Μετάβαση στο περιεχόμενο

TECHO

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by TECHO

  1. Στη πολεοδομία της περιοχής μου αρκουνται στη βεβαίωση στατικής επάρκειας και στην αποτύπωση των στοιχείων μόνο στην αρχιτεκτονική μελέτη. Μια ερώτηση στη πολεοδομία μπορεί να σε απαλλάξει απο περιττό κόπο.Ενδιαφέρον έχει και η απόψη του Τheo TDM900 περι ευθύνης εδώ: http://www.michanikos.gr/ftopic595.html
  2. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για ενεργητική και παθητική πυροπροστασία δεν έχει κατηγορία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων,συνάδερφος μου είπε να κάνω τις μελέτες σαν αποθήκη ισχύει?
  3. Εννοώ ότι απλά στο ΙΚΑ προσκομίζεις το πίνακα 2 και τίποτα άλλο. Τη κατανομή τη κάνεις μόνος σου σε συνεννόηση με τους εργολάβους και δε σου ζητάνε να τη δηλώσεις .Το σημαντικό είναι πως ακόμη και στη περίπτωση που θα κατασκευαστεί υπόγειο με οπλισμένο σκυρόδεμα και πάνω σ΄αυτό θα ανεγερθεί ο μεταλλικός σκελετός προσκομίζεις μόνο το πίνακα 2( και όχι ξεχωριστά το πίνακα 1για το υπόγειο και το 2 για το μεταλλικό).
  4. έχω καταθέσει δύο άδειες κάτοικιών μεταλλικού σκελετού (η μία με υπόγειο) και στο ΙΚΑ έδωσα μόνο το πίνακα 2, όπου δεν αναγράφονται τα επιμέρους ημερομήσθια κάθε συνεργείου,παραμόνο τα συνολικά.Απο το ΙΚΑ μου είπαν πώς δεν τους ενδιαφέρει το πόσα ένσημα θα πάρει κάθε συνεργείο παρα μόνο τα ολικά.
  5. Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης έχεί ορίσει κάποιες τυποποιημένες μελέτες ποιμνηοστασίων που αν εφαρμοστουν απαλλάσουν απο την έκδοση μόνο της οικοδομικής άδειας και όχι περιβαλλοντικών ,άδεια ιδρυσης κτλ.Τις άδεις αυτές μπόρεις να κατευάσεις απο το [glow=red]www.minagric.gr
  6. Υπάρχουν αποθήκες γενικής χρήσεως.Για εμπορική αποθήκη θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να είναι γραμμένος στο εμπορικό επιμελητήριο. Βιοτεχνικό κτίριο εως 22KW χαρακτιρίζεται ως επαγγελματικό εργαστήριο και εκδίδεται άδεια απαλαγής απο άδεια εγκατάστασης που κοστίζει περίπου 100ε σε παράβολα και 600ε αμοιβή μηχανολόγου, απαιτείται ακόμη βεβαίωση χρήσης γής και περιβαλοντική μελέτη .Άδεια για βιοτεχνική αποθήκη εκδίδεται μόνο αν στο ίδιο γήπεδο υπάρχει βιοτεχνικό κτίριο.
  7. ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΟΛΙΣ ΓΝΩΡΗΣΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ
  8. Αν και είμαι νέος μηχανικός έχω εργαστεί τόσο σε κατασκευές από μπετόν όσο και σε σύμμεικτες κατασκευές οι οποίες σταδιακά εξαπλώνονται στην Ελλάδα βρίσκοντας εφαρμογή κυρίως σε αστικές κατοικίες ,πολυώροφα καταστήματα, γκαράζ κ.α. Κατά την άποψή μου τα κτίρια αυτές τα επόμενα χρόνια θα καθιερωθούν στη κατασκευή καθώς όλο και περισσότεροι νέοι μηχανικοί δείχνουν ενδιαφέρον και σταδιακά αναπτύσσεται εμπειρία όχι μόνο σε μηχανικούς αλλά και σε συνεργεία , τεχνικές και τεχνογνωσία. Ήδη στη χώρα μας υπάρχουν 2-3 σοβαρές εταιρίες που μπορούν να παρέχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες και αξιόπιστες λύσεις πέραν των βιοτεχνικών κτιρίων και στις σύμμεικτες κατασκευές κύριας χρήσης . Δύστυχος στο χώρο του μεταλλικού κτιρίου έχουν παρείσφρηση άτομα χωρίς επιστημονική κατάρτιση <<σιδεράδες>> που κατασκευάζουν κτίρια εμπειρικά ή παραλλάσσοντας μία δύο στατικές μελέτες. Από την εμπειρία μου μπορώ να πω με σιγουριά πως η κατασκευή κατοικιών φέροντος μεταλλικού σκελετού είναι κατά πολύ οικονομικότερη σε χρόνο και χρήμα και εξίσου αξιόπιστη αυτών από οπλισμένο σκυρόδεμα αρκεί να γίνεται από μηχανικούς γνώστες του αντικειμένου. Μη ξεχνάμε ότι ένα επιπλέον κίνητρο για τη κατασκευή μεταλλικής κατοικίας είναι και τα( σχεδόν κατά 60% )λιγότερα μεροκάματα του ΙΚΑ (πίνακας 2) που επιβαρύνουν τον πελάτη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.