Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

basgoud

Core Members
  • Περιεχόμενα

    437
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από basgoud

  1. 2 ώρες πριν, petros71 said:

    Ερώτηση:

    Αν Μηχ.1 είναι αρχιτέκτονας, γιατί στο τοπογραφικό

    δεν μπορώ να βάλω άλλο μηχανικό, δηλ. Αγρονόμο Τοπογράφο;

    image.png.574579485c630b7f27ff0a1c800e5882.png

     

    Eυχαριστώ.

    Μπορείς καταχώρησε δεδομένα στο τοπογραφικό για να ενεργοποιηθεί

    • Thanks 1
  2. Ενδιαφόραι για να συνδράμω, ειδικά για το τμημα των τοπογραφικών.  Έχω κάνει κάποια δουλειά στο Excel με VBA, μελετώντας πως έχετε κάνει την εργασιά για το ΚΕΝΑΚ να κάνω κάτι για τοπογραφικά.  Στο τώρα παρακολουθώ βιντεομαθήματα sql, php, html και Javascript.  Στο Github έχω το ίδιο όνομα χρήστη με το φόρουμ (basgoud).

  3. Συγνώμη θα πρέπει να έχει επιλέξει την περιοχή που σε ενδιαφέρει πρώτα.  Μετά θα δεις στην πρώτη γραμμή τα τριγωνάκια στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού.  Πατά το τριγωνάκι και βγάζει την λίστα των τιμών που έχει η στήλη.  Απενεργοποιείς αυτές που θέλεις να κρυφτούν.  

    Το ίδιο πράγμα είναι, απλά σου είπα απευθείας την συντόμευση.

    Καληνύχτα.

  4. Το έχω κάνεί αν θέλω να πειράξω κάποιες ποσότητες της αναλυτικής προμέτρησης ή για στρογγύλευση.

    Τώρα για το κρύψιμο των γραμμών, να το κάνει με το ctrl+alt+l και κάνει πίνακα για να κρύβεις τις γραμμές με βάση τις τιμές.

    Το έκανα στο αρχείο που μου έστειλες να δεις πως δουλεύει.

    APE_PROMETRHSEIS_V1.xls

    • Thanks 1
  5. Δεν σε παρεξήγησα συνάδελφε, απλά οι υπολογιστές θέλουν υπομονή και κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα.  Ελπίζω να σε βοήθησα.

    Εγώ ακόμα μαθαίνω και  θα μαθαίνω.  Οι υπολογιστές στην λογική τους είναι απλοί, έως και απλοϊκοί.

    Καλή δουλειά.  Πολύ ενδιαφέρον το μότο σου.

  6. Στον αρχείο που έχω ανεβάσει όταν έχουμε πλεονασματικές ποσότητες που χαλάνε τους ελέγχους 20%, βάζεις καρφωτά τιμές στα κίτρινα κελιά δίπλα από τον ΑΠΕ όπου απαιτέιται.  Τότε ο λαμβάνει υπόψη την τιμή που βάζεις χειροκίνητα και όχι αυτή από την αναλυτική προμέτρηση.

    Το budge0 αντιστοιχεί στον προϋπολογιμό μελέτης, msrment0 αντιστοιχεί στην προμέτρηση για την σύνταξη του ΑΠΕ. Οι τιμές μεταφέρονται αυτόματα με vlookup στον ΑΠΕ.  Κάνει εισαγωγή γραμμών όταν έχει νέες τιμές.  Έχω τρία χρόνια να κάνω αυτή την δουλειά, λογαριασμούς και ΑΠΕ.

     

    Υ.Γ. Αν το αρχειό αυτό είναι χαοτικό, έχω να σου δείξω αυτό που κάνω τα τοπογραφικά και τα σχεδιάζει το excel in CAD, ;oπου συνδυάζονται 15-20 φύλλα εργασίας μαζί.

     

    • Like 1
  7. Η διαδικασία γίνεται απλά επιλέγοντας την περιοχή που μας ενδιαφέρει, επιλέγω Δεδομένα -> Φίλτρο.

    Η πιο απλά ctl+atl+L.  Από τα φίλτρα στην πάνω σειρά επιλέγουμε να μην εμφανίζενται, οι μηδενικές τιμές.

