Μετάβαση στο περιεχόμενο

Casandra

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Casandra's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις. Θα τις διαβάσω με προσοχή και θα επανέλθω. Να είστε καλά!
  2. Καλημέρα σας, Αρχικά να σας ευχαριστήσω πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού και έχω πολλά κενά. @nbr Εκτιμώ ότι ο δρόμος είναι επίσημος γιατί τον βλέπω στο Θέαση (ως έναν πλατύ δρόμο) και επίσης στο google maps, αν αναζητήσω μια διαδρομή από πχ το αεροδρόμιο έως κάποια κοντινή (επόμενη) περιοχή, με οδηγεί μέσω αυτού του δρόμου. Ωστόσο δεν ξέρω αν αρκεί αυτό για να προκύψει το συμπέρασμα ότι είναι επίσημος δρόμος. Εάν είναι πράγματι επίσημος δρόμος, τότε χωρίζεται το γήπεδο σε 2 αυτοτελή? @dimitris GM Πράγματι, δεν αναφέρεται κάτι για κατάτμηση στο συμβόλαιο. Για αυτό θέτω το ερώτημα για το αν είναι ήδη 2 ανεξάρτητα γήπεδα, λόγω του δρόμου. Επίσης, το ένα γήπεδο (αν πρόκειται πράγματι για 2 αυτοτελή), είναι εκτός σχεδίου και το άλλο κατά 60% εκτός. @Pavlos33 Σωστά! Εγώ έκανα λάθος, τα τοπογραφικά αναφέρουν ότι είναι "εκτός σχεδίου" και "εκτός οικισμού". Εξαιρουμένου του τμήματος του ενός γηπέδου. Πρόκειται για οικισμό σε νησί. Πήρα κάποιες συντεταγμένες από την πολεοδομία του νησιού, οι οποίες ορίζουν τον οικισμό και έκανα σύγκριση με τα τοπογραφικά. Έτσι προέκυψε το συμπέρασμά μου πως μέρος του ενός γηπέδου είναι εντός. Σχετικά με τα 25 μέτρα πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο, αυτά ορίζουν το αν είναι οικοδομήσιμο ένα γήπεδο (προφανώς μαζί με άλλες προϋποθέσεις)? Στα τοπογραφικά που υπάρχουν αναφέρεται ότι είναι άρτια και οικοδομήσιμα και δεν οφείλουν εισφορά σε γη και χρήμα (τελικά συντάχθηκαν το 2008). Μπορεί να έχει κάνει λάθος ο μηχανικός? Αυτό που με μπερδεύει είναι η γονική παροχή που το αναφέρει ως ενιαίο. Επισυνάπτω printscreen από αυτό που φαίνεται ως δρόμος στο google maps. Ευχαριστώ και πάλι!!
  3. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω-αν γνωρίζετε- το εξής: Σε γονική παροχή προ 30 ετών, αναφέρεται συνολική έκταση 20 στρεμμάτων, εντός οικισμού. Εγώ πήρα στα χέρια μου 2 τοπογραφικά (τα οποία συντάχθηκαν πριν από 10 χρόνια) και η συγκεκριμένη έκταση των 20 στρεμμάτων αποτυπώνεται σε 2 οικόπεδα (ένα σε κάθε τοπογραφικό) και ανάμεσά τους υπάρχει δρόμος. Το ερώτημά μου είναι αν πρόκειται πλέον για 2 διαφορετικά οικόπεδα λόγω του δρόμου που υπάρχει? Δηλαδή, αν θέλει ο ιδιοκτήτης μπορεί να πουλήσει το κάθε ένα ξεχωριστά? Ή επειδή αναφέρονται στην γονική παροχή ως ένα, δεν γίνεται να θεωρηθούν δύο ανεξάρτητα οικόπεδα? Στα τοπογραφικά αναφέρονται και τα δύο ως άρτια και οικοδομήσιμα και το ένα είναι εξολοκλήρου εκτός σχεδίου ενώ το άλλο κατά 60% εκτός σχεδίου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων (Ενδεχομένως να μην δημοσιεύω το ερώτημα στο σωστό πεδίο-συγνώμη αν κάνω λάθος)
  4. @dimitris GM Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχει αποποιηθεί ο αδερφός που είναι εν ζωή (και έχει το 50%) και οι δικοί του κληρονόμοι. Πώς μπορώ να μάθω αν έχει πάρει το δημόσιο το υπόλοιπο 50% του θανόντος? Κάνει έλεγχο ο δικηγόρος σε υποθηκοφυλακείο? Όταν λέτε ότι μπορεί να κάνει ενστάσεις με βάση τη γονική παροχή, αναφέρεστε στο αν είναι Δασικό ή μη? Το ξενοδοχείο συνορεύει με το γήπεδο και έχει καταπατήσει ένα μέρος του.
  5. @dimitris GM σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα γήπεδο για το οποίο έχει γίνει προ 20ετίας γονική παροχή 50-50% σε δύο αδέρφια. Ο ένας αδερφός απεβίωσε και οι συγγενείς έκαναν αποποίηση λόγω ύπαρξης χρεών του θανόντος. Το ερώτημα είναι αν μπορεί ο εν ζωή αδερφός να 'σώσει' με κάποιον τρόπο το δικό του μερίδιο. Σκέφτηκα την κατάτμηση αλλά δεν γνωρίζω και πολλά για αυτό το θέμα.
