Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΥΗ ΤΑΥΛΑΚΗ

Members
  • Περιεχόμενα

    88
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ΕΥΗ ΤΑΥΛΑΚΗ

  1. 3 ώρες πριν, L-Nikos said:

    Ωραία σε ευχαριστώ, κατανοητός.

    Εκεί που ρώτησες, εννοούσα στο κομμάτι που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Αν εγώ φτιάξω τις αναμονές και ο έλεγχος μου πει  π.χ. δεν έβαλες ταπωμένη αναμονή μέσα και έξω (όπως είπες). Απ' ότι καταλαβαίνω, δεν παίρνω βεβαίωση, κάνω τις διορθώσεις και ξαναέρχεται έλεγχος. Νομίζω ΟΚ μέχρι εδώ. Ευχαριστώ πάλι

    Το δίκτυο πρέπει να φτιαχτεί όπως είναι στην εγκεκριμένη μελέτη. Όποτε το φτιάξεις, καλείς έλεγχο αμέσως, θες δεν θες να κλείσει η άδεια, για να πάρεις την βεβαίωση κατασκευής γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σου ξηλώσουν-κλέψουν τις σωληνώσεις.  

  2. Καλησπέρα, όπως προείπε κ ο φίλος Δημήτρης αν ισχύει σε 2 χρόνια ότι ισχύει σήμερα, ναι μπορείτε να αυτονομηθειτε με ατομικό λέβητα στο μπαλκόνι, απλά θα πρέπει να φτιάξετε νέο εσωτερικό δίκτυο σωληνώσεων στα σώματα είτε κρατήσετε τα παλιά είτε όχι, να αποκοπείτε απο την κεντρική θέρμανση και να μονωσετε τις κεντρικές σωλήνες που περνούν απο την ιδιοκτησία σας.

    • Like 1
  3. 32 λεπτά πριν, panosges said:

     

    Θεωρώ ότι είναι λάθος τα 1300kw. Τσέκαρε την χρήση που έχεις καταχωρήσει και ένα προς ένα όλα τα στοιχεία και τους συντελεστές του ΤΕΕΚΕΝΑΚ. Τα θεωρητικά συστήματα δεν δίνουν τέτοια αποτελέσματα.

    Για τον λέβητα υπάρχει οδηγία που λέει ότι αν δεν έχεις στοιχεία μετράς τις διαστάσεις και βρίσκεις έναν παρόμοιο του οποίου βάζεις τα στοιχεία

  4. On 18/11/2018 at 2:20 ΠΜ, anpap said:

    panosges δεν είσαι υποχρεωμένος με το  σενάριο να αλλάζεις κατηγορία σε ένα ΠΕΑ εκτός βέβαια αν θες να το χρησιμοποιήσεις για εξοικονομω ή ενεργειακη αναβαθμιση.

    Θελω να βγαλω ΠΕΑ για αυθαίρετη κατοικία 40 τ.μ του 2010 τακτοποιημενη με Ν.4495/17. Για τα 20 τ.μ. της το ύψος είναι 2,60μ με την πλακα ενώ για τα υπόλοιπα τ.μ  με ύψος 3μ στεγάζονται με πανελ οροφής τα οποία εδράζονται σε ξύλινα δοκαρια και απο κάτω ξύλινη επένδυση. Η κατοικία δεν εχει ουτε συστημα θέρμανσης αλλά ουτε και ψύξης.

    Με ποιο τρόπο θεωρειτε οτι είναι καλύτερο να αντιμετωπιστει η παραπάνω περιπτωση γιατί με έχει προβληματισει..να την πάρω σα μια ζώνη ???

    Μια ζώνη προφανώς, διάβασε στην ΤΟΤΤΕ 1 πότε θα είχες άλλη ζώνη. Δεν έχει να κάνει με την γεωμετρία αλλά με άλλες συνθήκες. Εγώ θα έβαζα τα 20 τμ πλακασ με U για αμονωτη οροφή και τα 20 θα υπολόγιζα το U εάν είχα στοιχεία μονωτικών, παχος Πάνελ και υλικό (πολυουρεθάνη ή πετροβαμβακας) διαφορετικά θα έβαζα ένα συντελεστή με πλημμελή θερμομόνωση κατά Κθκ.  

