Μετάβαση στο περιεχόμενο

gikasteo

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gikasteo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Συνεργάζομαι με μια εταιρεία η οποία εισάγει LNG και θέλει να ξεκινήσει την προώθησή του σε βιομηχανίες που χρησιμοποιούν ήδη LPG. Ψάχνοντας και εγώ για εθνική νομοθεσία, διαπίστωσα όντως οτι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Η επόμενή μου κίνηση είναι να ρωτήσω στην Δνση Ανάπτυξης. Σας ευχαριστω όλους για την ανταπόκρισή σας. Με εκτίμηση Γ.Θ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
  2. Θα ήθελα να ρωτήσω άν γνωρίζει κανείς ποια είναι η νομοθεσία που αναφέρεται στην μελέτη-σχεδιασμό-εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου (βιομηχανικές εφαρμογές) που δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο αλλά η τροφοδοσία γίνεται απο δεξαμενές που περιέχουν υγροποιημένο φυσικό αέριο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Γ.Θ. Παρακαλώ συμπληρώστε την ιδιότητα σας στο προφιλ σας , ευχαριστώ ZaXoYS
  3. Σας ευχαριστώ όλους για την γρήγορη ανταπόκρισή σας. Με εκτίμηση Γ.Θ.
  4. Καλησπέρα σε όλους, έχει κανείς σε dwg καποιο σχέδιο υπόγειας ή και μή δεξαμενής πρατηρίου υγρών καυσίμων? Ευχαριστω! Γ.Θ.
  5. Δες αυτο. Θα σε βοηθήσει σίγουρα!! Άρθρο 9 του 71/88 παράγραφος 5. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. Σε καταστήματα που δεν έχουν περισσότερους από έναν όροφο πάνω από το ισόγειο, ούτε περισσότερο από ένα υπόγειο, και κανένας όροφός τους δεν έχει εμβαδό μεγαλύτερο από 250 τ. μέτρα, εφόσον δεν περιλαμβάνουν επικίνδυνους χώρους, ισχύουν για τις οδεύσεις τα ακόλουθα: 5.1.Επιτρέπεται μία μόνο έξοδος κινδύνου δια μέσου πυροπροστατευμένου κλιμακοστασίου, που οδηγεί κατευθείαν σε τελική έξοδο, εφόσον η απόσταση του πιο απομακρυσμένου σημείου του ορόφου από την πυροπροστατευμένη όδευση ή την τελική έξοδο και στο υπόγειο και στο ισόγειο και στον όροφο δεν ξεπερνά τα 12 μέτρα (σχ. Ε.3). Σχήμα Ε.3. 5.2. Για την προηγούμενη περίπτωση, αλλά με μέγιστο εμβαδόν ορόφου 100 τ. μέτρα, επιτρέπεται μία μόνο έξοδος κινδύνου δια μέσου και απροστάτευτης σκάλας, εφόσον η απόσταση του πιο απομακρυσμένου σημείου του ορόφου από τη σκάλα ή την τελική έξοδο, δεν ξεπερνά τα 12 μέτρα, και η απόσταση της σκάλας από την τελική έξοδο στο ισόγειο δεν ξεπερνά τα 3 μέτρα (σχ. Ε.4). Σχήμα Ε.4.
  6. Ναι. Πως αλλιώς θα μπορούσε να περάσει μέσα στο φρεάτιο χωρίς να το τρυπήσεις? έχεις δημιουργήσει το μηχανοστάσιο κάτω απο την σκάλα.???Αν ναι, να προσέξεις αν πληρεί τις προϋποθέσεις ο χώρος για να περάσει τεχνικό έλεγχο απο φορέα για την καταχώρηση του ανελκυστήρα στην Δ/νση Ανάπτυξης.
  7. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Με βοήθησαν αρκετά για το πού να ψάξω. Η αλήθεια είναι οτι έχει αρκετά πραγματάκια να προσέξεις αλλά κατάφερα να βγάλω άκρη. Με εκτίμηση Γ.Θ.
  8. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις κανείς κάποιο υπόδειγμα για μελέτη υγραερίου για πιτσαρία. Θα χρησιμοποιήσει 2 φιάλες 25kg για χρήση και 2 φιάλες 25kg εφεδρικές (για να είναι κατηγορία 0, χωρητικότητα <100Kg). Θα έχει έναν φούρνο και τρεις (3) εστίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Με εκτίμηση Γ.Θ.
