Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsakos19

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

tsakos19's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα το κοιτάξω. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
  2. Έχεις κάποια βοήθεια πάνω σε αυτό; Δηλαδή βρίσκω πχ την Daikin και επικοινωνω μαζί τους και τέλος;
  3. Καλησπέρα σας. Μου ζητήθηκε η σύνταξη μελέτης για κασέτες με vrf. ( Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω κάτι αντίστοιχο). Σε μια πρώτη αναζήτηση, είσαι πως πρέπει να προχωρήσω σε μελέτη απωλειών και μελέτη ψυκτικών φορτίων. Από κει και πέρα διάβασα πως για τον υπολογισμό σωληνώσεων χαλκού κλπ, θα πρέπει να το κάνω με λογισμικό του κατασκευαστή που θα αναλάβει την κατασκευή. Υπάρχει η δυνατότητα αυτο το λογισμικό να το δουλέψω και εγώ για εξάσκηση; Που μπορώ να το βρω; Κάθε βοήθεια πάνω στο θέμα είναι ευπρόσδεκτη!
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης του επόμενου ακαδημαϊκού βήματος. Είμαι απόφοιτος της σχολής πολιτικών δομικών έργων(2007) και πλέον της σχολής μηχανολόγων μηχανικών ΤΕ, έχοντας ήδη ένα μεταπτυχιακό τίτλο στους πολιτικούς μηχανικούς ΔΙ.ΠΑ.Ε σε κατεύθυνση ενισχύσεων/επεμβάσεων κατασκευών. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει ανάμεσα στο ΑΠΘ και ΔΠΘ , που είναι πιο εφικτή η εισαγωγή και κατά πόσο πρέπει να γίνει με διαδικασία φροντιστηρίου.Τα μαθήματα στα 2 πολυτεχνεία είναι διαφορετικά και γνωρίζω πως το μάθημα της αντοχής υλικών για το ΑΠΘ είναι αρκετά δύσκολο. Επίσης αν υποθέσουμε πως οι εξετάσεις είναι κάθε Δεκέμβρη , πότε πρέπει να ξεκινήσω το διάβασμα. Σας ευχαριστώ πολύ.
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Εχω μια απορία σχετικά με τον υπολογισμό της υπέρβασης δόμησης/κάλυψης. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχω ένα οικόπεδο εντός οικισμού 704.τμ με ΣΔ 0,80 Και κάλυψη 0,60. (563,20, 443,52) Μέσα στο οικόπεδο υπάρχουν 2 κατοικίες με Ο.Α. που είναι συνολικά 127,59 και ένα κτίσμα (πυρήνας προ του 55 ) περίπου 60 τ.μ. τα παραπάνω είναι υπολογισμένα μέσα στην δόμηση/κάλυψη. Ο ιδιοκτήτης τώρα έκανε μια αυθαίρετη αποθήκη 144,30 τ.μ επέκταση κατοικίας 19,29 τμ και ένα λεβητοστάσιο 4,97(σύνολα αυθαιρέτων 168,56 τμ). Έχουν κατασκευαστεί μεταλλικά υπόστεγα περίπου 70 τμ (με μεταλλικά κολωνάκια 10*10). Οι απορίες μου τώρα σχετικά με την δόμηση. Θα έχω 168,56/563,2*100=30% <50 και στην κάλυψη? 168,56+70=238,56/443,20=53,8% Κάτι δεν μου κολλάει στο θέμα καθώς μου φαίνονται υπερβολικά απ την στιγμή που δεν τα ξεπερνάω :/ Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.