  5. 10 ώρες πριν, Inzaghi said:

    Κλασσική περίπτωση λέβητα κεντρικής θέρμανσης που δε χρησιμοποιείται επί σειρά ετών, προφανέστατα ασυντήρητος.
    Κατεβαίνω για αυτοψία σε υπόγειο, τον βρίσκω στο μαύρο του το χάλι και το μόνο που υπάρχει διαθέσιμο (φυσικά και για ταμπελάκι ούτε λόγος) ήταν ένα παλιό μπεκάκι 1,25 γαλόνια και οι εξωτερικές διαστάσεις του κουτιού 1,05 Χ 0,80 Χ 0,70 περίπου.

    Υπάρχει εμπειρικός τρόπος να υπολογιστεί η ισχύς του λέβητα, δεδομένου ότι για συντήρηση/μέτρηση ούτε λόγος.
    Κάποιος μηχανολόγος τα φώτα του?

    Ευχαριστώ!

    Καλημέρα, σορυ για το λίγο μπάχαλο της απάντησης αλλά είμαι απο το κινητό και ξέφυγα... λοιπόν για τον λέβητα, υπολόγισε ότι το μήκος του κάθε 10-15 εκατοστά αποτελεί ένα στοιχείο, δηλαδή περίπου 10.000 θερμίδες. Στην προκειμένη αν τον βάλεις στο περίπου  80:12 προκύπτει 65.000 θερμίδες και είσαι οκ. Ωστόσο αν κάποιος συνάδελφος το έχει πιο τυποποιημένο θα ήθελα κ εγώ να μάθω. ;) 

  6. Το ΚΥΕ αφορά ουζερί-καφενείο, έχει 10 τραπέζια μέσα, γύρω στα 50 τ.μ. άδεια για εξωτερικά τραπεζάκια και σερβίρει καφέδες, αλκοόλ, κρύα και ζεστά πιάτα. Απ' ότι ξέρω δεν χρειάζεται συστήματα HAACP. Πουθενά δεν βρήκα ποιες ειδικότητες μπορούν να υπογράψουν σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία .... αυτό το συναφείς "να υπογραφεί από Υγιεινολόγο Τ.Ε. ή επιστήμονα σχετικής ειδικότητας" είναι διαφορετικό για τον καθένα...!

    Εγω που μιλησα τηλεφωνικά με το υγειονομικο σε περιοχη του δήμου Αθηναίων μου απάντησαν οτι απαιτειται υπογραφη απο τεχνολογο τροφίμων

  7. Καλημέρα σε ολους,

    Μήπως γνωρίζει κάποιος πως κανουμε εισαγωγή της 2ης επιθεώρησης για την ενεργειακή αναβάθμιση λόγω 4178 τώρα που δεν υπάρχει πια η επιλογή στην αρχική καρτέλα στο buildingcert? Πήρα τηλέφωνο στο ΥΠΕΚΑ, εστειλα και email αλλά δεν εχω ακόμη λάβει απάντηση, και  ο πελάτης θέλει να κάνει μεταβίβαση αμεσα! Τι να του πω του ανθρώπου? Σκέφτομαι να βάλω ως λόγο την 2η επιθεώρηση του εξοικονόμηση κατ΄οικον, για να επιτρεψει το συστημα να ανεβάσω αρχείο με την έκδοση 1.29, αλλά φοβάμαι μην ακολουθήσει κανενα παρατραγουδο... Η βοηθεια σας πολύτιμη!

  8. Ολα αυτά επρεπε να είναι ξεκάθαρα από την νομοθεσία, αλλά δυστυχώς... Μεγαλη αδικία όμως και για τους τεχνολόγους που δεν πάνε πάνω από Α. Η ΕΕΤΕΜ τι κάνει??? Αχρηστοι!  Μόνο συνδρομή ζητάνε και ψήφους οταν έχουν εκλογες...

    • Like 1
    • Upvote 1
  9. Άμα δεν πάει με κοινοποίηση, να το πάρει ο/η προϊστάμενος, να γράψει με κόκκινο στυλό ποιοι να ενημερωθούν,

    να το πάρει η γραμματέας, να το φωτοτυπήσει, να το πάει στον κάθε υπάλληλο,

    δεν έχει χάρη φίλε kan62.. :smile:

    Αχ πολύ θα ήθελα και εγω μια τετοια διαδικασία... να βγαινει ένας νόμος, να υπάρχει κάποιος που να ξερει ότι με αφορά, να μου υπογραμίζει τα δύσκολα σημεία με κόκκινο, να το βγαζει και φωτοτυπία, να μου το φέρνει, και εγω να το βάζω στο ντοσιέ χωρίς να το διαβάσω (ετσι κάνουν όλοι) και μετά όταν με ζορίσει κανείς άλλος μηχανικός, ότι δηλαδή ισχύει κάτι άλλο από αυτό που ξέρω τόσα χρόνια - από την εμπειρία μου φυσικά- να λέω κάτσε μια στιγμή νομίζω υπάρχει μια εγκύκλιος που το διευκρινίζει....  :grin: 

  10. Απορώ με την απόφαση της πολεοδομίας, παντως, περι "παρανομίας" γιατι στον κτιριοδομικό αναφερει:

    Άρθρο 27 παρ. 2.4.2.5
    "..Η καπνοδόχος πρέπει να καταλήγει τουλάχιστο 1m πάνω από το
    σημείο εξόδου της, 0,7m από οποιασδήποτε ακμή κτιρίου που βρίσκεται σε
    ακτίνα μικρότερη των 3.0m από αυτή και 1,5m από καυστά υλικά.

    Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοίγματα που βρίσκονται ψηλότερα από την
    απόληξη της καπνοδόχου και σε οριζόντια απόσταση μικρότερη των 10m από
    αυτήν και η αρμόδια αρχή διαπιστώσει ενόχληση από την εκπομπή
    καυσαερίων, μπορεί να επιβάλει την ανύψωση της καπνοδόχου ή να διατάξει
    άλλα μέτρα για τον περιορισμό της ενόχλησης σε ανεκτά όρια. ..

    Αν κατάλαβα καλά τα ανοιγματα σας είναι χαμηλότερα από την απόληξη της καμινάδας...

    • Upvote 1
  11. Εντάξει και μετά διαμαρτυρόμαστε γιατι υπάρχουν τόσοι απαγορευτικοί νομοι, και που δεν ειναι δυνατή καμιά επενδυση στην Ελλάδα και γιατί όλοι έχουν το αυθαιρετάκι τους κλπ. Αφού βρε παιδιά η Σαντορίνη είναι ενας τουριστικός θυσαυρός και εχει μόνο αυτό. Αν δηλαδή η ζώνη ήταν 500μ ποιος θα την χαιρόταν, τα ψάρια? Και ποιο το νοημα να έχεις μια άγρια φύση σε ενα κοσμοπολίτικο νησί? αλλά μάλλον θιχτηκαν αλλότρια συμφέροντα...

  12. Κ εγω ξεκίνησα από τους πρώτους με τα ΠΕΑ, είχα διαβάσει παρα πολύ καλά τις ΤΟΤΕΕ, και μαλιστα στις αρχες μαζευόμασταν σε σπίτια ή για καφέ για να συζητήσουμε τα διάφορα θέματα που είχαμε με φίλους που ασχολούνταν επίσης.

    Υπάρχουν δυο λόγοι για τους οποίους τα σεμινάρια καλώς ήταν υποχρεωτικά:

    1. Εμείς οι πιο μεγάλοι σε ηλικία σιγουρα πρεπει να φρεσκαρουμε τις γνωσεις μας ακόμη κ αν τα ειχαμε ή όχι διδαχτει στη σχολή μας, και

    2. Αν θυμαστε οι ΤΟΤΕΕ αρχικά είχαν πολλά σημεια που ο καθένας τα ερμήνευε διαφορετικά, καμια φορά και λάθος. Στα σεμινάρια οι εκπαιδευτες ειχαν ξεδιαλύνει όλα αυτά τα σημεία και σου έδειχναν τον ορθό τρόπο αντιμετώπισης.

    Το αν καποιος εχει κανει μεταπτυχιακά στο θεμα ή η κατευθυνση του είχε σχέση, είναι πολύ φλου, διότι πχ ενας Αρχιτέκτονας δεν θα έχει ασχοληθεί στο μεταπτυχιακό με τα ΗΜ συστηματα, αλλά και ο μηχανολόγος αντιστοίχως με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό...ετσι απλά.

    Οι εξετάσεις κατά την γνωμη μου ήταν εκτός θέματος. Δεν ειναι δυνατόν να κρίνουν την δυνατότητα σου να κάνεις ενα ΠΕΑ από το να θυμάσαι ενα κάρο ημερομηνίες, ποσοστα και δε συμμαζευται

  13. Οχι γιατί οι Ηλεκτρολόγοι - Μηχανολόγοι - Ναυπηγοί δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αρχιτεκτονικά, στατικά.