  9. Συμφωνώ με τον φίλο MECH. όλη η νομοθεσία σχετικά με τον έλεγχο, πιστοποίηση και καταχώρηση του ανελκυστήρα στην Διεύθυνση Ανάπτυξης (παλιά Διεύθυνση Βιομηχανίας). ΕΛΙΝΥΑΕ Τώρα. Για να σου πω αν το κόστος είναι μεγάλο θα πρέπει να γνωρίζω την ηλικία του ανελκυστήρα αλλά και την κατάστασή του (κάτι που δεν μπορεί να γίνει). ο φίλος σου αν πιστεύει ότι του ζητάει πολλά ο συντηρητής του, μπορεί να κάνει το εξής: να επιλέξει έναν απο τους φορείς ελέγχου και πιστοποίησης που αναγράφονται στο παρακάτω link... Φορείς Πιστοποίησης Ανελκυστήρων ...να επικοινωνήσει μαζί τους και να κλείσει κάποιο ραντεβού για να διενεργήσουν τον τεχνικό έλεγχο του ανελκυστήρα στην ως έχει κατάστασή του. Αυτοί με την σειρά τους θα εκδώσουν έκθεση ελέγχου όπου θα αναφέρουν αναλυτικά για ποιους λόγους ο ανελκυστήρας δεν εναρμονίζεται με το πρότυπο του ΕΛΟΤ. Με αυτή την έκθεση θα μπορεί ο φίλος σου να πάρει προσφορές από διάφορους εγκαταστάτες. Έτσι δεν θα ανησυχεί μήπως τον φορτώσουν με πράγματα που δεν είναι απαραίτητα, παρά μόνο με ότι αναφέρει η έκθεση. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση αυτών που αναφέρει η έκθεση θα ξανακαλέσει τον φορέα για επανέλεγχο έτσι ώστε να εκδόσουν το πιστοποιητικό και να καταχωρήσει τον ανελκυστήρα στην οικεία Διεύθυνση Ανάπτυξης. Να προτείνω, αν ο ανελκυστήρας του φίλου σου είναι πάνω απο 25 χρονών και δεν είναι σε καλή κατάσταση τον συμφέρει να τον αντικαταστήσει με καινούριο γιατί θα του κοστίσει λιγότερο (με την πάροδο του χρόνου) απο το να πληρώνει συνέχεια κάποια ανταλλακτικά που θα βγαίνουν και αυτός θα συνεχίζει να έχει έναν παλιό και με προβλήματα ανελκυστήρα. για οποιαδήποτε άλλη απορία είμαι στην διάθεσή σας Με εκτίμηση Γ.Θ.
  10. Φίλε MECH, απαντώντας στα ερωτήματά σου: 1. Δεν θεωρώ οτι είναι λίγο. 2. ο τύπος που αναφέρεται σε ολόκληρη οικοδομή μας βοηθάει να υπολογίσουμε τις συνολικές απώλειές της έτσι ώστε να έχουμε μια τάξη μεγέθους του λέβητα και του καυστήρα που πιθανόν να απαιτείται. Επομένως μας ενδιαφέρει άμεσα ο όγκος. ο τύπος που αναφέρεται στον υπολογισμο των απωλειών του χώρου χρησιμοποιείται κυρίως μόνο για χρήση κτιρίου κατοικιών επομένως έχουμε την παραδοχή του ύψους απο 2.75 έως και 3.00 μέτρα. Επιπροσθέτως δεν ισχύει για τους ημιυπαίθριους χώρους( οι οποίοι γίνονται δωμάτια ) εκτός αν "πειράξεις" τον συντελετστή εμπειρίας. Δέν γνωρίζω να σου πώ αν ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις πλην των κατοικιών. Πιστεύω (με επιφύλαξη) πως όχι. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τους τύπους σε χώρους ή και οικοδομές που έχεις ήδη μελέτη απωλειών έτσι ώστε να εξετάσεις την προσέγγιση των τύπων. 3. Ναι αναφερόμαστε στις θερμικές απώλειες του χώρου. Δεν καταλαβαίνω τον όρο "υπολογισμό σώματος"!! Προφανώς εφόσον γνωρίζουμε τις θερμικές απώλειες ενός χώρους (είτε υπολογιστικά είτε εμπειρικά) μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο σώμα για να καλύψει τις απώλειες του χώρου και να έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία (θεωρώντας οτι θα έχουμε λάβει υπόψη την μείωση της απόδοσης του σώματος λόγω των υπολοίπων συνθηκών-όπως θερμοκρασία νερού στην είσοδο, αμόνωτες σωληνώσεις, απόδοση λέβητα κλπ). 3. Τον τύπο τον είχα διαβάσει σε κάποιο σημείο στο Internet (που δεν θυμάμαι να αναφέρω παρόλο που θα το ήθελα πολύ) και αφού έπραξα το παραπάνω έφτασα στο συμπέρασμα οτι μπορούν να με οδηγήσουν σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα κοντά στην "πραγματικότητα". Δεν χρησιμοποιώ τους τύπους για να απαντήσω σε κάποιον τι λέβητα ή τι σώματα να βάλει. Συντάσω την μελέτη σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης. Είναι απλά βοηθητικό εργαλείο. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να διευκρινήσω κάποια πράγματα που θα έπρεπε να το είχα κάνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν με προβλημάτισε η πηγή και η αξιοποστία των τύπων όταν τους βρήκα. Απλά έσπευσα να τους αξιολογήσω. Ελπίζω να το κάνεις και εσύ και θα χαρώ πολύ να ακούσω την άποψή σου πάνω σε αυτό. Με εκτίμηση Γ.Θ.
