Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dekanat

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Dekanat

  1. Απορία σχετικα με την Υπευθυνη Δήλωση ιδιοκτήτη : Στην χρήση γής (περιοχης ακινήτου) που ζητάει, τι βάζουμε ? την χρηση που έχει ή ολες τις χρήσεις της περιοχης ? 1. Εστω , οτι μιλαμε για ακινητο εντος σχεδιου πόλεως, διαμέρισμα σε πολυκατοικια. Θα βαλουμε ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ή ολες τις χρήσεις που λεει το αρθρο οσο αναφορα περιοχες πολεοδομημενες οπως είναι αυτη η περιπτωση ( αμιγη κατοικια ,γενικη κατοικια , Πολεοδομικα κεντρα , κεντρικες λειτουργιες πόλης....κτλ..) ? ? ? 2. Σε εντος οικισμου καταστημα με κατοικια ανωθεν, θα βάλουμε γενικη κατοικια- καταστημα ή όλες τισ χρησεις που επιτρέπονται σε οικισμούς ?
  2. Μπορει να κάνω λάθος, αλλα ίσως λόγω της καλλιτεχνικής φύσης που οι ίδιοι οι αρχιτεκτονες (νομιζουν πως) έχουν, καβάλησαν το καλάμι τους και δεν εχουν ρεαλιστική τιμολόγηση της δουλειάς τους. Παρόλα αυτα θα απευθυνόμουν σε αρχιτέκτονα αν ειχα βιλίτσα να μελετήσω, αλλα όχι και για προσθήκη ορόφου στα Ταμπουρια. Σιγουρα η προσθήκη ορόφου στα ταμπούρια δεν έχει ίδια δυκολια συνθεσης κλπ. Αλλα τότε και εσεις οι πολυμηχανοι και παντογνωστες πολιτικοι μηχανικοι , γιατι στατικες μελετούλες ελαχιστης δυσκολιας δεν τις δίνετε σε αλλον (αρχιτεκτονα, πολιτικο υπ. , κλπ) Σου δίνω ταμπούρια να μου δωσεις προκατ ας πούμε. Αλλά σας έχει καλομάθει το κράτος να είστε μοναχοφάηδες και αχόρταγοι. Δεν είναι αυτός τρόπος να αναφερόμαστε σε συναδέλφους, και δεν είναι εδώ το θέμα που συζητάμε γιατί οι πολιτικοί μηχανικοί δεν δίνουν δουλειά στους Αρχιτέκτονες. AlexisPap
  3. Παραδοχές ( Συμφωνα με τα λεγόμενα ) 1.Καταργηση Πολεοδομίας , όπως την ξέρουμε : Οι πολεοδόμοι θα αφεθουν ανενόχλητοι στο ιερό έργο τους (Facebook , blogs , κλπ ) 2.Το σώμα ελεγκτών θα αποτελέιται ΜΟΝΟ απο ικάνοτατους μηχανικούς μη κομματικα εξαρτώμενους και εξειδικευμένους πλήρως ( βλέπε προσωρινοί ενεργειακοί επιθεωρητές) 3.Οι νέες αδείες θα εκδίδονται σε χρόνο ρεκόρ : Αφού ετοιμάσουμε το φάκελο και κατατεθει σε εμας η αμοιβη της μελετης (100 -300 ευρώ ? πολλά λέω ? ) το στέλνουμε στη πολεοδομια ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (μέσω Facebook ? ) και η υπηρεσία σε χρόνο dt ελέγχει δόμηση ,σχέδιο πόλης αρχαιολογία , δασαρχείο ( αυτα με messenger). Την επόμενη μέρα πρωι-πρωι μας λέει η υπηρεσία ότι όλα είναι οκ και μπορούν να απεργήσουν για 3-4 μέρες ενώ τατυτόχρονα εμείς με την αμοιβή που θα έχουμε εισπράξει μπορούμε να πάμε διακοπές . 4.Το κτίριο έιναι σε φάση κατασκευής. Το σώμα των ελεγκτών ακολουθει πιστα την μελέτη και όλα βαινουν καλώς.Μας στέλνουν ένα ευχαριστήριο mail (θα το δουμε ,εκεί που θα είμαστε διακοπές ) και αναμένουμε με αισιοδοξία και χάρα την επόμενη συνεργασία μαζί τους. Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω η Βουλή. Ζήτω ο Ημίθεός Σηφουνάκης ,που με την αξιόλογη εμπειρία του ,την καλή του θέληση και πάνω απο όλα την ευστροφία του κατάφερε να λύσει τα προβλήματα Πολεδομίας-Μηχανικών -Ιδιωτών-Κατασκευαστικής αναρχιάς. *Παρακάλω την κοινότητα των Μηχανίκων να πάρει πρωτοβουλία ,ώστε να στηθέι Αδριάντας της Μεγαλειοτητάς Του.
  4. Απο ότι εχω διαβασει στο φόρουμ , καταλαβαίνω δυστυχώς ότι η παρακράτηση φόρου 20% για επιχειρησεις-επιτηδευματίες είναι υποχρεωτικη. Το προβλημα που έχω είναι ότι τα τεέυταία 5 χρόνια δεν εχω κόψει ποτέ τπυ ή απυ με παρακράτηση φόρου ( εκτος απο αδείες) γιατί δεν το ήξερα-δεν το είχα ψάξει. Ειχα εμπιστοσυνη στον λογιστη μου τον οποιο είχα μεχρι τώρα , ωστε να με κατατοπίσει στα φορολογικα . Προσφατα όμως άλλαξα λογιστη και ο καινούριος μου λέει ότι θα έπρεπε να κόβω πάντα τπυ με παρακράτηση 20 % καιότι σε πιθανο έλεγχο εφορίας θα μου ζητηθει το ποσο αναδρομικα με προσάυξηση 300% !!!!!!!!!!!!!!! Μολις μου τοέίπε, ρωτησα τον προηγούμενο λογιστη ,ο οποίος μου είπε οτι δεν υπάρχει προστιμο ουτε φοβος, γιατι απο την στιγμη που δεςν εγραφα παρακρατηση στις απυ και πληρωνα τον φορο στο τελος της χρονια ολο μαζι (φορογικη δήλωση) , δεν υπάρχει προβλημα. Αλλος τριτος ,μου είπε οτι ο φορος παρακρατησης είναι 3% Τελοςπαντων , έχω μπερδευτει και δεν ξέρω αν εχω προβλημα ή οχι και αν θα πρέπει να κρυβομαι απο την εφορία χωρις να εχω κάνει κατι εκούσια και χωρίς να εχω αποκρυψει ποτε εσοδα, αφου καθε χρονια αποδιδω τον αναλογουμενο φόρο στο τέλος της χρονιας(χωρις παρακράτηση) Οποιος γνωρίζει κάτι.....
  5. Έχει αλλάξει απο Απρίλιο και η παρακράτηση των αμοιβών στην ΕΤΕ ,είναι πλέον 10 ημερολογιακές μέρες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.