Μετάβαση στο περιεχόμενο

SimonVll

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SimonVll

  1. Αυτό υποψιάζομαι και εγω πως είτε βαριούνται, είτε είναι άσχετοι.. Ξαναμίλησα μαζί τους και μου λένε οτι από τη στιγμή που είμαι στο ΤΕΕ γραμμένος, το σύστημα με εμφανίζει με διπλή ιδιότητα, αυτή του μηχανικού και αυτή του ελεύθερου επαγγελματία οπότε με πετάει αυτόματα από την ειδική στην πρώτη. Δε μπορούν να αλλάξουν τίποτα σε αυτό, λένε... Να πάω σε άλλο ΕΦΚΑ? δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Που θα μπορούσα να απευθυνθώ για σαπορτ;
  2. Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση σχετικά με τις εισφορές του ΕΦΚΑ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται στην ειδική κατηγορία κύριας ασφάλισης (00). Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και για πρώτη φορά έκανα τον Οκτώβριο του 2023 έναρξη ατομικής επιχείρησης (τα προηγούμενα χρόνια δούλευα ως μισθωτός). Κατά την έναρξη της επιχείρησης δηλώσαμε με το λογιστή την ειδική κατηγορία κύριας ασφάλισης + επικουρική ασφάλιση μηχανικών ΤΕΕ (η οποία ο λογιστής μου είπε οτι πλέον είναι υποχρεωτική). Το πρόβλημά μου τώρα είναι πως ο ΕΦΚΑ πλέον με καλεί να πληρώσω εισφορές της 1ης κατηγορίας + επικουρικό (σύνολο ~311ε). Πήγα λοιπόν στον ΕΦΚΑ και αφού πέρασα κάμποση ώρα μιλώντας με διάφορους υπαλλήλους και προϊσταμένους, με ενημέρωσαν, με μια αμφιβολία, πως από τη στιγμή που πληρώνω επικουρική ασφάλιση, δεν μπορώ να είμαι στην ειδική κατηγορία νέων επαγγελματιών. Δεδομένου όμως πως έχω συναδέλφους που είναι στην ειδική κατηγορία παρότι πληρώνουν επικουρικό, δυσκολεύομαι να δεχτώ το οτι δεν γίνεται χωρίς να έχω κάποια σίγουρη απάντηση. Επειδή ούτε ο ΕΦΚΑ, ούτε ο λογιστής μου έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση, θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω ή αν ξέρει σε ποιον θα μπορούσα να απευθυνθώ για μια σίγουρη απάντηση. Ευχαριστώ!
  3. Αυτό έλεγε και η δικιά μου λογική αλλα μου ρίχνει την ασφάλεια του καυστήρα όταν ανάβω το θερμοστάτη Λοιπον προς ενημέρωση τυχών ενδιαφερομένων, η συνδεσμολογία που λειτούργησε τελικά ήταν με το κιτρινοπράσινο στο Ν, καφέ στο L, το μπλε στο COM και γέφυρα L-NO. Δεν ξέρω αν θα δούλευε και με αντιστροφή του μπλε και κιτρινοπράσινου, ίσως ναι, δεν το δοκίμασα. Αρχικά, τα τρια καλώδια που έρχονταν από τον τοίχο έδιναν τα εξής νούμερα όταν τα μέτραγα (στο πολύμετρο) Καφε - Μπλε --> 220V Καφέ - Κιτρινοπράσινο --> 220 V Μπλε - Κιτρινοπράσινο --> 0V Στον παλιό θερμοστάτη, όταν έπαιρνε μπρος ο καυστήρας και μέτραγα την τάση στους ακροδέκτες έπαιρνα: Καφε - Μπλε --> 0V Καφέ - Κιτρινοπράσινο --> 220V Μπλε - Κιτρινοπράσινο --> 0V Αυτά, ίσως βοηθήσουν τον επόμενο και προφανώς προσοχή. Πολύμετρα, δοκιμαστικά και κατεβάζουμε ασφάλεια όταν πιάνουμε καλώδια.
  4. Καλημέρα σε όλους, γνωρίζω πως το συγκεκριμένο θέμα έχει ερωτηθεί σε παρα πολλές μορφές αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι που να ταιριάζει στο δικό μου πρόβλημα. Να σημειώσω πως ως ηλεκτρολόγος μηχανικός (προγραμματιστής μεν..) έχω μια ιδέα τι μου γίνεται. Να φέρω ηλεκτρολόγο εδώ είναι δύσκολο αλλά θα γίνει αν δεν βγάλω άκρη μόνος μου. Για να μπω στο θέμα, θέλω να αντικαταστήσω αναλογικό θερμοστάτη με ασύρματο ψηφιακό, για καυστήρα πετρελαίου σε παλιά μονοκατοικοία (άσχετος από καυστήρες οπότε δε ξέρω κάτι περισσότερο). Έχω λοιπόν τρια καλώδια, καφέ (φάση), μπλε (ουδέτερος θαρρώ) και κιτρινοπράσινο που λογικά είναι η επιστροφή. Στον καινούριο θερμοστάτη που πήρα έχω τις εξής υποδοχές: Ν, L, 1(NO), 2(COM), 3(NC), όπως φαίνεται και στη φωτό. Συνδέοντας το καφέ καλώδιο στο L, το μπλέ στο Ν και το κιτρινοπράσινο σε ένα από τα ΝΟ, NC, COM δεν παίρνει μπρός ο καυστήρας. Υποθέτω πως απαιτείται τάση και στο ρελέ (με γέφυρα L-COM ισως και σύνδεση της επιστροφής στο NO;). Πριν προβώ σε μια τέτοια σύνδεση όμως ήθελα τα φώτα σας σε περίπτωση που λέω κάτι λάθος. Παραθέτω και φωτό από το manual του θερμοστάτη σε περίπτωση που βοηθήσει κάπου. Το μοντέλο του καινούριου θερμοστάτη είναι SG 200 RF της εταιρίας STEGE. O παλιός είναι κλασσικός αναλογικός ΙΜΙΤ. Ευχαριστώ πολύ! Σίμων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.