Μετάβαση στο περιεχόμενο

iliaskarvounis

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by iliaskarvounis

  1. Αρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διδόνη και στον Κάνα για τον χρόνο που αφιέρωσαν. Καλημέρα! Η δυσκολία στην αλλαγή διαρύθμισης ξεκινά απο τα παρακάτω που είχαμε ως προαπαιτούμενα / επιθυμητά. α. Ενωμένη κουζινα σαλόνι με νησίδα και δύο υπνοδωμάτια β. Διατήρηση του προ-υπάρχοντος πατώματος, καθώς είναι όμορφο μωσαικό και ξύλινο εν μέρη. Τα έχω σημειώσει στο επισυνημενο σχέδιο. Τα σημεία οπου θα έπεφταν τοίχοι και το σκαψημο για την σωλήνα νέου νεροχυτη θα καλύπτωνταν απο πλακα μαρμάρου ή/και κάποιο έπιπλο. Περίμενα ότι θα αντιμετώπιζα αυτην την δυσκολία με την νέα θέση κουζίνας αλλα ελπίζαμε οτι θα έχουμε πχ 10εκ μεχρι την πλάκα για να τοποθετουσαμε μια 60mm σωλήνα και μια πλάκα μαρμαρο (20mm) απο πανω να καλύψουμε το σκάψιμο, αλλά δυστυχως βρεθηκαμε με οριακά 7,5 εκ απο ότι δείχνει στο σημείο που σκάφτηκε μέσα στο WC. Σαν μηχανικός προσπαθώ να βρω την βέλτιστη τεχνική λύση, αλλά με καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο κοματι δεν είμαι και τόσο καλός. Σαν λύση σε αυτην την περίπτωση βλέπω μόνο την ανύψωση του επιπέδου του πατώματος σε ενα περιοσμενο κομμάτι που θα δώσει λίγο αέρα σε μια πχ 60αρα σωληνα να τρέξει για 3 μέτρα από κατω από το πάτωμα με την ελάχιστη κλίση. Στο επισυνημένο σχέδιο έχω σκιαγραφήσει ένα σενάριο, αλλά με απαχολει πολύ τι θα συμβεί με την πόρτα εισόδου, γιατι θα δημιουργηθει μικρο σκαλοπάτι εκει (μεταξυ διαδρόμου κοινοχρηστου και πατώματος διαμερίσματος. Το έχει κάνει δοκιμάσει κανείς? Η ανυψωση που μπορει να χρειαζεται είναι της τάξης των 5cm θεωρώ. Επίσης με απασχολεί το αισθητικό και ή επιλογή πατώματος στο τμημα που θα γίνει η ανύψωση. Θα μπορούσε να ήταν ξύλινο (καρφωτό) το παλιο όπως και αυτο που προ-υπάρχει στο χώρο του νέου καθιστικού. Οποια άλλη ιδέα ειναι ευπρόσδεκτη, εχω σκεφτεί δεκάδες ώρες για μια λύση!!!! Την ιδέα με την αντλία και ανυψωση στο ταβανι με γυψοσανίδα κτλ την έχω σκεφτει και ειναι μια λύση αλλά εκει στηρίζεσαι 100% στην αντλία που σημαινει με μια βλάβη, διακοπη ρευματος κτλ και τέλος ο νεροχύτης. Επίσης το διαμέρισμα μπορει σε διατεθει για ενοικίαση ή μεταπώληση και μια τετοια διάταξη θα δημιουργουσε προβλήματα πιστευω. Ευχαριστώ πολύ!!!! Doc - 8 Apr 2024 - 10-54.pdf
  2. Προς το παρόν μόνο PDF. Το έχω επισυνάψει. Με κόκκινο κύκλο έχω σημειώσει τις κάθετες στηλες αποχέτευσης της πολ/κιας. Το διαμέρισμα έχει μωσαικό που θα ήθελα να διατηρήσω. Στα σημεια που θα πέσουν τοίχοι γιατι αλλαζει διαρυθμιση καθώς και στην ευθεια που θα γινόταν σκαψιμο για την σωλήνα του νεροχύτη κουζίνας είχα σκοπό να βάλω παραλολογραμμο κομματι μαρμάρου. Για θέρμανση εφόσον καταφερνα να βάλω φυσικό αέριο ή εφόσον μελλοντικα αποφάσιζα να βάλω αντλια θεμότητας οι σωλήνες νεςου θα έτρεχαν περιμετρικα στο μπαλκόνι πάνω απο τα ανοίγματα και τα θερμαντικα σώματα θα τοποθετούνταν στον εξωετρικό τοιχο του διαμερίσματος. Ειναι βολικό γιατι το μπαλκόνι ειναι περιμετρικό. Επισυνάπτω και την αρχική κάτοψηKOUKAKI__PLAN REV1 (1) - Copy ilias 2.pdf KOUKAKI__PLAN REV1 (1) - Copy ilias 2.pdf
  3. Συγνωμη εννοούσα 50mm. H κάθετες σωλήνες βρίσκονται μια στο μπανιο και κια στην παλιά θέση κουζίνας. Τα 7,5cm ειναι απο το πρόσωπο του μωσαϊκού μεχρι την πλάκα
  4. Κιεγω τα ίδια. μεταφορα κουζινας και γεμισμα δαπέδου κατω απο το μωσαικό 7.5cm. Περιπου 3.5 μετρα ευθεια. Αρα οριακά χωράει 50εκ σωλήνα σε ευθεια χωρισ κλιση εαν υπολογίσουμε οτι το σκαψιμο θα καλυφτει με μαρμαρο που εχει 2εκ πάχος. Σκεφτομαι να κανω μικρο σκαλοπάτι στην είσοδο (εκει που εχω σκαιγραφησει) , αλλα σημαινει οτι η πόρτα εισόδου θα είναι πιο κοντη και και θα υπαρχει σκαλοπατι (δόντι) μεταξυ του διαδρομου τησ πολυκατοικιας και του διαμερισματος μου. Το εχει κανει κανεις?
