Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostisnis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kostisnis

  1. Στην προηγούμενη περίπτωση το παράβολο είναι ισόποσο με το πρόστιμο (1 λοιπή παράβαση = 500 ευρώ). Πως θα διαχειριζόταν το σύστημα του ΤΕΕ την περίπτωση, όπου η αποκατασταθείσα αυθαιρεσία αντιστοιχούσε σε μεγαλύτερο πρόστιμο (π.χ. 2 λοιπές παραβάσεις = 1000 ευρώ ή κατεδαφισμένη επιφάνεια με πρόστιμο > 500 ευρώ)? Θα φαινόταν ανείσπρακτο πρόστιμο, μετά την πληρωμή του παραβόλου?
  2. Προχώρησα στην υποβολή και διευκρινίστηκε το θέμα που έθεσα. Το πρόστιμο συμψηφίζεται με το παράβολο, δεν είναι δηλαδή επιπλέον ποσό.
  3. Έγινε συνεννόηση με την πολεοδομία, αυτοψία και έγγραφο περί αποκατάστασης της αυθαιρεσίας (αυτό θα είναι και το αποδεικτικό κατεδάφισης - στη δική μου περίπτωση ήταν αποκατάσταση αυθαίρετης επιχωμάτωσης). Στο σύστημα βάζουμε όντως "κατεδάφιση προ 28-7-11" (δεν έχει τροποποιηθεί στο σύστημα, παρότι αφορά αυθαίρετα που υπήρχαν 28-7-11 και κατεδαφίστηκαν ακόμη και μεταγενέστερα)
  4. Σχετικά με την παράγραφο 4 του άρθρου 23: "4. Αυθαίρετες κατασκευές προ 28.7.2011, που έχουν κατεδαφιστεί υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος με την καταβολή παραβόλου ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ.»4. Αυθαίρετες κατασκευές προ 28.7.2011, που έχουν κατεδαφιστεί υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος με την καταβολή παραβόλου ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ.» Κατά τη διαδικασία υπαγωγής στο σύστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΤΕΕ θα πρέπει να επιλεγεί "Κατεδαφ. προ 28-07-11" και να δηλωθούν οπωσδήποτε τ.μ. ή αριθμός λοιπών παραβάσεων (διαφορετικά το σύστημα την αντιμετωπίζει ως απλή βεβαίωση). Αν όμως δηλωθούν τ.μ. ή αριθμός λοιπών παραβάσεων, το σύστημα πέραν του παραβόλου 500 ευρώ που ορίζει ο νόμος υπολογίζει ΚΑΙ πρόστιμο 500 ευρώ (στη δική μου περίπτωση που δήλωσα 1 "λοιπή παράβαση"). Προχωράω στην υποβολή, πληρώνω το παράβολο και φαίνεται ανείσπρακτο το πρόστιμο ή αλλάζει κάτι μετά την υποβολή?
  5. Δηλώσεις που βρίσκονται σε "αρχική υποβολή" έχουν υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου ως τις 08.02? Αν πληρωθεί το παράβολο μετά τις 09.02 πάνε σε προθεσμία καταβολής της εφάπαξ εξόφλησης ή της εξόφλησης των δόσεων έως και τις 10.8.2016?
  6. Δήλωση με πληρωμένο παράβολο π.χ στις 01/02/16 (μέχρι στιγμής φαίνεται σε αρχική υποβολή) αν υπαχθεί στο σύστημα του ΤΕΕ από το μηχανικό π.χ. στις 10/02/16 (μετά την υπαγωγή από το μηχανικό εμφανίζονται οι ημερομηνίες και τα ποσά των δόσεων - εφάπαξ πληρωμής), ποια θα θεωρηθεί ως ημερομηνία υπαγωγής της δήλωσης: η ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου (οπότε θα είναι ήδη εκπρόθεσμη αφού η δόση ή η εφάπαξ πληρωμή θα έπρεπε να έχει γίνει ως τις 8/2) ή η ημερομηνία της υπαγωγής από το μηχανικό (οπότε θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης περιόδου)?
  7. Το προς δημοσίευση σε ΦΕΚ κείμενο της υπουργικής απόφασης αναρτήθηκε από συνάδελφο: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=729775613824939&set=p.729775613824939&type=3&theater Η παράταση αφορά τις κατηγορίες 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 9 του νόμου. Σημειώνεται ότι από το αρχικό κείμενο του νόμου δεν προβλεπόταν προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αυθαιρέτων μικρών παραβάσεων της Κατηγορίας 3 (Στο άρθρο 28 του Νόμου "Καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής αναφέρεται: "Η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του παρόντος νόμου για τις κατηγορίες 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 9 λήγει με την πάροδο δεκαοκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος." Δεν προβλέπεται δηλαδή καταληκτική ημερομηνία για την κατηγορία 3. Στην εγκύκλιο 3/13 έχει διευκρινιστεί: "77. Δεν προβλέπεται προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αυθαιρέτων μικρών παραβάσεων της Κατηγορίας 3, όπως αιτιολογείται στην παρ. Δ. του παρόντος ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 1."). Μένει να διευκρινιστεί αν κατά τη διάρκεια της παράτασης ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής.
  8. Όντως αφορά τις 4 κατηγορίες (εκτός της κατηγορίας 3 που δεν έχει χρονικό περιορισμό για υπαγωγή).
  9. Τι εννοεί "...για συγκεκριμένες κατηγορίες του άρθρου 9 του νόμου"? Ελπίζω να εννοεί την κατηγορία 3 που δε χρειάζεται παράταση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.