Μετάβαση στο περιεχόμενο

serleon79

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

serleon79's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στις 4 πολεοδομίες Ξάνθης, Καβάλας και Κομοτηνής ( η Ξάνθη έχει 2) ζητάνε απο τους Αρχιτέκτονες και τους Πολιτικούς Μηχανικούς Τ.Ε. συνυπογραφή όταν προκειται για θεμελίωση με πεδιλοδοκούς και τις αμοιβές τους 15% (μελέτη) και 5% (επίβλεψης)
  2. Χαιρετώ όλο τον καλό τον κόσμο... Είμαι νέος στο forum και το βρήκα πολύ καλό και χρήσιμο. Θα ήθελα και εγώ να πω τη γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα. Για αρχή είμαι Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. και ασχολούμαι με μελέτες-επιβλέψεις και κατασκευές. Δουλεύω από το πρωί στις 07:00 μέχρι το βράδυ, πολλές φορές και μετά τις 00:00. Ίσως ήμουν από τους άτυχους που δεν μπήκα σε πολυτεχνείο. Πάντως αυτό το επάγγελμα έμαθα να κάνω και μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν μπορώ να διανοηθώ να κάνω κάτι άλλο. Το όλο θέμα πιστεύω ότι ξεκινάει από την πολιτεία και τους νόμους. Οι πολιτικοί Μηχανικοί ζητάνε να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα της υπογραφής και κάποιος πιο μπροστά μίλησε γιατί υπογράφουμε τοπογραφικά;. Να ρωτήσω και εγώ κάτι, γιατί οι Πολιτικοί Μηχανικοί μπορούν να υπογράψουν τα πάντα; δηλαδή όλες οι άλλες σχολές γιατί φτιάχτηκαν; Π.χ. Οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος ας πούμε ή γιατί οι Αρχιτέκτονες με 7 χρόνια σπουδές χρειάζονται συνυπογραφή στη μελέτη στατικών με πεδιλοδοκούς ή το άλλο; οι Πολιτικοί Μηχανικοί ανεξαρτήτως ΑΕΙ-ΤΕΙ να μπορούν να υπογράψουν ύδρευση αποχέτευση για διώροφα;;; Έχουν φτιάξει ένα σωρό σχολές και δεν έχουν πρώτα φροντίσει για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Ένα μπάχαλο είμαστε! Το άλλο πάλι με 3 χρόνια σπουδές στο εξωτερικό να αναγνωρίζονται ισότιμοι των Πολιτικών Μηχανικών. Τελικά ποιοι είναι οι Μα.....ες; Μήπως όλοι εμείς που σπουδάσαμε στο τεχνικό τομέα; Και αντί όλοι να είμαστε ενωμένοι για να βρούμε μια λύση που να μπορούμε να δουλέψουμε, όλοι προσπαθούμε να φάμε ο ένας τον άλλον. Και άντε πες ότι μου πήραν το δικαίωμα της υπογραφής, για πείτε τι θα κάνω για να ζήσω που τώρα αυτό έχω μάθει να κάνω; Μήπως να ξανασπουδάσω άλλα 5 χρόνια για να μπορώ να κάνω αυτά που ξέρω;;; Μάλλον όχι! Νομίζετε ότι δεν θα βρω κάποιου άσχετου και ανήμπορου να δουλέψει, με μια εξευτελιστική τιμή, την υπογραφή;;; Τέλος πάντων εν κατακλείδι. Δεν φταίνε οι Τ.Ε. ή οι Αρχιτέκτονες ή Πολιτικοί Μηχανικοί για τα δικαιώματα που υπάρχουν σήμερα. σταματήστε να κυνηγάει ο ένας τον άλλον. Τη σήμερον ημέρα από τι έχω καταλάβει όποιος είναι άξιος μπορεί να δουλέψει και να πάει μπροστά. Δεν είχε η οικογένεια μου σχέση με τον τεχνικό τομέα ούτε στρωμένη δουλειά είχα να πάρω απο θείους και όμως τα κατάφερα να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ. ίσως ήμουν τυχερός, δεν μπορεί όμως όλοι αυτοί που ξέρω να είχαν απλά τύχη! Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το θέμα αυτό συνήθως κοιτάω τη δουλεία μου άλλα επιτέλους τα είπα και ξελάφρωσα. Ευχαριστώ και ελπίζω να μη διμιούργησα παρεξηγήσεις.
  3. φίλε μου γενικώς το πρόγραμμα που έφτιαξαν στο ΤΕΕ είναι προβληματικό και ελλειπής. Αν θέλεις αγόρασε το ''πολης για windows'' αλλιώς civil είναι καλό και εύκολο σχετικά και υπολογίζει και με του ΤΕΕ και σύμφωνα με την πολεοδομία. παλιά είχε μια έκπωση 50% για νέους μηχανικούς. τωρα δεν ξέρω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.