Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nicolas Salvadore

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Nicolas Salvadore

  1. Έχει αρκετά παραθυράκια για το τι είναι ο δρόμος μπροστά, αλλά δες στην αρχική σελίδα του φόρουμ έγινε σήμερα μια ανάρτηση για την εκτός σχεδίου, αν και απο οτι είδα είσαι στην Θάσο π σημαίνει οτι δυσκολα έχει αναγνωριστεί δρόμος στα ελληνικά νησιά. Edit: είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο αγροτικός δρόμος δεν πληρεί τις απαιτήσεις έχε το νου σου, ψάξτο αρκετά καλά τι είναι ο δρόμος και αν σε καλύπτει.
  2. Μιλάμε για Εκτός σχεδίου γήπεδο; που αν ναι, το οποίο δεν πληρεί καμια προυπόθεση και δε με την υφιστάμενη κατάσταση της δόμησης στα εκτός σχεδίου. Η αλήθεια ειναι πως αν δεν μπορεί να αγοράσει τα ομορα με την προυπόθεση οτι ο δρόμος μπροστά είναι αναγνωρισμένη οδός και όχι κοινοτικός δρόμος. Κοίτα να δεις τι συναντάει κανεις. Συνάδελφε και εγώ νέος είμαι, αγχώθηκα για εσένα.
  3. Καλησπέρα, η εταιρία έχει λογικά στο ΔΣ της έναν ΠΜ ο οποίος έχει παραχωρήσει το πτυχίο του και τα επαγγελματικά του δικαιώματα, το ότι υπάρχει νόμιμος εκπρόσωπος είναι αλλο ζήτημα, θα μπορούσε να είναι και με MBA κάποιος CEO, εγώ αυτό έχω καταλάβει. Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος Πρόεδρος ή αντιπρόεδρος να είναι ο Νόμιμος εκπρόσωπος αυτό δεν έχει να κάνει με τα πτυχία της εταιρίας. Στις εργοληπτικές δηλαδή μπαίνουν τα πτυχία όσων τα έχουν παραχωρήσει, δεν αναλαμβάνει όμως ο εργολάβος ξεχωριστά το έργο αλλά η εταιρία όπου αυτός είναι στο ΔΣ. Απο την στιγμή που εσύ είσαι είτε υπάλληλος, είτε με ΤΠΥ και δεν έβαλες σφραγίδα και δεν έχεις παραχωρήσει το πτυχίο σου δεν νομίζω ότι σε ακολουθεί. Αυτά τα εικάζω με όσα έχω καταλάβει από το επάγγελμα μέχρι στιγμής, καλό θα ήταν να το συζητήσεις με τον Νόμιμο εκπρόσωπο, δεν είναι ντροπή να γνωρίζεις τι μερίδιο ευθύνης φέρεις.
  4. @mecheng_ μήπως αυτά αφορούν με έναρξη επαγγελματος και εδρα το σπίτι, κάνοντας σύμβαση με την εταιρεία; Γιατί μετά δεν καταλαβαίνω πως όλοι έχουν φαγωθεί να προσλαμβάνουν με μπλοκάκι. Και μιλάω να σου πληρώνουν το ΕΦΚΑ και τον Φόρο εισοδήματος. Που πολλοί το κάνουν έτσι.
  5. Όσο περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να είμαι σωστός και έντιμος άνθρωπος και κατ' επέκταση μα φανεί και στο επάγγελμα μου. Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχια και το τι είμαστε θα φανεί στο χειροκρότημα. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ευτυχώς έχω τύχει σε ανθρώπους, γενικά στην ζωή μου, που βλέπουν την θέληση μου να μάθω και προσπαθούν να μου παρέχουν όσα μπορούν για να εξελιχθώ. Ακόμα είναι αρχή και με το ζόρι προλαβαίνω, προφανώς πρώτα θέλω να μάθω το συγκεκριμένο αντικείμενο για να μπορώ να αποδώσω και καλύτερα στην εργασία μου, αλλά με τον καιρό και την εξοικείωση θεωρώ θα βρίσκω χρόνο για περεταίρω μελέτη του αντικειμένου. Όσο για την οικογένεια δεν με πιέζει κάτι, απλά ήταν σκέψεις που έκανα όταν μου είπε ένας μεγάλος μηχανικός, δουλεύω για τα παιδιά μου και δεν τα έζησα ποτέ, 10ωρα και συνεχώς μετακινήσεις για την εταιρία. Σε ευχαριστώ και πάλι όμως.