     

    Βιβλίο1.xlsx

  8. Εμένα το ενεργοποίησαν χωρίς να μου ζητήσουν τίποτε.  Είχα κάνει περιστασιακά χρήση του FreePOS και χρησιμοποιώ την χρεωστική κάρτα από τον προσωπικό λογαριασμό για εισητήρια σε συναυλίες.

  9. Καλησπέρα, μετά από ένα τηλεφώνημα στο viva wallet, ενεργοποίησαν την πληρωμή μέσω κάρτας.

    Έχει γύρω στο 2.5% παρακράτηση αλλά για μια δυο φορές το χρόνο που θα χρειαστεί δεν πειράζει.

    Το δοκίμασα με δική μου κάρτα και δουλεύει μια χαρά.

  10. 6 λεπτά πριν, georgegaleos said:

    Δεν εννοούσα αυτό. Εννοούσα ότι πιθανόν να έχει απενεργοποιηθεί σε κάποιος και το συζητάγαμε τις προηγούμενες ημέρες η επιλογή "ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ" στην επιλογή πωλήσεις, έτσι ώστε να κάνεις ΕΣΥ την χρέωση της κάρτας.

     

    Εννοούσα την επιλογή στην οθόνη που ανέβασες, για την αποστολή ειδοποίησης.

    Τραβηγμένο από τα μαλλιά, το στέλνεις σε μέιλ που έχεις πρόσβαση και το χρεώνεις ο ίδιος.  Έτσι έκανα την δοκιμή μου.

    Η χρέωση κάρτα θα απενεργοποιηθεί και στον δικό σου λογαριασμό από 11/3

  11. 49 λεπτά πριν, georgegaleos said:

    Πόσο σωστός έχω βγεί !!!!! τις τελευταίες ημέρες ... με όσα σχετικά έχω γράψει .... νομικές καλύψεις .. κλπ κλπ 😎

    @papathvas, το έχω αναφέρει στα τελευταία posts και τους δύο τρόπους, κάνε έναν κόπο και δες ... και αν δεν βρεις έλα ξανά ...

    Λοιπόν για να μην ψάχνεις ο ένας τρόπος με χρέωση της κάρτας του πελάτη από εσένα (αν είναι ενεργοποιημένος) είναι εδώ.

    Και ο άλλος μέσω αποστολής ειδοποίησης στον πελάτη για να κάνει εκείνος την χρέωση της κάρτας του, δες στα σχήματα παρακάτω:

     

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg

    4.jpg

    5.jpg

    To Viva Wallet δεν απενεργοποιείται είναι πάντα ενεργό, μόλις έκανα δοκιμή.

  12. Η εγγύηση για το τερματικό είναι 1 χρόνο, αλλά μάλλον δύο χρόνια θα αντέξει, δεν θα το λιώσουμε στην δουλειά.  Επίσης το viva δίνει δωρεάν επαγγελματική χρεωστική κάρτα και μπορείς να συμψηφήσεις την προμήθεια όταν πληρώνεις με αυτήν.

    Προς τα εκεί κλίνω και εγώ.  Ανεβάσω και τους όρους χρήσης του Everypay για σχολιασμό.

    Terms & Conditions – EveryPay0.pdf

  13. Καλημέρες συνάδελφοι,  σας ανεβάζω την αίτηση για να μπεις κάποιος στο σύστημα Everypay.  Εδώ φαίνονται οι χρεώσεις τους.

    Φυσικά η επιλογή δική σας και αναμένω τα σχόλια στο φόρουμ.

    Αίτηση Εισαγωγής Πελάτη -Email Payment.docx

    Το κόστος10 € εγγραφή και 35 € το χρόνο κόστος διατήρησης.  Για τις συναλλαγές με κάρτα χρεώνει 2,6%+0.24 ανά συναλαγή.  Δεν χρεώνει τις συναλλαγές με μέιλ.

  14. Συνάδελφε στον επαγγελματικό μπορούσε να εξαργυρώσεις τον κωδικό απο το FreePOS, έκανα κάποιες συναλλαγές για ξεκάρφωμα μην μείνει παρθένος.

