σ' αυτή τη φάση. Η απόφαση διακοπής λέει ότι εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση πρέπει να επιστρέψω τα 5000€ που πήρα. Σε περίπτωση ένστασης πρέπει όντως να τα γυρίσω και μετά να περιμένω αν θα βγεί θετική να τα πάρω πίσω ή αν βγεί αρνητική τότε τα γυρίζω? Επιπλέον αν δεν τα δώσω εντός 15 ημερών προβλέπεται να σταλεί εντολή πληρωμής στη ΔΟΥ μου. Τι είναι αυτό ακριβώς? Καλώ συνεχώς στα κεντρικά αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.. όποιος μπορεί να μου απαντήσει ή έχει την καλοσύνη ας με βοηθήσει με το θέμα μου.
  4. Καλησπέρα κ από μένα, θα σας περιγράψω την περίεργη κατάσταση μου μπας και γλιτώσω κανέναν άλλον.. Λοιπόν, μπήκα στο πρόγραμμα το Σεπτ. 2009 όλα καλά, πέρασα τον πρώτο έλεγχο, πέρασα και τον δεύτερο και πάω να κόψω το τιμολόγιο μου.. αλλά που.. ο κύριος στον τοπικό οαεδ μόλις είδε στα βιβλία μου ότι έχω μόνο έναν πελάτη μου ζητάει τη σύμβαση με τον πελάτη για να κόψουμε το τιμολόγιο της 1ης δόσης. Μετά μου ζητάει δεύτερο χαρτί γιατί τα νομικά δεν τα πολυκαταλάβαινε που να αναλύει ο πελάτης μου το πλαίσιο συνεργασίας μας, πότε δουλεύω, από που παρέχω τις υπηρεσίες μου και μου λέει "φέρε μου αυτό το χαρτί να κόψουμε το τιμολόγιο στο τέλος του μήνα(Απριλίου) και να πληρωθείς κ εσύ μαζί με τους άλλους". Όταν το πάω (το χαρτί έλεγε ακριβώς ό,τι είχαμε συζητήσει), το διαβάζει χαρούμενος και μου λέει "Μπράβο, τώρα μάλιστα, ακριβώς αυτό ήθελα" (και ετοιμάζομαι να κόψω το πολυπόθητο τιμολόγιο..αλλά που..). Το δείχνει στον διπλανό υπάλληλο και συζητάνε ότι η σύμβαση μου έχει χαρακτήρα εξαρτημένης σχέσης εργασίας παρόλο που αναφέρει ξεκάθαρα- ακόμα και στον τίτλο- ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...και παρόλο που το δεύτερο έγγραφο αναφέρει επίσης ξεκάθαρα ότι η επίβλεψή μου γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του έργου και χωρίς κανέναν έλεγχο από τον πελάτη. Αποτέλεσμα: η συμμετοχή μου απορρίφθηκε και πάω για ένσταση. Βέβαια ο κύριος σχεδόν σίγουρος μου είπε ότι δείχνουν ευαισθησία στην επιτροπή σε τέτοια θέματα και πολύ πιθανόν να γίνει δεκτή η ένστασή μου και να πάρω τελικά τα χρήματα. Ακόμα και για την 4-6μηνη καθυστέρηση με όλα αυτά, μου είπε ότι δε θα έχει μεγάλη διαφορά με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες που γύρω στο Νοέμβρη θα πάρουν τα χρήματα (σας εύχομαι να τα πάρετε σύντομα και ο κύριος να είχε λάθος πληροφόρηση..) Τα συμπεράσματα δικά σας.. Καλό κουράγιο!
  5. Δεν το έχω ελέγξει αλλά λέει ότι από CSV file δημιουργεί 3D Points: http://www.xanadu.cz/en/download.asp?file=ASCPOINT αναφορά γίνεται εδώ: http://www.cadforum.cz/cadforum_en/qaID.asp?tip=194
  6. Καλησπέρα κ καλώς σας βρήκα. Έχω κ εγώ 3-4 ερωτησούλες... 1ον : Μπορούν τα τιμολόγια να είναι για αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού? 2ον: Aν αγοράσουμε software και έχουμε τιμολόγια, πώς θα ελέγξουν ότι όντως τα έχουμε, θα ψάξουν άδειες στο laptop? 3ον: λέει τιμολόγια αγοράς εξοπλισμού, δηλ παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, βαψίματος κτλ δεν πιάνουν? Και το τελευταίο: τα 6000 που πρέπει να είναι τα έξοδα είναι με ΦΠΑ? Καλή τύχη σε όλους με το πρόγραμμα ¨)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.