  6. Καλησπέρα σας, Πρόσφατα αποφοίτησα από την σχολή ως Πολιτικός Μηχανικός και με την είσοδο μου στο επάγγελμα κατάλαβα ότι δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό. Στην αναζήτηση εργασίας μου κατέληξα να δίνω συνεντεύξεις με διάφορες εταιρείες, άλλες μεγαλύτερες άλλες μικρότερες. Κατάγομαι από επαρχίας και στα πλαίσια των επικείμενων δημοτικών εκλογών θεώρησα ότι θα δωθούν κάποια έργα υποδομών, έτσι ήρθα σε επαφή με κάποιες από τις εταιρείες οι οποίες θα τα αναλάβουν. Μια εκ των οποίων έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να με προσλάβει, λαμβάνει όπως μπορείτε να φανταστείτε όμως μόνο δημόσια έργα. Ωστόσο ένα πολύ κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο εργάζεται χρόνια σαν οικοδόμος, με μεγάλη εμπειρία και θα μπορούσε σίγουρα να με βοηθήσει με την οικοδομή, νιώθω ότι στην προκειμένη φάση δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω η οικοδομή, τα αυθαίρετα, οι άδειες και οι μελέτες κατασκευής ιδιωτικών έργων μικρή κλίμακας. Όμως γρήγορα κατάλαβα ότι εγώ δύσκολα θα καταφέρω να αναλαμβάνω δημόσια έργα αν αποφασίσω να ανεξαρτητοποιηθώ καθώς δεν υπάρχει κανένα κεφάλαιο για μια τέτοια κίνηση στο μέλλον. ( δεν θα μου τύχει το λαχείο, ξέρω πόσο κοστίζει να αγοράσω τα μηχανήματα για να μπορώ να κάνω ανταγωνιστικές εκπτώσεις με την ελπίδα να αναλάβω κάποιο έργο). Συνεπώς ή θα συνεχίσω να εργάζομαι εκεί ή θα πάω σε μια άλλη κατασκευαστική μετά από κάποια εμπειρία. Στις μεγάλες κατασκευαστικές οι ώρες εργασίας στο εργοτάξιο είναι εξωφρενικές σε σχέση με τα χρήματα που παρέχονται και οι μετακινήσεις για εργασία συχνές, θα ζω για να δουλεύω συνεπώς, δεν ξέρω αν είμαι διατεθειμένος να κάνω κάτι τέτοιο θα ήθελα κάποια στιγμή να μπορέσω να κάνω οικογένεια και να είμαι παρόν. Ήδη έχω ξεκινήσει τα γερμανικά για την απόκτηση πτυχίου C1 και την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό στο μέλλον. Ωστόσο καταλαβαίνω ότι αν θέλω να ανεξαρτητοποιηθώ στην Ελλάδα η καλύτερη κίνηση θα ήταν να ασχοληθώ με τα ιδιωτικά έργα και την οικοδομή. Θεωρείται ότι έχω σχηματίσει λάθος άποψη; πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από τα δημόσια έργα στην οικοδομή και τα ιδιωτικά έργα; Μήπως τα σκέφτομαι υπερβολικά; Επιπλέον θεωρώ ότι στην μικρότερη κατασκευαστική, μαθαίνω πιο γενικά το επάγγελμα και δεν εξειδικεύομαι σε κάτι συγκεκριμένο. Μην παρεξηγηθεί ο τόνος μου, είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που έχω δουλειά και με καλές συνθήκες εργασίας και ανθρώπους να με βοηθάνε, απλά νιώθω ότι ίσως κάνω κάποιο λάθος στο σκεπτικό μου. Γιαυτό και στα πλαίσια συζήτησης θα ήθελα οι πιο έμπειροι μηχανικοί να μου δώσετε τα φώτα σας. Ξέρω ότι από την στιγμή που κάποια στιγμή ίσως αναζητήσω εργασία στο εξωτερικό τα δημόσια έργα είναι η σωστή προϋπηρεσία. Παρακαλώ μοιραστείτε τις ιστορίες σας θα ήθελα πολύ να τις διαβάσω. Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.