  11. Τα πλεονεκτήματα του maisonLift * Δεν απαιτείται φρεάτιο ανελκυστήρα * Χαμηλές απαιτήσεις σε Βάθος Πυθμένα φρεατίου (Β.Π.): minimum 200 mm * Χαμηλές απαιτήσεις σε Ύψος Τελευταίου Ορόφου (Υ.Τ.Ο.): minimum 2450 mm * Δεν απαιτείται επιπλέον χώρος για μηχανοστάσιο * Πιστοποιητικό εξέτασης τύπου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 95/16 ΕΚ (φορέας T ¨U V ) * Εναρμονισμένο με το πρότυπο EN 81-21 * Αυτόματος απεγκλωβισμός * Χαμηλή κατανάλωση: 2-2,5 KWh /μήνα * Αθόρυβη λειτουργία: 45-50 db * Εύκολη τοποθέτηση * Μηχανισμός προστασίας του συντηρητή όταν εργάζεται στους χώρους του πυθμένα ή πάνω στο θάλαμο * Πλήρες πακέτο ανελκυστήρα που διατίθεται με αλουμινοκατασκευή φρεατίου στην βασική του έκδοση The maisonLift Concept Αλουμινοκατασκευή φρεατίου * Δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης ανελκυστήρα σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει φρεάτιο * Αποτελείται από τρία προφίλ αλουμινίου (από κράμα AlMgSi 0.5 F22): κολόνα φρεατίου, οριζόντιο προφίλ φρεατίου και πηχάκι φρεατίου * Δυνατότητα επιλογής γυάλινης επένδυσης * Υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα Υδραυλικό σύστημα Ανύψωσης * Κατασκευάζεται με υλικά υψηλής ποιότητας που εξασφαλίζουν τη μέγιστη διάρκεια ζωής * Εξαιρετική ακρίβεια ισοστάθμισης που εξασφαλίζει άνετη μεταφορά * Χαμηλό κόστος και ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, άμεσα διαθέσιμα ανταλλακτικά * Συμβατό και με βιοδιασπώμενο και μη αναφλέξιμο λάδι Μονάδα Ισχύος * Άμεση πρόσβαση στο χώρο της μονάδος ισχύος από τον ιδιοκτήτη του ανελκυστήρα για περιπτώσεις απεγκλωβισμού * Άμεση πρόσβαση στο χώρο της μονάδος ισχύος μόνο από τον εγκαταστάτη του ανελκυστήρα για τις εργασίες συντήρησης * Κινητήρας τριφασικός και μονοφασικός κατόπιν παραγγελίας Τα παραπάνω απο το site της KLEEMANN http://www.kleemann.gr/products_completelift_maisonlift.html Η λύση για (όπως φαίνεται απο την ονομασία του) μεζονέτες χωρίς πρόβλεψη ανελκυστήρα, για κατοικίες χωρίς φρεάτιο που πλέον οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανεβαίνουν τις σκάλες, για περιπτώσεις που οι κάτοικοι θέλουν να κατεβαίνουν έως το υπόγειο αλλά δεν είχε προβλεφθεί κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει η δυνατότητα να σκάψουν το τουλάχιστον επιθυμητό 1,00μ βάθος πυθμένα γιατί θα βρεθούν πάνω στα πέλματα κλπ. Το φρεάτιο μπορεί να είναι μεταλλικό με κοιλοδοκούς (μελέτη απο πολιτικό μηχανικό οπωσδήποτε) είτε το φρεάτιο της KLEEMANN. Μπορεί να τοποθετηθεί εσωτερικά, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα αλλά και εξωτερικά του κτιρίου. Απαιτείται μελέτη - άδεια απο πολεοδομία, που δυστυχώς θα πρέπει να δείξεις βάθος πυθμένα 1,40μ γιατί ποτέ δεν θα μπορέσεις να πείσεις τους υπαλλήλους οτι δεν είσαι ελέφαντας. Και αυτό το λέω γιατί ο ανελκυστήρας αυτού του τύπου έρχεται με πιστοποίηση (απο την KLEEMANN - δηλαδή όχι παραπάνω έξοδα για φορείς πιστοποίησης κλπ) επομένως μπορεί να καταχωρηθεί στην διεύθυνση ανάπτυξης και να είναι νόμιμος, αρκεί βέβαια ο κατασκευαστής που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσει μόνο τα υλικά της KLEEMANN που για αυτά και μόνο ισχύει η πιστοποίηση - εξαιρώντας τις πόρτες φρεατίου και το μεταλλικό φρεάτιο. Ελπίζω να σε βοήθησα Με εκτίμηση Γ.Θ.