  5. Καλησπέρα σε στάδιο ανακαίνισης διαμερισματος σε πολυκατοικια του 70, θα ήθελα να γνωρίζω εάν επιτρέπεται να συνδέσω αποχέτευση τουαλέτας στην αποχέτευση του νιπτήρα της κουζίνας και το αντίστροφο; Θέλω να μεταφερω την κουζινα στην περιοχη του μπάνιου και να εχω ενοιαια κουζινα σαλονι και αντίστοιχα να φτιαξω μπανιο εκει που ειναι τωρα η σωλήνα αποχέτευσης της κουζίνας. Επισυνάπτω το σχέδιο αποχέτευσης της πολυκατοικίας και την κάτοψη του διαμερίσματος ως έχει σήμερα. Με πορτοκαλί στην αποτύπωση έχω σημειώσει τις σωλήνες αποχέτευσης. Η νέα κουζίνα θα μεταφερόταν εκει που ειναι το μπάνιο και οι τοίχοι εντός του κόκκινου κύκλου θα αφαιρούνταν. (εκτός της μιας κολώνας που φαίνεται στον ξυλότυπο). Θα εκτιμούσα πολύ τις ιδέες σας και συμβουλές κατα κύριο λόγω για το τεχνικό κομμάτι αλλά και για το αισθητικό/πρακτικό.
  6. Ψηφίστηκε τιποτα σχετικά με την διαφορα 2-3% τμ στην εμβαδομέτρηση? Για να επιτρέπει μονομερή τροποποίηση σύστασης?
  7. Υπάρχει πλεον νέα κατοψη και πολεοδομικα εχει γίνει τακτοποίηση για 'διαφορετική διαμερισμάτωση' (επειδή υπάρχει ''διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας'') και μια 'λοιπη παραβαση' για μετατόπιση των ανοιγμάτων. Αρα υπάρχει νέα κάτοψη που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η συμβολαιογράφος σκοπεύει να κανει συμβόλαιο χωρίς τροποποίηση σύστασης αλλα με αναφορα μεσα στο συμβόλαιο οτι καταμετρήθηκε μικρότερο. Ε9 και τα λοιπα θα παραμείνουν ίδια , θα δείχνουν τα τμ των τίτλων. Προσπαθώ να βρω κάπου μια διάταξη που επιβάλει την τροποποίηση συστασης γαι την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά δεν βρίσκω κάτι. Σημειώνω και παλι το διαμέρισμα ε΄΄ιναι κατα κατι μικρότερο, νομίζω εάν ηταν μεγαλύτερο τότε θα υπηρχε σιγουρα πρόβλημα και θα απιτούταν η τροποποίηση συστασης. Κανω λάθος?
