Μετάβαση στο περιεχόμενο

soko21

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ καλή η προσέγγιση που έχεις κάνει. Δεν είχαμε σκεφτεί καθόλου αυτή την παράμετρο. Πέραν των λαθών που έχουν γίνει επί σειρά ετών, ένα ακόμη σημαντικό λάθος (κατά την προσωπική μου άποψη) ήταν κι αυτό του συμβολαιογράφου που συνέταξε την διαθήκη. Δεν καθοδήγησε με σωστό τρόπο τον πατέρα μου. Αυτό το αναφέρω διότι στην διαθήκη δεν υπάρχει πρόβλεψη για την μητέρα μου. Δικαιούται κι αυτή ένα ποσοστό με βάση την κείμενη νομοθέσια. Χωρίς να γνωρίζω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, θεωρώ ότι μπορεί να συμπεριληφθεί κι αυτή στην αποδοχή του 50%, οπότε θα είναι κι αυτή δικαιούχος επί του ακινήτου και θα έχει την ίδια προθεσμία τακτοποίησης. Ακόμη όμως κι αν δεν στέκει νομικά να συμπεριληφθεί στην αποδοχή του 50%, εκτιμώ ότι η πλατφόρμα θα δεχτεί την τακτοποίηση για το 100% όλου του ακινήτου στο όνομα ενός εκ των 2 παιδιών. Προσωπικά, θα τοποθετούσα την συγκεκριμένη περίπτωση σ' αυτές της "αναγκαστικής" τακτοποίησης εξ αδιαιρέτου ακινήτων εκτός σχεδίου. Δηλαδή σ' αυτές τις περιπτώσεις όπου κάποιος τακτοποιεί το συνολικό ποσοστό όλων των ιδιοκτητών του ακινήτου, ακόμη και των ιδιοκτητών που δεν θέλουν να το τακτοποιήσουν την δεδομένη χρονική στιγμή, και μετά επανέρχεται για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα. Είδομεν
  2. Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι, είμαι ιδιώτης και θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας, η οποία μοιάζει με το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει ένα ακίνητο, εκτός σχεδίου και χωρίς σύσταση, το οποίο ανήκε σε ποσοστό 50% στον πατέρα μου (πέθανε πέρσι) και ποσοστό 50% στην μητέρα μου (εν ζωή). Το ακίνητο αυτό περιλαμβάνει 2 (διπλανές) κατοικίες με μεγάλες αυθαίρετες κατασκευές (κατ.5), τις οποίες περιγράφει συγκεκριμένα ο πατέρας μου στην διαθήκη του, και τις οποίες αφήνει από μια σε μένα και στον αδερφό μου. Η συμβολαιογράφος μας καθοδηγεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράφηκε στο αρχικό post. Δηλαδή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει σύσταση ιδιοκτησίας, τότε θα πρέπει να γίνουν αποδοχές (σε ποσοστό 50% επί όλου του ακινήτου), έπειτα να τακτοποιηθούν όλες συνολικά οι αυθαιρεσίες που υπάρχουν (με μια δήλωση για το 100% του ακινήτου), και τέλος, να γίνει σύσταση και διανομή σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα μου. Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που ο πατέρας μου είχε στην κατοχή του ποσοστό, έπρεπε να αφήσει ποσοστό κι όχι συγκεκριμένα τμήματα του ακινήτου. Εκτιμώ λοιπόν (χωρίς να είμαι ειδικός ή άνθρωπος του χώρου), ότι η συμβολαιογράφος που προτείνει στον φίλο @iliasstav πρώτα τακτοποίηση (με ό,τι αυτό συνεπάγεται από τη στιγμή που έχουν γίνει επιμέρους τακτοποιήσεις) και μετά σύσταση, ότι έχει δίκιο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.