    Αυτό που δηλώσαμε είναι ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα κατατήθενται στον λογαριασμό αυτό.  Δηλαδή ήταν το δόλωμα για να ανοίξουμε λογαριασμό στο viva.  Επειδή την viva την γνωρίζω από παλαιότερα σου ενημερώνω ότι το 2009 χρέωνε το e-fax 1 euro/moth  (12 ευρώ/χρόνο) και το 2016 το χρέωνε 150 ευρώ το χρόνο.  Τα συμπεράσματα δικά σου.

    Έκανα αίτηση εγγραφής στην https://www.everypay.gr/

    Θα δούμε τι θα ζητήσει

    • Like 1
    • Thanks 1
  15. Συνάδελφε άλλο πράγμα το pos και άλλο ο λογαριασμός που καταθέτεις τα χρήματα.  Ο λογαριασμός παραμένει, θα μπορούσες πάρεις pos από την ΕΤΕ και να συνδέσεις τον όψεως που έχεις από τότε που ξεκίνησες επάγγελμα.  Θα μπορούσες να πάρεις pos από άλλη ανεξάρτητη εταιρεία cardlink κλπ.  Η viva θέλει να πουλήσει τερματικά pos.

    Φυσικά το ΤΕΕ μπορεί να κάνει ειδική συμφωνία με κάποια τράπεζα για virtual pos όπως οι σύλλογοι νομικών που αναφέρονται παραπάνω ή να κάνει δική του υπεηρεσία πληρωμών με virtual pos και να βγάζει το ποσοστό του.

  16. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μάικλ στις ΗΠΑ. Η πολιτεία της Φλόριντα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ εξαφανίστηκε μία ολόκληρη πόλη.

    Ο λόγος για τη Mexico Beach στη Φλόριντα όπου τα περισσότερα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η μαρίνα δεν υπάρχει πια, τα αγκυροβόλια καταστράφηκαν, ενώ τα συντρίμμια επεκτείνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων.

    Ενδεικτικό για τις καταστροφές στη Mexico City είναι το βίντεο με αεροφωτογραφίες από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA):

    jxexRaR400JcL2wy?format=jpg&name=small

    Μόνο ένα σπίτι παραλιακά υπέστη υλικές ζημιές ενώ τα υπόλοιπα καταστράφηκαν. Πρόκειται για το τριώροφο «Παλάτι της Άμμου». Ο τυφώνας Μάικλ κατέστρεψε το ισόγειο και τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, έσπασε μερικά παράθυρα ενώ προκάλεσε και μικρές υλικές ζημιές σε ένα από τα μπάνια.

    «Μπορούμε να το φτιάξουμε σε ένα μήνα. Αλλά οι γείτονες, δεν ξέρω. Υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι» λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ράσελ Κινγκ.

     

    spiti.jpg

    Το «Παλάτι της Άμμου» ήταν το μοναδικό σπίτι παραλιακά που άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα 

     

    Ο 68χρονος Κινγκ είναι δικηγόρος και ζει στο Κλίβελαντ, ενώ το «Παλάτι της Άμμου» είτε το επισκέπτεται για διακοπές με την οικογένειά του είτε το νοικιάζει.

    Όπως όλοι οι κάτοικοι στη Mexico Beach, έτσι και ο Κινγκ, δεν προέβλεψαν πως ο «Μάικλ» θα περνούσε ακριβώς μέσα από την πόλη, διότι, οι τυφώνες συνήθως κατευθύνονται προς το Κανκούν του Μεξικό και όχι προς τα ηπειρωτικά των ΗΠΑ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και τα περισσότερα σπίτια ήταν χτισμένα από τη δεκαετία του '70 με αποτέλεσμα να καταστραφούν.

    Ο 68χρονος δικηγόρος δηλώνει πως ο λόγος που το «Παλάτι της Άμμου» άντεξε στο πέρασμα του τυφώνα είναι πως σκέφτηκε να χτίσει ένα σπίτι που αντέχει σε ανέμους 250 χλμ την ώρα, καθώς οι τυφώνες είναι πλέον πολύ πιο ισχυροί.

