Μετάβαση στο περιεχόμενο

kospap1

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Trikala
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kospap1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 1.γενικα: η παρούσα μελέτη αφορά την διάθεση αποβλήτων προερχομένων από τη λειτουργία πλυντηρίου αυτοκινήτων . η σύνταξη της παρούσης έγινε σύμφωνα με τους όρους της υγειονομικής διάταξης <<περί λυμάτων και αποβλήτων>> (κοινή απόφαση υπ. εσωτ.& υπ. υγιεινής αρ. ειβ 221 / 22-1-65 φ.ε.κ. β' 138/65. 1.1 .στοιχεια μοναδας για τις ανάγκες διάθεσης λυμάτων του πλυντηρίου θα κατασκευασθεί διάταξη λιποσυλλέκτη , στεγανού βόθρου , η χωρητικότητα των οποίων θα είναι ανάλογη της μέγιστης ημερησίας απορροής λυμάτων που δημιουργούνται από την λειτουργία του πλυντηρίου αυτοκινήτων. ο συνολικός αριθμός αυτοκινήτων θα είναι 5 αυτοκίνητα ανά 8ωρο με κατανάλωση νερού περίπου 220 lit ανά αυτοκίνητο και παραγωγή 3 lit ανά αυτοκίνητο στερεών λυμάτων υπολογισμός λιποσυλλέκτη ( για έξι εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα και πλήρη φόρτιση ημερησίως ). αριθμός εξυπηρετούμενων αυτοκινήτων ημερησίως : 5 ποσότητα νερού / αυτοκίνητο : 220 lit ποσότητα λάσπης , λιπών , χωμάτων /αυτ. /ημερ. : 3 lit καθαρισμός λιποσυλλέκτη : κάθε μήνα 0,08 έτη ποσότητα λάσπης , λιπών , χωμάτων / μήνα 5 x 3 x 24 = 360 lit παραμονή λυμάτων στο λιποσυλλέκτη : 1 ημέρα ποσότητα νερού / λάσπης στο λιποσυλλέκτη ημερησίως : 5 x 3 + 5 x 220 = 1115 lit ογκος λιποσυλλέκτη 1115 + 360 = 1475 lit κατασκευαζεται λιποσυλλεκτης ογκου 1.980 lit διαστάσεις λιποσυλλέκτη μ x π x υ = 1.90 x 0.80 x 1.30 = 1.98 m3 τα λίπη από τον λιποσυλλέκτη , θα συλλέγονται σε κάδους και θα διατίθενται για περαιτέρω επεξεργασία από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα κάθε μήνα. μετά τον λιποσυλλέκτη, θα τοποθετηθεί αμμοσυλλέκτης διαστάσεων 1.20x0.80x1.30=1.25m3 στο φρεάτιο του αμμοσυλλέκτη προτείνεται να τοποθετηθεί κάδος μεταλλικός αντιστοίχου ορθογωνικής διατομής με διάτρητη λαμαρίνα προκειμένου να καταστεί ευχερής ο καθαρισμός του αμμοσυλλέκτη . μετά τον αμμοσυλλέκτη τα λύματα θα οδηγούνται στον απορροφητικό βόθρο.
  2. για την αδειοδότηση αυτή μου βγήκε η πίστη, γιατί είχε πολύ ψάξιμο και βλέπεις και μόνο σου, βάση ποιας ερμηνευτικής εγκυκλίου έγινε. υγρά βιομηχανικά απόβλητα θα υπάρχουν (έγκριση μελέτης διάθεσης υγρών αποβλήτων αριθ. πρωτ. /16/05/2007 της Διεύθυνσης Υγείας Τρικάλων,--σε εφαρμογή της δυγ2/γ.π36343 σχετ.22948 της 04/05/2007 εγκυκλίου με θέμα: επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων , της δ/νσης υγειονομικής μηχανικής & υγιεινής περιβάλλοντος ) και θα διοχετεύονται σε στεγανή δεξαμενή ( επιφάνειας και όγκου ικανά για την εξυπηρέτηση του ελαιοτριβείου ) όπου θα αναμιγνύονται με ποσότητα CaO και αφού ηρεμήσουν μεταφέρονται στην στεγανή δεξαμενή χαμηλού βάθους όπου το νερό με την πάροδο του χρόνου και με την ηλιοφάνεια θα εξατμίζετε, θα παραμένει όμως στην δεξαμενή το κατάλοιπο του ‘κατσίγερο’ που θα αφαιρείτε και θα συλλέγετε σε ειδικό χώρο ( κλίνη ξήρανσης ) όπου αναδεύονται για ολική ξήρανση -- ενώ τα όποια στραγγίσματα συλλέγονται και επαναφέρονται στην δεξαμενή χαμηλού βάθους-- και χρησιμοποιούνται για βελτίωση του ph των εδαφών ,ακόμη και για την καταπολέμηση των ζιζανίων σε κάποια φυτά ( σιτάρι ) σε πειραματικό στάδιο
  3. Παντως κακα τα ψεματα ουτε ψηφιζουμε, ουτε συμετεχουμε, εμεις οι ελ. Επαγγελματιες, για πολλους λογους. Α) κυριως τα ενεργα μελη ειναι συνηθως δημοσιοι υπαλληλοι ( με μπολικο ελευθερο χρονο και με δυνατοτητα εξελιξης & ανελιξης). Β) μεγαλη αμελεια απο μας ως προς την καταβολη των εισφορων για την ενισχυση του ταμειου της εετεμ. Γ) οι ηλεκτρολογοι επειδη υποχρεωτικα πρεπει να σφραγισουν σχεδια για την δεη (λες και ειμαστε εγκαταστατες που θεωρουν τα σχεδια στον συνδεσμο τους) πρεπει να πληρωσουν τουλαχιστον 15 ευρω για καθε σχεδιο ενω μπορουν βαση γνωριμιων πια, να το σφραγισουν ς'εναν του τεε και μαλιστα δωρεαν ( και ειναι η μονη ειδικοτητα που πληρωνει στην εετεμ ''αναγκαστικα''. Δ) στα φορολογικα αναγκαστηκαμε να παρουμε κωδικο τ.ε.ε. και να γινωνται οι πληρωμες μεσο τ.ε.ε. ενω αλλα μας ελεγε αρχικα η εετεμ και της δωσαμε και σχετικη εξουσιοδοτηση γι'αυτο! Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  4. Έχω κάνει μια μελέτη, η οποία έχει εγκριθεί και έχει άδεια ποια λειτουργίας!. Ομάδα : 9η Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Είδος έργου : Ελαιοτριβείο Κωδικός ΕΣΥΕ : 154.1 Κατηγορία : Δεύτερη Υποκατηγορία : 3η Το Ελαιοτριβείο είναι δυναμικότητας 36000 Κgr ημερησίως Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  5. Σύμφωνα με το (Φ.Ε.Κ.1559) 01/08/08 Οικ.4730/209/Φ.17.1 Ο Συντελεστης Παραγωγικής Δυναμικότητας των αεροθερμικών κλιβάνων είναι 1100 kgr/κ.μ./24ωρο. Μήπως κάποιος γνωρίζει πριν πόσο ήταν ο Σ.Π.Δ. .Ευχαριστώ πολύ!! Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  6. Αδεια διαχείρησης στερεών αποβλήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία !! Γνωρίζετε κάτι συγκεκριμένο πάνω σ'αυτό; Πρόκειται για Rendering (Αδρανοποίηση υποπροιόντων σφαγείων ). Yπάρχει κάτι έτοιμο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.