     

    Στη ΜΕΑ χρειάζεται η μια ειδικότητα να μπορεί να τα υπογράψει.

     

    Αντιθέτως οι Πολιτικοί, Αρχιτέκτονες έχουν κάποια δικαιώματα σε υπογραφή μηχανολογικών, επομένως θεωρητικά και μόνοι τους μπορούν να υπογράψουν ΜΕΑ.

    Παντως οι ΠΜ και ΑΜ που "έχουν κάποια δικαιώματα σε υπογραφή μηχανολογικών" σημαινει δεν εχουν σε όλες τις ΗΜ μελέτες πχ ηλεκτρολογικά, ή θερμανση, άρα δεν μπορούν να βγαλουν αμοιβες για τις αντίστοιχες μελέτες του ΚΕΝΑΚ και άρα δεν μπορούν μόνο ΑΜ και ΠΜ να συνυπογραψουν την ΜΕΑ. Χρειαζονται οποσδήποτε και μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο. Και αυτό, γιατί για κτίρια από 50τμ και πάνω απαιτούνται όλες οι ΗΜ μελέτες πλέον, οχι όπως παλιά που απαιτούσε μόνο υδραυλικά - θερμομονωση - παθητική. Εχω αρκετες αδειες με ΚΕΝΑΚ και σε καμία δεν υπέγραψαν μόνο ο ΑΜ και ο ΠΜ τον ΚΕΝΑΚ.

  14. Εγω θα θεωρούσα συντελεστη σκιασης δεξια μεγαλύτερο από 70 μοιρες, και αριστερό όσο βγαινει, ωστε ο συνολικός συντελεστης σκιασης απο πλευρικά εμπόδια να ειναι μεγαλύτερος του 0. Η λογική του 0 είναι μόνο για τους ΜΘΧ

  15. Δείτε το faq του buildingcert

    24 ειδικότητες μηχανικών έχουν δικαίωμα υπογραφής ΜΕΑ, δηλαδή ΟΛΕΣ

    χαχα...υπερβαλον ζήλος από το ΤΕΕ θα έλεγα!!! Και για να μην παρεξηγηθώ, ο ΚΕΝΑΚ οριζει οτι δικαιωμα υπογραφής ΜΕΑ εχουν οι ειδικότητες που έχουν δικαίωμα υπογραφής αρχιτεκτονικών και μηχανολογικών..εκτός κι αν εχει αλλάξει κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι 

  16. Τα τελείως ακυρα με μια πρωτη ματιά:

    1)ΝΑΙ στους: Διπλ. Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

     ΟΧΙ στους Πτυχ Μηχανικός Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε.

     

    2)ΝΑΙ στους: Διπλ. Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών

       ΟΧΙ στους Πτυχ Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.

     

    3)ΝΑΙ στους: Διπλ. Μηχανικών Περιβάλλοντος

       ΟΧΙ στους Πτυχ Μηχανικός Περιβάλλοντος Τ.Ε.

     

    και γενικά ειδικότητες που έχουν σχεση με την ενεργεια, το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους έπρεπε να είχαν δικαιωμα εγγραφής. Ειναι τελείως παράλογο να αποδεχονται ασχετες εντελώς ειδικότητες και όχι αυτές!

    Οπως επίσης αυτό το τρυκ με τις κατηγορίες, που δεν αναφερεται πουθενά στο αρθρο 52 του νόμου ότι τα πλήρη διακιώματα υπογραφής ΜΕΑ θα καθορίζουν την κατηγορία κατάταξης του επιθεωρητη.

    Ελλάς το μεγαλείο σου!

  17. Καλημέρα σας, έχω τελειώσει πρόσφατα ΤΕΙ Μηχανολογίας και ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να γίνω ενεργειακός επιθεωρητής? Σας ευχαριστω.

    Σημερα ανοιξε ξανά το μητρωο απο το καλοκαιρι και η διαδικασία περιγραφεται στο https://www.buildingcert.gr/files/faqs_261030.pdf. Για νεους μηχανικούς ΤΕΙ πρέπει να εχεις συμπληρώσει ενα χρόνο από την κτήση του πτυχίου σου, πληρωνεις και κατι παράβολα, το πτυχιο σκαναρισμένο... τεσπα δες τα στο site! καλή αρχή - ολες οι αρχές δύσκολες είναι να ξέρεις  :)

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.