  6. Καλημέρα σας. Με τις χρήσιμες πληροφορίες σας, κατάφερα και εντόπισα το γήπεδο που αναζητούσα. Σας ευχαριστώ πολύ! Βρήκα ότι είναι ΔΔ (δασικό?) και έχει καταπατηθεί κατά ένα μέρος από ένα ξενοδοχείο, το οποίο έχει κάνει κάποιες ενέργειες για να το αποχαρακτηρίσει (για το τελευταίο -για τις ενέργειες-δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα καλά. Θα το ψάξω). Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα, για άλλο γήπεδο: η άτυπη κατάτμηση πώς αποδεικνύεται? Με μάρτυρες? Πρέπει να συμπεριληφθεί συμβολαιογράφος? Επίσης εκ διαθήκης κατάτμηση πρέπει να προσδιορίζεται ρητά ή αρκεί να αναφέρεται ότι ένας παίρνει το 50% και ο άλλος το άλλο 50%? Ευχαριστώ και πάλι!
  7. Πρόκειται για ακίνητο κοντινού μου προσώπου και προσπαθώ να βοηθήσω (όχι δικό μου). Νομίζω ότι δεν είναι δασικό γιατί η περιοχή αυτή δεν έχει δασικά. Πάντως σίγουρα ήταν παρατημένο. Ο αρχικός ιδιοκτήτης αναφέρεται στην δωρητήρια πράξη που είχε κάνει το 1940, επίσης αναφέρεται ο άνθρωπος στον οποίον το δωρίζει (έχει αποβιώσει) και από ότι βλέπω τώρα, αναφέρονται τα ονόματα των 2 ιδιοκτητών που συνορεύει. Άρα λάθος το έθεσα το θέμα πάλι (συγνώμη είμαι καινούρια στο αντικείμενο). Το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσα να εντοπίσω το ακίνητο για το οποίο γνωρίζω την ευρύτερη τοποθεσία και τους 2 ιδιοκτήτες με τους οποίους είχε σύνορο το 1940 (ούτε ξέρω αν είναι οι ίδιοι...) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
  8. Ωχ κατάλαβα...Από κανένα κτηματολόγιο δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν ιδιοκτήτες, σωστά? Ή από υποθηκοφυλακείο. Ευχαριστώ!
  9. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! Να ρωτήσω κάτι ακόμα (άσχετο με το προαναφερθέν θέμα). Έχω σε μια δωρητήρια πράξη του 1940 ένα ακίνητο (γήπεδο) για το οποίο δεν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για το ποιο είναι, παρά μόνο για την ευρύτερη τοποθεσία του. Υπάρχει άραγε δυνατότητα εντοπισμού του? Σκέφτηκα να δω όλα τα οικόπεδα σε εκείνη την περιοχή που δεν έχουν ιδιοκτήτη και να κάνω μια αρχή από εκεί. Και να καταλήξω σε πχ 4-5 και να προσπαθήσω να δω μήπως βρω κάποια άκρη αν είναι κάποιο από αυτά. Υπάρχει τρόπος να βρω τους ιδιοκτήτες στα γειτονικά οικόπεδα? Πρόκειται για μια κάπως απομονωμένη περιοχή.
  10. @Pavlos33 Συγνώμη για το μπέρδεμα! Πρόκειται για ιδιοκτησία που είχαν δύο αδέρφια (εξ αδιαιρέτου). Ο ένας αδερφός απεβίωσε και οι συγγενείς του έκαναν αποποίηση (τα παιδιά, ο αδερφός και τα ανίψια του αποβιώσαντος). Η αποποίηση αφορούσε το 50% της ιδιοκτησίας. Μένει στον εν ζωή αδερφό το υπόλοιπο 50% (που του άνηκε εξαρχής) και θέλει να το πουλήσει. Για αυτό σκέφτηκα την κατάτμηση. Δεν υπάρχει διαθήκη. Ελπίζω να το ξεκαθάρισα τώρα.
  11. @Pavlos33 Εμβαδόν οικοπέδου: περί τα 10.000 τμ, Άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, μη δασικό, έχει πρόσωπο σε 2 αγροτικές οδούς, απόσταση από τη θάλασσα > 700 μ. Μήκος προσώπου περίπου 18 και 15 μ (γωνιακό). Ο θανόντας δεν άφησε διαθήκη και έγινε αποποίηση κληρονομιάς από τους συγγενείς λόγω χρεών (του αποβιώσαντος) Μάλλον δεν έθεσα σωστά το ερώτημα, το θέτω εκ νέου: Ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες έχει πεθάνει και ο αδερφός του έχει κάνει αποποίηση κληρονομιάς (ομοίως και οι υπόλοιποι συγγενείς). Μπορεί με κάποιον τρόπο ο αδερφός που είναι εν ζωή, να πουλήσει το 50% του οικοπέδου που του ανήκει ούτως ή άλλως? Σκέφτηκα την κατάτμηση. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.