  12. Υπολογισμός θερμικών απωλειών κτιρίου ο εμπειρικός υπολογισμός των απωλειών κτιρίου γίνεται με τον τύπο Qκ=α x β x γ x Vκ, όπου: α: συντελεστής θερμομόνωσης (για κτίρια χωρίς θερμομόνωση α=1, για κτίρια με μόνωση σύμφωνα με τον κανονισμό θερμομόνωσης κτιρίων α=0,7) β: συντελεστής όγκου ( για Vκ =<1000 : β=45, για 1000<Vκ=<2000: β=40, για 2000< Vκ =<4000>4000: β=20) γ: επιπρόσθετος συντελεστής. Δεδομένου πως αυτός ο εμπειρικός τύπος βασίζεται στην υπόθεση πως το κτίριο είναι πανταχόθεν ελεύθερο και η εγκατάσταση θέρμανσης θα έχει 12-ωρη λειτουργία, ο παραπάνω συντελεστής προσφέρεται στον μελετητή για να μπορέσει να επιφέρει την πείρα του όσο αφορά και αυτά τα μεγέθη. Vκ: ο όγκος του κτιρίου (μ3) Υπολογισμός θερμικών απωλειών χώρου Ο εμπειρικός υπολογισμός των απωλειών του χώρου γίνεται με τον τύπο :Qx=δ x Sx x ε, όπου : δ: συντελεστής σε συνάρτηση με τον χώρο (για δωμάτιο γωνιακό-βόρειο: δ=150, για δωμάτιο γωνιακό-μη βόρειο: δ=120, για δωμάτιο με 1 εξωτερικό τοίχο-βόρειο: δ=95, για δωμάτιο με 1 εξωτερικό τοίχο-μη βόρειο: δ=80, για δωμάτιο εσωτερικό: δ=50) ε: επιπρόσθετος συντελεστής για καταβούληση επιρροή. Sx:η επιφάνεια του χώρου [highlight=red:698591ac35] Να υπογραμμίσω βέβαια ότι αυτοί η τύποι δεν αντικαθιστούν τους υπολογισμούς-μελέτη του μηχανικού για τις απώλειες ενός κτιρίου - χώρου και καλό πάντα θα είναι να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς. άλλωστε αυτό φαίνεται και από τους τύπους που έχουν τον παράγοντα "εμπειρία" (συντελεστής γ και ε).[/highlight:698591ac35] Πάντως είναι τύποι που τα αποτελέσματά τους είναι κοντά με τα αποτελέσματα της υπολογιστικής διαδικασίας. Υ.Γ. Θα ήθελα να διαφωνήσω και με τον τίτλο του θέματος διότι ο σωστός όρος είναι εμπειρικός υπολογισμός. Προσεγγιστικός υπολογισμός μπορεί να υπάρξει ακόμη και αν χρησιμοποιήσουμε την υπολογιστική μέθοδο ενός μεγάλου κεφαλαίου της επιστήμης μας "μετάδοση θερμότητας" αλλά για λόγους απλούστευσης ενός προβλήματος κάνουμε κάποιες παραδοχές οι οποίες φυσικά θα οδηγήσουν σε "προσεγγιστικό αποτέλεσμα". Ελπίζω να μην σας κούρασα με εκτίμηση Γ.Θ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.