  8. Δημήτρη σχετικά με το δικό μου ερώτημα επισύναψα και ένα σχέδιο στο τελευταίο μου post. Θεωρείς οτι στηριζόμαστε στην προσωπική γνώμη του κτηματοφύλακα? Με βάση τον νόμο είναι υποχρεωτική η τροποποίηση σύστασης στην συγκεκριμενη περίπτωση που το διαμέρισμα είναι 2-3% μικρότερο από τους τίτλους χωρις να επηρεάζει όμορες και κοινόχρηστα? Ευχαριστώ
  9. Ας προσθέσω εδώ ότι η δικηγόρος μου είπε, ότι στο κτηματολόγιο ΑΘηνών δεν είναι κανεις σε θέση να απαντήσει και ότι της ζήτησαν να καλέσει τα κεντρικά οπου κάλεσε και άφησε το τηλεφωνο της για να την καλέσουν από την νομική υπηρεσια - που αμφιβάλω αν θα την καλέσει κανεις. Καταλαβαίνω ότι αυτην την περίπτωση δεν την έχει προβλέψει η νομοθεσία ουτως ώστε να υποκειται σε κάποια παράγραφο και να μην στηριζόμαστε στην προσωπική γνώμη του κάθε κτηματοφύλακα? Είναι υποχρεωτική η τροποποίηση σύστασης στην συγκεκριμενη περίπτωση που το διαμέρισμα είναι 2-3% μικρότερο από τους τίτλους χωρις να επηρεάζει όμορες και κοινόχρηστα? Εχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμιο περιστατικό ? Επισυνάπτω και το σχεδιο που δείχνει την απομείωση του εμβαδου του διαμερίσματος.
  10. Ευχαριστώ. Πράγμα που σημαίνει οτι πρέπει να υπογραψω το συμβόλαιο, να πληρώσω τον πωλητή το συμφωνηθέν τμήμα της αξίας (καθως το υπόλοιπο θα πληρωθεί μέσω δανείου) και να προσεύχομαι ότι δεν θα φέρει αντίρηση κανείς στο κτηματολόγιο Αθηνών κατά την κατάθεση του. Δυστυχώς μου φαίνεται πάρα πολυ δύσκολο να πιστέψω ότι αυτη ειναι η διαδικασία. Τι θα γίνει εαν αρνηθεί ο κτηματοφύλακας? Το διαμέρισμα κατασκευάστηκε μικροτερο κατά 2-3 τμ και δεν επηρεάζει καμια άλλη ιδιοκτησία ούτε κοινόχρηστα. Θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως μια εύκολη περίπτωση. Σημειωση ότι είμαι ο αγοραστής..
  11. Άρθρο 100 παρ8 : ''Η διαμερισμάτωση ορόφου κατά την παρ.8 εφαρμόζεται υποχρεωτικά όταν υπάρχει διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας.'' Δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με το αν επηρεάζει όμορες.
  12. Ας υποθέσουμε ναι είμαι σίγουρος. Το ερώτημα είναι πως αντιμετωπίζεται μια τέτοια περίπτωση που το διαμερισμα κατασκευαστηκε μικροτερο, χωρις ομως να εχει καταπατηθεί απο ομορες ιδιοκτησιες η κοινοχρηστους ΄χωρους.
  13. οκ τώρα είδα οτι ανέβασα τελικά την ερώτηση εδώ. Εχω σύσταση 100 τμ, ΟΑ για 98,5 και υφιστάμενη κατάσταση 97,6. Περίπου αυτά είναι τα νούμερα. Βασικά το διαμέρισμα έγινε μικρότερο λόγω μικρότερης γωνίας μεταξύ δύο εξωτερικών τοίχων του διαμερίσματος/κτηρίου. Καμία απομείωση απο κοινόχρηστους η όμορρες ιδιοκτησίες. Η συμβολαιογράφος λέι οτι δεν μπορεί να κανει μονομερής τροποποίηση απο την στιγμή που δεν υπαρχει απομείωση απο κοινοχρηστους χώρους και υποστηρίζει οτι θα περνουσε στο κτηματολόγιο χωρίς τροποποίηση συστασης με απλή αναφορά στο νέο συμβόλαιο οτι το διαμέρισμα μετρήθηκε κατα κάτι μικρότερο και δεν υπάρχει καταπάτηση ομόρων και κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχουν όμως αμφιβολίες. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής. Επίλεξε επεξεργασία (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Pavlos 33
  14. Αυτο συμβαινει στην δικιά μου περιπτωση, το διαμερισμα οπως αποτυπώθηκε σημερα και συκρινομενο με το σχεδιο της ΟΑ δεν εισερχεται σε ομορα διαμερισματα ή κοινοχρηστους χώρους, ουτε εισερχονται σε αυτο, αλλά κατασκυεαστηκε κατα 3 τμ μικρότερο από το σχεδιο της ΟΑ που σημαίνει οτι το σημερινο εμβαδο διαφέρει (ειναι μικροτερο) απο το εμβαδο του συμβολαιου της συστασης. Πολεοδομικα ρυθμιζεται με δδ αλλα τι γίνεται συμβολαιογραφικά με την τροποποιηση σύστασης? Απαιτειται ή δεν χρειαζεται και μπορει να γινει μεταβίβαση δεδομένου οτι τα τμ του συμβολαίου ειναι 2.5% περισσοτερα απο την υφιστάμενη κατασταση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.