    Η αξία του σπιτιού σύμφωνα με τους Times ανέρχεται στα 400.000 δολάρια. Έχει χτιστεί με ενισχυμένο μπετόν αρμέ ενώ είναι υπερυψωμένο προκειμένου η θάλασσα να περάσει από κάτω και όχι από μέσα σε περίπτωση σφοδρής πλημμύρας.

    «Χτίσαμε ένα σπίτι για να αντέξει σε μεγάλο τυφώνα. Απλά δεν ξέραμε ότι ο μεγάλος τυφώνας θα ερχόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» λέει ο Κινγκ επισημαίνοντας πως η κλιματική αλλαγή είναι η κύρια αιτία για την εκδήλωση τόσο ισχυρών τυφώνων.

    «Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και οι τυφώνες γίνονται ολοένα και ισχυρότεροι. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιου είδους τυφώνες στη Φλόριντα. Όσοι ζουν στις ακτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι», καταλήγει ο Κινγκ.

     


    View full είδηση

  17. 1 ώρα πριν, ted78 said:

    Το αρχείο δεν έχει κάτι σχεδιασμένο μέσα. Δες αν υπάρχουν τα layers.

    Ακριβώς έτσι είναι όπως το αναφέρει ο συνάδελφος, το αρχείο έχει μόνο τις στρώσεις με τα ονόματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

    Τα θέλουν έτσι για να ενημερώνουν την βάση δεδομένων, GIS εφαρμογή του κτηματολογίου.

    Διάβασε τι ελέγχει στις οντότητες ανά στρώση ώστε να τις έχει σωστά. Δηλαδή ποια πολύγραμμα είναι υποχρεωτικά κλειστά και ποια μπορεί να είναι ανοικτά.  Επίσης που βάζουμε κείμενο.

  18. 2 ώρες πριν, thanasis1 said:

    Τις συγκεκριμένες διαστρωματωσεις δέν τις έχει η έκδοση  που έχω τώρα , που το έψαξα. Το είχα αγοράσει το 2009.

    Κατέβασε το DXF του κτηματολογίου με τη διαστρωμάτωση (layers)  και το κάνεις εισαγωγή στο αρχείο που δουλεύεις, έτσι το έκανα εγώ.

    Απλούστερο από το να τα γράψεις ένα ένα στρώμα.

    • Like 1
  19. Καλησπέρα, προσπαθώ από χτες να μπω να υποβάλλω τοπογραφικά και είναι αδύνατον.

    Μόλις δώσω τους κωδικούς πέφτει το σύστημα, γνωρίζει κάποιος κάτι;

    Γνωρίζει κανείς γιατί όταν μπαίνω τώρα με τον Όπερα πέφτει:,  Edge, Firefox work properly.

     

  20. Από δήμο για να πληρωθώ μου έδωσαν να υπογράψω την συνημμένη δήλωση συγκατάθεσης για την χρήση προσωπικών δεδομένων.

    Στην προτελευταία παράγραφο αναφέρει:

    "Εισφέρω και δηλώνω ρητά και ανεπιφύλακτα τη συγκατάθεση μου στην κατοχή εγγράφων που εμπεριέχουν προσωπικά μου δεδομένα από το ως άνω Ν.Π.Δ.Δ., παραιτούμενος/η σαφώς και ενσυνειδήτως της αξίωσης λήψης παντός μέτρου ηλεκτρονικής, φυσικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής προστασίας των ηλεκτρονικών και φυσικών αρχείων, εγγράφων που τηρεί και κατέχει το ως άνω Ν.Π.Δ.Δ. για λογαριασμό μου, τα οποία εμπεριέχουν τα προσωπικά μου δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων και υπερευαίσθητων κατά τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GPDR)."

    Η παράγραφος αυτή είναι σύννομη και ακολουθεί το πνεύμα του κανονισμού ή είναι εντελώς αυθαίρετη.

    ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.docx

    • Thanks 1
  21. 7 λεπτά πριν, sotiriskont said:

    Λογικά αυτό θα κάνω εφόσον γίνεται ευχαριστώ!

    Αν θέλεις μετά δημοσιεύεις τα αποτελέσματα της εργασίας σου, εφόσον είναι ερευνητική και έχει γενικό ενδιαφέρον.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.